header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Сад се види сад се зна, ко се коме допада
Сад се види сад се зна, ко се коме допада Штампај Е-пошта
среда, 15 април 2020

 Светски јеврејски Конгрес:

Подршка Вучићу у борби против епидемије

Светски јеврејски Конгрес и Савез јеврејских општина Србије упутили су писмо подршке председнику Србије Александру Вучићу у коме су истакли да веома цене његову потпуну преданост у борби за сузбијање епидемије вируса Ковид-19 и енергију коју у то улаже.

         У писму у које је Танјуг имао увид наводи се да му пружају подршку за лични допринос и залагање за нормално функционисање државних институција у условима пандемије, а посебно за напор да се медицински здравствени систем Србије по сваку цену стабилизује и одговори изазовима масовне заразе корона вирусом и даљег ширења корона вируса.

"Веома ценимо Вашу потпуну преданост у борби за сузбијање ове пандемије, као и енергију коју улажете. Желимо Вам пун успех у Вашем веома тешком и одговорном раду. Преносимо вам срдачне поздраве Председника СЈК Роналда Лодера, који је упознат са свиме што сте до сада учинили у Србији", наводи се у писму које су потписали извршни потпредседник СЈК Марам Стерн и Савез јеврејскх општина.

У писму се наводи да СЈК и СЈО прате све мере које Србија спроводи у циљу спречавања ширења епидемије, уз констатацију да су све државе света у непрекидној борби на сузбијању пандемије и да је у несташици сваковрсне медицинске опреме и средстава свака помоћ добродошла.

Како Танјуг сазнаје, Савез јеврејских општина Србије је у сарадњи са Светским јеврејским конгресом уплатио у корист РФЗО 70.000 евра.

 

Извор: https://www.rtv.rs/sr

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.