header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Мрзитељи Цркве пријавили и разгласили; поступање полиције професионално и коректно Штампај Е-пошта
петак, 17 април 2020
          У Саборној цркви у Пожаревцу у четвртак ујутру је одржана литургија са преко 70 верника, објавиле су "Новости". Овај режимски лист се саблажњује што је причест обављена једном кашичицом и из једне чаше, а неко од грађана скуп у цркви пријавио је полицији која је изашла на лице места.

Како су објавиле „Новости“, међу бројним верницима било је и старијих од 65 година. Верника је било и испред цркве, њих десетак, неки и са децом, који су, држећи прописано одстојање, чекали да почне причешћивање, па да уђу унутра.

Причест је, додају „Новости“, обављена из једне чаше и једне кашичице, после чега су свим верницима истим убрусом обрисана уста, пише овај, по свему судећи, безбожнички лист.

Окупљање верника у Саборној цркви на Велики четвртак, један грађанин пријавио је полицији око 8.45, после чега је у цркву упућена патрола.

„Обавештавамо вас да смо свештеницима дали налог да се богослужење врши у цркви иза затворених врата, уз саслуживање појца и црквењака. Верницима смо, такође, то саопштили и упутили их да после службе могу долазити у цркву уз придржавање свих прописаних заштитних мера. Напомињемо да се Епархија браничевска, од почетка проглашења ванредног стања, придржавала свих прописаних мера Владе Републике Србије“, наводи се у саопштењу Епархије браничевске.

Полиција: У цркви нису затечени старији од 65 година

Полицијски службеници у Пожаревцу одмах су по пријави да се у Саборној цркви у четвртак преподне окупио већи број верника на литургији изашли на лице места и утврдили да се у цркви налази око 20 људи који су поштовали мере прописаног одстојања у време епидемије корона вируса, саопштено је данас из полиције.

По доласку полиције у цркву није уочено да су свештеници обављали причест верника, а међу њима није било особа старијих од 65 година. Полиција је о свему обавестила надлежно тужилаштво, које се изјаснило да нема елемента кривичног дела, и да му се о предузетим мерама и радњама достави извештај.

 

Извор: „Србин.инфо“

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.