header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Остоја Дражић: Отворено писмо Иринеју Гавриловићу и епископату Штампај Е-пошта
субота, 18 април 2020

  НЕМАТЕ ПРАВО

да безбожницима и слугама ђавољим дозволите да уређују живот Српске Православне Цркве!

Отворено писмо Његовој Светости патријарху српском Г. Иринеју

Светом Архијерејском Синоду и

Митрополитима и епископима Српске Православне Цркве

Зашто прихватисте и на даље прихватате било препоруку било одлуку безбожника и слугу ђавољих да Храмови Српске Православне Цркве, како у земљи тако и у расејању, остану затворени за православни народ Српски за највећи хришћански празник Васкрсење Господа Исуса Христа?

        НЕМАТЕ ПРАВО да безбожницима и слугама ђавољим дозволите да уређују живот Српске Православне Цркве!

НЕМАТЕ ПРАВО да својим маловерјем саблажњавате Православни народ Српски који чврсту веру има да се нико ко је дошао у Храм Божји на Богослужење не може никаквом заразом заразити нити због тога разболети!

Ни у време епидемије великих богиња (вариоле вере), која је епидемија била далеко опаснија по све људе од овога корона вируса, Храмови наши нису били затварани и народ је и смео и могао да присуствује Светим Литургијама и да се слободно причешћује.

НЕМАТЕ ПРАВО да због свога страха и маловерја прихватите, на саблазан и срамоту свих Православних Срба, да су безбожници и слуге ђавоље у праву када кажу и тврде да Свети Храмови Српске Православне Цркве могу да буду извор заразе те да због тога морају да буду затворени и недоступни за православни народ!

НЕМАТЕ ПРАВО да се на саблазан и срамоту Православног народа Српског придружујете безакоњу безбожника и да станете иза неуставних одлука и уредаба донетих од стране председника Републике и владе Републике Србије, којима се руши комплетан правни поредак и уводи потпуно безакоње у држави и то из следећих разлога:

Прво

Чланом 43. став 3. Устава Републике Србије, којим се прописује људско право на слободу вероисповести, утврђено је следеће, цитирано:

"Свако је слободан да испољава своју веру или убеђење вероисповедања, обављањем верских обреда, похађањем верске службе или наставе, појединачно или у заједници с другима, као и да приватно или јавно изнесе своја верска уверења."

Чланом 43. став 4. Устава прописано је да се слобода испољавања вере или уверења може ограничити само законом а никако уредбама или одлукама. Још увек не постоји закон којим би се ограничавало ово људско право.

Чланом 202. став 4. Устава утврђено је да мере одступања од уставом зајемченог људског права слободе вероисповести ни у ком случају нису дозвољене ни по проглашењу ванредног или ратног стања.

Дакле, уставом зајемчено право на слободу вероисповести председник Републике и влада Републике Србије су потпуно противуставно укинули и тако увели до сада у модерној историји државе незабележено безакоње којем се Ви Ваша Светости и Свети Архијерејски Синоду и Ваша Преосвештенства Митрополити и Епископи сада придружујете и ни по чему се не разликујете од безаконика који су и увели то безакоње.

Друго

Чланом 39. став 1. Устава прописано је зајемчено људско право слобода кретања и утврђено је да свако има право да се слободно креће у Републици Србији.

Чланом 39. став 2. Устава је утврђено да се слобода кретања може ограничити само и искључиво законом, а никако уредбама или одлукама председника Републике или владе Републике Србије. До сада није донет закон којим се то право ограничава.

Треће

Чланом 19. Устава којим се регулише сврха уставних јемстава утврђено је да јемства неотуђивих људских права у Уставу служе очувању људског достојанства и остварењу пуне слободе и једнакости сваког појединца у праведном, отвореном и демократском друштву, заснованом на начелу владавине права.

А владавина права  је основна претпоставка Устава и почива на неотуђивим људским правима сагласно члану 3. став 1. Устава.

Исто тако, владавина права се остварује, између осталог и уставним јемствима људских права и повиновањем власти Уставу и закону.

Као што се види садашња власт у Републици Србији безобзирно крши одредбе Устава уместо да им се повинује и да их извршава управо тако како је Уставом одређено.

И Ви Ваша Светости и Свети Архијерејски Синоду и Ваша Преосвештенства Митрополити и Епископи Српске Православне Цркве уместо да приговорите на учињено безакоње и уместо да се истом отворено и безрезервно успротивите Ви ћутке исто примате и са истим безакоњем се саглашавате и тиме велику саблазан и велику срамоту чините свом Православном народу Српском.

 

НЕМАТЕ ПРАВО да због страха, маловерја или било ког другог разлога ћутите на безакоње безбожника и ђавољих слугу и да се понашате овако како сте се до сада понашали.

НЕМАТЕ ПРАВО ако себе још увек сматрате великодостојницима Српске Православне Цркве због Православног народа Српског који чврсто верује у Господа Исуса Христа и чврсто верује да у дому Божјем нема и не може бити места зарази и који се противи и не пристаје на безакоње безбожника и слугу ђавољих да наставите да ћутите..

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

 

У Новом Саду                             Раб Божји

16.04.2020.                                  Остоја Дражић

На Велики четвртак

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 18 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

Молимо наше цењене посетиоце да се помоле Богу за здравље и спасење душе раба Божијег Александра.

Уредништво

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.