header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Пандемија корона вируса КОВИД-19: Права опасност је „Агенда идентификација - ИД2020“
Пандемија корона вируса КОВИД-19: Права опасност је „Агенда идентификација - ИД2020“ Штампај Е-пошта
петак, 03 април 2020

 Пише: Питер Кениг, економиста и геополитички аналитичар, стручњак за водене ресурсе и животну средину. Преко тридесет година радио је са Светском банком и Светском здравственом организацијом широм света, у областима животне средине и воде. Предаје на универзитетима у САД-у, Европи и Јужној Америци.

         Шта је злогласни ИД2020? То је савез јавних и приватних партнера, укључујуц́и агенције УН-а и цивилног друштва. То је електронски идентификациони ИД програм који користи општу вакцинацију као платформу за дигитални идентитет.

Чини се да што се више пише о узроцима корона вируса, то су више писане анализе засењене пропагандом и наметањем страха. Питања за истину и аргументе где треба тражити порекло, како се вирус могао ширити и како се борити против њега, губе се у буци безобзирног хаоса. Али није ли то што „црни људи“ иза ове намераване пандемије желе хаос, панику, безнађе, људска рањивост, да људи постану лак плен за манипулацију?

Светска здраствена организација прогласила је корона вирус КОВИД-19 пандемијом, када нема ни најмањег трага пандемије. Пандемија може бити стање када стопа смрти од инфекције достигне више од 12%. У Европи стопа смртности износи око 0,4% или мање. Изузев Италије, што је посебан случај, где је највиша стопа смртности била 6%.

Кина, где је стопа смртности досегла врхунац пре само неколико недеља на око 3%, враћа се на 0,7% - и брзо опада, док преузимају потпуну контролу болести, и то уз помоћ лекова о којима се није говорило, а које је развила Куба пре 39 година под називом „Интерферон Алпха 2Б (ИФНрец)“, веома ефикасан у борби против вируса и других болести, али није познат и коришћен у свету, јер САД са својим илегалним ембаргом Кубе, не дозвољава овим лековима да се пласирају на међународном тржишту.

Светска здраствена организација је највероватније добила наређење „одозго“, од оних људи који управљају Трампом и „вођама“ Европске уније и земљама чланицама, оних који имају за циљ да силом контролишу свет (јединствени светски поредак).

Ово је годинама било на табли за цртање. Коначна одлука да се сада настави, донета је у јануару 2020. на Светском економском форуму (СЕФ) у Давосу,  наравно иза затворених врата. Фондација Гејтс, ГАВИ (удружење фармацеутских производа који промовишу вакцинацију), Рокефелери, Ротшилдови и други, сви стоје иза ове одлуке - имплементације Агенде ИД2020.

 

 

Након што је пандемија званично проглашена, следећи корак може бити, такође по препоруци СЗО или појединих земаља, „присилна вакцинација“, под полицијским и/или војним надзором. Они који то одбију могу бити кажњени (новчане казне и/или затвор и вакцинација на силу).

Ако се заиста догоди присилна вакцинација, још један извор богатства за Биг Фарму, нико заиста не зна која врста коктела ће бити стављена у вакцину, можда спори убица, који се активира за неколико година, или болест која погађа само следећу генерацију, или средство за ослабљивање мозга, или ген који чини жене неплодним…. Све је могуће, увек са циљем потпуне контроле становништва и његовог смањења.

За неколико година, наравно, нико неће знати одакле та болест долази. То је ниво технологије којег су достигле наше био-ратне лабораторије (САД, Велика Британија, Израел, Канада, Аустралија ...).

Друга хипотеза, у овом тренутку само хипотеза, али реалистична, јесте да се уз вакцинацију, ако не и са овом, можда евентуално са каснијом, може убризгати нано чип, непознат особи која је вакцинисана. Чип се може на даљину похранити свим вашим личним подацима, укључујући банковне рачуне (дигитални новац). Да, дигитални новац ка томе „они“ стреме, тако да заиста више немате контролу над својим здравственим и другим личним подацима, али ни над својом зарадом и потрошњом. Ваш новац може бити блокиран или одузет, као „санкција“ за непоштено понашање, за пливање уз реку. Можете постати пуки роб господара. У поређењу са овим, феудализам се може чинити попут шетње парком.

