header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Премијеру Аустралије дати орден Светог Саве, а не прогонитељима Српске Цркве Штампај Е-пошта
среда, 08 април 2020

 Православни храмови ће бити отворени Велике недеље

Премијер Аустралије Скот Морисон нагласио да је реч о посебном богослужењу, које захтева присуство више од две и три особе

 

          Предсједник Владе Аустралије Скот Морисон говорио је у свом званичном обраћању јавности о Православној цркви Аустралије и о Светим службама у наступајућој Великој седмици, наглашавајући да „се ради о посебном богослужењу, које захтијева присуство више од двије и три особе” и завршио је назначавајући „да ће Влада Аустралије у овом периоду показати разумијевање за храмове Православне цркве”.

Предсједник Савјета православних канонских епископа Аустралије Архиепископ Макарије из Васељенске патријаршије срдачно се захвалио г. Морисону у име свих православних заједница на разумијевању и добром расположењу власти што схватају да је Велика седмица посебан догађај за православне хришћане.

 

Извор: orthodoxianewsagency

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.