header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миша Ђурковић: "Светска здравствена организација" - више профита, мање здравља Штампај Е-пошта
петак, 24 април 2020
          Лекар који наступа испред Кризног штаба, остао је упамћен као неко ко је легитимисао куповину милиона непотребних вакцина.
 
        Недавна одлука председника Сједињених држава, Доналда Трампа, да привремено обустави финансирање Светске здравствене организације (СЗО) изазвала је шок код необавештеног света. Па чекајте, како у тренутку кад  је пандемија короне на врхунцу да обустави средства за организацију која би требало да буде главна у сузбијању вируса? Ако се на то дода једнодушна осуда свих осталих западних лидера и стандардно непријатељски став водећих медија, није ни чудо да је код обичног света Трамп постао изузетно омражен.

Но у питању је један од најрадикалнијих и дугорочно гледано најбољих потеза Трампове администрације. Ево објашњења. СЗО као и читав низ организација које су настале под окриљем УН као што су УНИЦЕФ или УНЕСКО нису никакве објективне, универзалне и професионалне организације које помажу координације решавања проблема у свету. У питању је изузетно контроверзна организација која је од почетка повезана са интересима огромних корпорација, фармацеутским гигантима, дубоком корупцијом и пре свега изузетно проблематичним идеолошком позадином и циљевима.

 СЗО је основана после рата и почела да ради 1948 године. Она је агенција која је настала номинално под окриљем Социо-економског савета УН, у време када је његову радикално левичарску, де факто комунистичку идеологију,утемељила Алва Мирдал. За разлику од других тела која су у свом називу задржала атрибут међународног, ова је од почетка добила изразито глобалистичку природу тиме што је у називу истакнуто да је Светска.

Њен рад је од почетка био у најближој вези са Рокфелеровим интересима, посебно у првих петнаестак година рада. Рокфелерове фондације спадају међу највеће промотере еугеничких мера у двадесетом веку.  Ова блиска веза са корпорацијама траје и до данас. Највећи финансијери су уз појединачне државе, највеће светске фармацеутске компаније, посебно оне заинтересована за што ширу и масовнију вакцинацију становништва. Фондација Била и Мелинде Гејтс заснована на трансхуманистичким основама, усмерена ка изузетно контроверзним циљевима о којима је сам Гејтс говорио, спада међу највеће финансијере. 

Све ове корпорације и фондације спадају међу највеће промотере комунистичких, марксистичких и колективистичких визија организације друштва па је Трамп заиста у праву кад указује на изразито прокинеско деловање и симпатије СЗО. СЗО је месецима покривао Кину, избегавао да прогласи пандемију, хвалио веома контроверзне кинеске мере изолације и надгледања, критиковао друге државе што су прекидале авио-летове и затварале границе за кинеске држављане итд.

СЗО носи тежак багаж из 2009. када је у интересу„Глаксо”, „Новартиса”и других произвођача вакцина измислила пандемију свињског грипа. Парламентарне истраге су показале да су водећи саветници шефа СЗО Маргарет Чен били у директном сукобу интереса и да су набацили огроман профит компанијама код којих су такође били ангажовани.

Лекар који и данас у Србији наступа испред Кризног штаба за сузбијање короне, остао је упамћен тада као неко ко је говорио да ће бити милиони оболелих и ко је легитимисао куповину милиона непотребних вакцина од швајцарског „Новартиса”.

Биомедицински пробоји, експерименти са ГМО, биотероризам и сличне опасности и изазови попут короне, каквих ће у будућности очигледно све више бити, захтевају постојање одговорног, стручног, професионалног, транспарентног и моралног тела за координацију здравствених политика држава, (а не за вођење неке независне политике), што Светска здравственa организација,нажалост, није. То је као што смо показали врло проблематична, корумпирана и опасна организација у служби профита и глобалног марксизма. 

Овај Трампов потез ће скренути пажњу да је нешто озбиљно труло у СЗО и можда покренути и друге светске лидере да ураде исто и захтевају да се ова агенција усмери према интересима држава и народа, а не корпорација склоних тоталитаризму.

 

https://www.ifamnews.com/sr/svetska-zdravstvena-organizacija-v/

Последњи пут ажурирано ( уторак, 29 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.