header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: На Храмовној гори није било жртвоприношења
Уредништво: На Храмовној гори није било жртвоприношења Штампај Е-пошта
недеља, 12 април 2020

Драга браћо и сестре, поштовани посетиоци,

После много брига и туге везаних за светску пандемију панике, најзад и једна добра вест – Господ је помео језике онима који су мислили да су јачи од Њега, и није им дозволио да принесу безакону жртву на Храмовној гори.

Како сазнајемо, на остацима римског војног утврђења Антониа, које Јевреји називају „Храмовна гора“, се ништа није десило. Планирано жртвовање пасхалног јагњета је одложено по одлуци Синедриона.

Све је било спремно, саграђен је и жртвени олтар и сва пратећа опрема спремна, али... Божјим промислом је пропаст и крај овог века одложена – добили смо још нешто времена за покајање.

 Вест о догађањима на Храмовној гори 9. априла, пренели су само неки псеудохришћански сионисти, тек онако успут, на маргинама других вести. Изгледа да је разочарење у тим круговима повелико.

То показује и доказује да су свака молитва, свака суза, сваки уздах вредни, а нарочито служење Свете Литургије, за коју је блаженопочивши отац Тадеј Витовнички говорио да је „атомска бомба бачена у пакао“ - и да увек Господу треба да приносимо покајање за оно што у греху учинисмо, у знању и незнању.

Отац Серафим Роуз је, у свом тексту „Будућност Русије и крај света“, записао речи руског старца, схимонаха Аристокла, који је, уочи свог упокојења у августу 1918, рекао: „Сада окушамо времена пре антихриста, али Русија ће још бити избављена. Биће много патње, много мучења. Цела Русија ће постати затвор и морамо много да преклињемо Бога за опроштај. Морамо се кајати због својих грехова и бојати се да учинимо и најмањи грех, већ тежити да чинимо добро, чак и најмање. Јер чак и крило муве има своју тежину, али Божија мерила су прецизнија. И када чак и најмање добро, претегне на тасу, онда ће Господ излити Своју милост на Русију.”

Запамтимо, драга браћо и сестре: и мувље крило има тежину на праведном Божијем тасу.

Зато, молитвена будност, бодрост и покајање су нам и у наредним данима потребнији него икад.

Молимо се Господу да нам се смилује и да Својом Силом учини да се верни на Велику Суботу могу сакупити у цркви Гроба Господњег, да присуствују силаску Благодатног Огња.

Позивамо наше цењене посетиоце, да се сада сви скупа молимо и за уразумљење власт имајућих у Србији, да храмови Српске Православне Цркве на Васкрс буду доступни за служење Светих Литургија у част Славног Васкрсења Господа нашега Исуса Христа.

У току Страсне седмице, нарочиту пажњу ћемо посветити, ако Бог да, текстовима о томе ко је Прави Месија – Господ наш Исус Христос.

Слава Богу и хвала за све. Амин.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.