Није без разлога др. Тедрос, генерални директор СЗО, рекао пре неколико дана, да морамо кренути ка дигиталном новцу, јер физички папир и метални новац могу ширити болести, посебно ендемске болести, попут корона вируса. Претеча за ствари које долазе или за ствари које су већ овде? У многим скандинавским земљама готовина је у великој мери забрањена, па се чак и чоколадице могу платити само електронским путем.

Крећемо се према тоталитарној држави света. То је део Агенде ИД2020, и ови кораци који ће се сада имплементирати, припремљени су одавно, укључујући рачунарску симулацију корона вируса у „Џонс Хопкинсу“ (Балтимор), 18. октобра 2019. године, под покровитељством Светског економског форума и Фондације Бил и Мелинда Гејтс.

Бил Гејтс, један од главних заговорника вакцинације за све, посебно у Африци, такође је велики заговорник смањења становништва. Смањење становништва је међу циљевима елите у оквиру СЕФ-а, Рокфелера, Ротшилда, Моргена  и још неколико њих. Циљ: мање људи (мала елита) може живети дуже и боље уз смањене и ограничене ресурсе које мајка земља великодушно нуди.

То је отворено пропагирао већ 60-их и 70-их година (прошлог века) Хенри Кисинџер, министар спољних послова у Никсоновој администрацији, ко-инжењер рата у Вијетнаму и главни одговорни за полу-тајно бомбардовање Камбоџе, геноцид над милионима ненаоружаних камбоџанских цивила. Заједно са ЦИА-ом, Кисинџер је осмислио државни удар 11. септембра 1973. у Чилеу, убивши демократски изабраног Салвадора Алендеа а стављајући на власт војног диктатора Пиночеа, Кисинџер је починио ратне злочине. Данас је портпарол (тако рећи) Рокефелера и њиховог Билдербергер друштва.

Две недеље након рачунарске симулације у Медицинском центру Џонс Хопкинс у Балтимору, Мериленд, који је „произвео“ (тј. симулирао) 65 милиона смрти (!), вирус КОВИД-19 први пут се појавио у Вухану. До сада је скоро сигурно да је вирус доведен у Вухан споља, највероватније из био-ратне лабораторије у САД.

Шта је злогласни ИД2020? То је савез јавних и приватних партнера, укључујући агенције УН-а и цивилног друштва. То је електронски идентификациони ИД програм који користи општу вакцинацију као платформу за дигитални идентитет. Програм користи постојеће регистрације рођења и поступак вакцинације како би новорођенчади пружио преносни и постојани биометријски повезани дигитални идентитет. ГАВИ, Глобални савез за вакцине и имунизацију, на својој се веб- страници идентификује као глобално здравствено партнерство организација јавног и приватног сектора посвећено имунизацији за све. ГАВИ има подршку СЗО, а сувишно је рећи да су њихови главни партнери и спонзори фармацеутска индустрија.

Савез ИД2020 на свом самиту у септембру 2019. године у Њујорку под називом „Дорасти добром изазову за личну карту“, одлучио је да спроведе свој програм 2020. године, одлуку коју је СЕФ потврдио у јануару 2020. године у Давосу. Њихов програм дигиталног идентитета тестираће се са владом Бангладеша. ГАВИ, Савез за вакцине и партнери из академске заједнице и хуманитарне помоц́и (како их називају) су део нове партије.

Да ли је само случајност да се ИД2020 уводи на почетку онога што СЗО назива пандемија? Или је потребна пандемија за „избацивање“ више разорних програма ИД2020?

Ево шта је Анир Шовдури, саветник за политику владиног програма Бангладеша, има да каже: „Примењујемо приступ дигиталном идентитету који гледа унапред и омогућава појединцима контролу над њиховим личним подацима, истовремено изграђујући постојеће системе и програме. Влада Бангладеша признаје да дизајн система дигиталног идентитета има далекосежне последице на приступ појединаца услугама и средствима за живот и ми смо нестрпљиви да иницирамо овај приступ.“ Вау! Да ли господин Анир Цховдхури зна у шта се упушта?

Назад на пандемију и панику. Женева, европско седиште Уједињених нација, укључујући седиште СЗО, у основи је затворена. Не много другачије од закључавања које је започело у Венецији и касније се проширило на север Италије до пре неколико дана и сада закључавање покрива читаву Италију. Слично закључавање ускоро би могло да усвоји и Француска и друге европске вазалне државе у односу на англо-ционистичко царство.

