header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Затворен Христов Гроб у Јерусалиму Штампај Е-пошта
петак, 27 март 2020
          Након што је Израел увео нова ограничења за карантин током пандемије корона вируса, поглавари грчке, арменске и католичке заједнице наредили су 25. марта да затвори цркву Светог гроба.

http://www.newsru.co.il/israel/25mar2020/temple_007.html

Последњи пут црква Светог гроба затворена је пре две године. Тада су црквени хијерархи протестирали против промена у пореским законима Израела и против новог закона који дозвољава држави да одузме земљу од Цркве.

Израелска влада наредила је 25. марта да затворе све синагоге, џамије и цркве у вези са брзим ширењем инфекције корона вирусом. Грађанима је дозвољено да се моле само на улици и уз учешће не више од 10 људи на удаљености од најмање два метра један од другог,. 

http://www.xinhuanet.com/english/2020-03/25/c_138916763.htm  

Нова ограничења укључују и забрану становништва  да напуштају своје домове више од 100 метара даље, искључујући одлазак на храну или лекове.  Поред тога, власти су дозволиле да само две особе буду истовремено у аутомобилу и смањиле су фреквенцију јавног превоза за 25%.

Тренутно је у Израелу пријављено 2.369 случајева корона вирусне инфекције. 5 људи је умрло од овог вируса, а 58 људи се опоравило.

 

За "Борбу за веру" приредио: Милан Старчевић

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.