header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Браво за ово, Американци! Штампај Е-пошта
среда, 15 април 2020

 Министарство правде САД:

Подржавамо уставно право вјерника на окупљање у црквама и слободно исповиједање вјере

Америчка влада је подржала све оне Цркве које не желе да се затварају и прекидају службе (пошто су неке добровољно одлучиле да преносе службе путем интернета) и рекла да ће бранити њихово право на слободу говора и окупљања (1. амандман)

          Америчко министарство правде стало је на страну Цркви у спору око служења у богомољама, а по питању ограничења направљених пандемијом Ковида 19.

Америчка влада је подржала све оне Цркве које не желе да се затварају и прекидају службе (пошто су неке добровољно одлучиле да преносе службе путем интернета) и рекла да ће бранити њихово право на слободу говора и окупљања (1. амандман).

Пошто, реално, општине и државе имају право да ограниче људска права у случају нужде, Министарство правде није улазило у правну аргументацију, него само остало на томе да подржава Цркве.

Вилијам Бар

Државни тужилац САД-а Вилијам Бар је саопштио је да ће се Министарство правде борити за очување уставног права на слободно практиковање религије, иако државе и градови настоје обуздати ширење коронавируса ограничавањем богослужења.

Министарство правде Сједињених Држава ће наставити да осигурава да вјерска слобода остане заштићена ако било која држава или локална управа, као одговор на КОВИД-19, издвоји, циља или дискриминише било коју богомољу због посебних ограничења„, рекао је , односећи се на глобално пандемијску болест узроковану новим коронавирусом.

 

Извор: https://www.in4s.net/ministarstvo-pravdee-sad-podrzavamo-ustavno-pravo-vjernika-na-okupljanje-u-crkvama-i-slobodno-ispovijedanje-vjere/

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.