Круже бројни дописи са сличним садржајима који подстичу панику из различитих агенција УН у Женеви. Њихова кључна порука је отказати сва службена путовања, све догађаје у Женеви, посете Палати нација, Женевској катедрали, другим споменицима и музејима. По најновијим директивама, многе агенције упућују своје особље да раде од куће, да не ризикују контаминацију из јавног превоза.

 Овај амбијент панике и страха надмашује било који осећај стварности, када истина није битна. Људи не могу више да размишљају о узроцима и ономе што се можда крије иза тога. Нико вам не верује (више) када говорите о Догађају 201, симулацији корона вируса, војним играма у Вухану, затварању лабораторије високог степена сигурности у Форт Детрику, (Мериленд) прошлог августа. Оно што би у једном тренутку могло освестити многе, данас је чиста теорија завере. Моћ пропаганде. Моћ дестабилизације – дестабилизују се земље и људи, уништавају економије, стварају тешкоће људима који могу изгубити посао, обично онима који то могу најмање да приуште.

Такође, у овом тренутку постаје све важније подсетити људе да је епидемија у Кини циљала кинески геном. Да ли је касније мутирао да би прешао „границе“ кинеске ДНК? Када се то догодило, ако се догодило? Јер на почетку је било јасно да чак и заражене жртве у другим деловима света чине 99,9% кинеског порекла.

Оно што се догодило касније, када се вирус проширио на Италију и Иран, друго је питање и отвара пут бројним спекулацијама.

Постоје различити сојеви вируса који су циркулисали један за другим, како би дестабилизовали земље широм света и збунили становништво и медије, тако да нарочито нико из мејнстрима не може доћи до закључка да је први сој циљао на Кину у био-рату.

У Ирану, чврсто верујем да је вирус био појачани облик МЕРС (Респираторни синдром на Блиском Истоку, вештачки направљен, први пут избио у Саудијској Арабији 2012. године, усмерен ка арапском геному), који је некако уведен у владине кругове (аеросолним спрејом?), са циљем „промене режима“, смрћу проузрокованом КОВИДОМ -19. То су неостварене жеље Вашингтона, бар једно 30 година.

У Италији, зашто Италија? Можда зато што је Вашингтон / Брисел хтео снажно да погоди Италију јер је званично прва земља која је потписала споразум Појас и Пут“ (БРИ) са Кином. Заправо прва је била Грчка, али нико не треба да зна да је Кина у ствари спасила Грчку, уништену од грчке браће, чланица ЕУ, углавном Немачке и Француске.

Хистерија око високе стопе смртности од заразе у Италији, у време када је ово написано: 10.149 инфекција наспрам 631 смртних случајева = стопа смрти 6,2 (упоредно Иран: 8,042 инфекције насупрот 291 смртних случајева = 3,6 смртности). Стопа смртности у Италији готово је двоструко већа од Ирана и готово десет пута већа од просечне Европе. Да ли су ова одступања резултат неуспеха у успостављању поузданих података који се односе на „инфекције“?

Да ли је Италија била погођена вирусом панике? Да ли је у Италију уведен много јачи сој?

Уобичајени грип у Европи у сезони 2019./2020. наводно је до сада убио око 16.000 лица, док је у САД-у је број умрлих, према Центру за контролу болести, између 14.000 и 32.000.

Да ли је могуће да је међу смртним случајевима од италијанског корона вируса било и уобичајених жртава грипа, јер су погођене жртве углавном старије особе са респираторним проблемима? Такође, симптоми између корона вируса и обичног грипа су врло слични, и нико не доводи у питање и не проверава објашњења званичних власти?

Можда не долазе сви сојеви корона вируса из исте лабораторије. Новинарка из Берлина украјинског порекла, рекла ми је јутрос да је Украјина домаћин неких 5 америчких лабораторија за био-рат. Редовно тестирају нове вирусе на популацији, па ипак, када у околини лабораторија избију чудне болести, нико не сме да прича о томе. Нешто слично, каже она, дешава се и у Грузији, где постоји још више био-ратних лабораторија Пентагона / ЦИА-е, и где такође избијају нове и чудне болести.

