header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Не слушају ни сенилног и Христос - прогонитељима подобног старца ни Христос-прогонитељa "Струку" Штампај Е-пошта
четвртак, 16 април 2020

 "N1":

Литургија у дворишту цркве, упркос договору Вучића и патријарха

Упркос договору патријарха и председника и изјаве да Црква поштује препоруке Владе, у Цркви Светог Ђорђа на Бежанији у Београду јутрос су се окупили верници на литургији

 Мере Владе Србије и препоруке епидемиолога су јасне да треба избегавати сваки вид окупљања и социјалне контакте у јеку епидемије корона вируса. Упркос договору патријарха Иринеја и председника Вучића и изјаве да Црква поштује препоруке Владе, у Цркви Светог Ђорђа на Бежанији у Београду јутрос су се окупили верници на литургији у дворишту цркве.

Свештеник је са разгласа позвао окупљене да један по један уђу у Цркву уколико то желе и целивају централну икону, не и све друге.

Подсетимо, председник Вучић разговарао је јуче телефоном са патријархом српским Иринејем, а у заједничком саопштењу издатом након разговора, наведено је да Вучић разуме потребу цркве и народа да прославе највећи хришћански празник Ускрс, али да неће бити укидана забрана кретања током ускршњих празника.

Додао је да је патријарх Иринеј рекао да је Црква и до сада поштовала и поштује прописане мере и препоруке Владе Србије у вези са епидемијом корона вируса.

 

http://rs.n1info.com/Vesti/a589718/Liturgija-u-doba-korone.html

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 16 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.