header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Став „Борбе за веру“ према информацији да је владика Милутин умро од коронавируса Штампај Е-пошта
уторак, 31 март 2020
 «Ако неко разара храм Божји, разориће њега Бог»

(1. Кор. 2, 17).

Пре свега, треба знати да је ту информацију пласирао екуменистичко-новотарски сајт Београдске патријаршије, а пошто они много лажу, ту вест, као и све остале које они објављују, треба примити са резервом. Погледајмо начин како је вест срочена: „...Упокојио наш драги духовни отац, Преосвећени Епископ ваљевски Г. Милутин, после краће болести изазване корона вирусом“ (овде:). Зашто је и коме било битно да се истакне да је владика, наводно, умро од коронавируса? Из поузданих извора знамо да је владика Милутин био озбиљан хронични болесник, а сваки вирус грипа опасан је за хроничне болеснике. Али, Синодриону одговара да се чује да је владика умро баш од Короне! Јер тако добијају одрешене руке за увођење још жешћих репрасалија над свештенством и верним народом.

        Већ је довољно јасно да Синод користи ванредно стање у земљи за обрачун са себи неподобним епископатом, свештенством и мирјанима Српске Православне Цркве, уводећи у храмове „превентивне“ мере које држава од њих не тражи, већ само „препоручује“.
 
           Првенствени циљ Синода – што се већ види, а тек ће се видети у наредном периоду – јесте да под плаштом ванредног стања у земљи, у Српску Цркву, односно њен литургијско – богослужбени живот, инсталира папистичке евхаристијске новотарије (новотарије везане за начин причешћивања), које нису успели да уведу за претходне две деценије, од када се кренуло са модернизмом, што никада не би ни успели у нормалним околностима, због снажног отпора народа. Корона је у служби новотараца, и новотарци су у служби Короне. Увек, када се крупне ствари догађају, треба поставити питање: ко од тога има корист (мању или већу)? Тада све постаје кристално јасно.

Из поузданих извора смо сазнали да се међу њима већ размишља о увођењу новотарске „Литургије Светог Апостола Јакова“, тобож ранохришћанске, и да ће се верници причешћивати одвојено Телом, а одвојено Крвљу Христовом.

Нека им Господ запрети да не руше Цркву, јер ко год руши Цркву и затвара врата храмова Божијих, и врата дома његовог, и врата Царства Божијега затвориће њему Бог!

Јер "Ако неко разара храм Божји, разориће њега Бог".

(1. Кор. 2, 17).

За душу владике Милутина молимо се Богу, да је Господ упокоји у Царству Своме, где сија Светлост Лица Његовог и где је радост Праведника Његових, одакле одбеже свака бол, туга и уздисање, и где је живот бесконачни!

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.