Све ову шаренолику слику чини још сложенијом. Изнад свега стоји да је ова супер хистерија вођена профитом, жеђу за инстант зарадом и тренутном користи од патње људи. Ово прављење панике је стопостотно успело. Оно на шта ови краљеви подземља, који се претварају да управљају горњим светом, можда погрешно рачунају, јесте да у данашњем глобализованом и екстернализовном свету Запад у великој мери зависи од кинеског ланца снабдевања, робе широке потрошње и посредничке робе и, пре свега, лекова и медицинске опреме. Најмање 80% лекова или састојака за лекове, као и за медицинску опрему, долази из Кине. Зависност  Запада од Кине за антибиотике је још већа, око 90%. Потенцијални утицаји на здравље су погубни.

У јеку епидемије КОВИД-19 кинески производни апарат за све је готово угашен. За испоруке које су биле извршене, бродови са робом редовно и категорично су враћани из многих лука широм света. Дакле, запад је сам себе преварио недостатком свега водећи фактички економски рат са Кином. Колико дуго ће ово трајати? Нико не зна, али кинеска економија која је опала за око половину, брзо се опоравила на преко 80% онога што је било пре удара корона вируса. Колико дуго ће трајати сустизање заостатака?

Шта стоји иза свега? Потпуни обрачун са вештачки изазваном паником до тачке у којој људи вриште: „Помозите нам, дајте нам вакцину, прикажите полицију и војску ради наше безбедности“, или чак ако јавни очај не оде тако далеко, било би лако да власти ЕУ и САД наметну војну фазу опсаде ради „здравствене заштите народа“. У ствари, Центар за контролу болести у Атланти већ је осмислио оштре диктаторске смернице за „хитно стање здравља“.

Упоредо са присилном вакцинацијом, ко зна шта би било у коктелу вакцине за мини болести и који би могли бити дугорочни ефекти. Слично као код ГМО-а, где би се све врсте клица могле убацити без знања нас, обичних?

Можда смо тек на почетку примене ИД2020 која укључује присилну вакцинацију, смањење популације и потпуну дигиталну контролу над свима, на путу ка једном светском поретку и глобалној финансијској хегемонији, пуном домену спектра, како   План за нови амерички век воли да га назове.

Ненадана срећа за Кину. Кина је намерно циљана за „економску деструкцију“ због своје нагло напредујуће економије, економије која ће ускоро надмашити економију садашњег хегемона, САД, и због јаке кинеске валуте, јуана, која је такође потенцијално претекла долар као главна резервна валута на свету.

Обе појаве значиле би крај америчке доминације над светом. Корона вирусна болест, која се сада налази у више од 80 земаља, срушила је тржиште акција, пад од најмање 20% у последњих неколико недеља, који и даље напредује. Бојазан од последица вируса економског успоравања, ако не и рецесије, смањили су цене бензина у року од око две недеље готово на половину. Међутим, без уплитања централне банке у Кини, јуанова вредност према долару била је прилично стабилна, око 7 јуана за долар. То значи да кинеска економија, упркос КОВИД-19, добија велико поверење широм света.

Савет за Кину. Купите све америчке и европске корпоративне акције које можете по тренутним најнижим ценама на берзама које су пале за петину или више, плус купујте пуно нафтних вредносних папира. Када се цене опораве, нисте само зарадили милијарде, вероватно трилијоне са Запада, већ ћете моћи и да поседујете значајне и делотворне износе акција у већини највећих америчких и европских корпорација и моћи ћете да одлучујете у њиховим будућим подухватима.

Међутим, постоји један танак зрак светлости који се појављује на хоризонту пуном тамних облака. Чудо би могло бити буђење свести критичне масе која би свему томе могла стати на крај. Иако се чини да смо далеко од таквог чуда, негде у скривеном углу нашег мозга, свима нам је преостала искра свести. Ми имамо духовну способност да напустимо катастрофални пут западног неолибералног капитализма и уместо тога подржавамо солидарност, саосећање и љубав једни према другима и према нашем друштву. То је једини начин да се разбије кавез и пропаст западне егоцентричне похлепе.

Извор: https://www.globalresearch.ca/c

Превод и обрада текста: Милан Старчевић

Напомена: Препорука за више информација о Агенди ИД2020:

https://youtu.be/KPLFGynx3EM

https://youtu.be/SkT0uIUSdWs

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.