header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Иван Костић: Кон нема право да вређа Цркву и верска осећања грађана
Иван Костић: Кон нема право да вређа Цркву и верска осећања грађана Штампај Е-пошта
среда, 15 април 2020
            Двери инсистирају да кризни штаб и лекарска удружења консултују лекаре вернике да предложе решење проблема између СПЦ и Владе Србије по питању Васкршњих богослужења

Др Предраг Кон – првенствено због својих контрадикторних ставова не само у протекла два месеца, него и у задњих 10 година – нема више право никога да саветује у вези са епидемијама у Србији.

Као човек који не познаје биће и мисију Цркве он узима себи превише слободе, да једно крајње добронамерно и стручно писмо Синода СПЦ назива високим нивоом „безобразлука“. Он на то нема право, а ни надлежност.

Синод СПЦ је уз апсолутне препоруке лекара који су део СПЦ предложио мере које се примењују и поштују у скоро свим државама Европе и света, а то је физичка удаљеност између људи и активност на отвореном простору.

Верници СПЦ су се за време ове пандемије показали као најпослушнији део народа, поштујући све оно што је Влада Србије прописала. Међутим, одлуку да се забрани одлазак у Цркву на Васкрс ћемо тешко прихватити јер смо свесни да је то обичан притисак на СПЦ а нe брига за здравствену безбедност нације.

мр Иван Костић

Народни посланик и потпредседник Двери

Извор: Сајт Двери, 15. 4. 2020)

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.