header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владика Григорије: Немојте ме обожавати Штампај Е-пошта
петак, 17 јул 2009

Саопштење о facebook профилу под именом Владике Григорија

          Примјетили смо да на друштвеној интернет мрежи, популарном facebook-у постоји профил који носи наше име. Међутим, иако се не ради о профилу који смо сами креирали, већ о тзв. „страници за обожаваоце", није риједак случај да нам се приписује ауторство над овом страницом

Овом приликом желимо да кажемо да се ограђујемо од поменуте странице и то на начин да се не сматрамо одговорним како за њен настанак, тако и за садржаје које она нуди. Не сматрамо да је потребно осудити намјере које су њене ауторе - ма ко они били - довеле до креирања исте, али овим путем желимо најљубазније да их замолимо и препоручимо њиховој савјести да ову страницу укину. Основни разлог за овај наш апел јесте то што као православни хришћанин сматрамо неприличним свако „обожавање" принесено било коме другоме до Свесветој Тројици, јединој достојној обожавања. Такође, напомињемо да једина интернет страница која носи право нашег јавног представљања, као и могућност остваривања контакта са нама и нашим блиским сарадницима јесте званична презентација наше епархије.

Епископ ЗХиП Григорије

                                                           +++

Vladika Grigorije: "Skinite me sa Facebooka"

24SI - Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije zamolio je svoje obožavaoce da ukinu njegov profil na popularnoj socijalnoj mreži Facebook i ogradio se od sadržaja koji se mogu naći na toj internet stranici.

- Osnovni razlog za ovaj naš apel jeste to što kao pravoslavni hrišćanin smatram nepriličnim svako "obožavanje" prineseno bilo kojem drugom do Svetoj trojici, jedinoj dostojnoj obožavanja - navodi se u molbi vladike Grigorija svojim fanovima objavljenoj na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke.

Vladika zahumsko-hercegovački na ovom profilu ima preko šest hiljada obožavalaca, a na Facebooku postoje još dvije grupe njegovih ljubitelja, od kojih se jedna zalaže da ovaj mladi i uticajni vladika i član Sinoda SPC bude izabran za patrijarha.

(fokus)

http://www.24sata.info/tehnologija/internet/11538-Vladika-Grigorije-Skinite-Facebooka.html
Последњи пут ажурирано ( петак, 17 јул 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Обавештавамо читаоце да су за преузимање слободне нове књиге нашег сарадника Владимира Димитријевића: ШТА СЕ ЗГОДИ КАД СЕ ЏЕНДЕР РОДИ: (овде:);

КАНОНИЗАЦИЈА АЛОЗИЈА СТЕПИНЦА: ИЗАЗОВИ И ОДГОВОРИ (овде:)

+ + +

СВЕТОСАВСКИ РАДИО ИЗ ЧИКАГА:


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.