header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Милан Старчевић: Коронавирус и припрема за формирање светске владе Штампај Е-пошта
петак, 24 април 2020

 Тренутно у свим медијима не постоји ниједна друга тема сем коронавируса. Ништа друго се и не спомиње у вестима. Све путничке и туристичке активности су заустављене, а државе приморавају бројне компаније да зауставе свој рад.


Велики део света је у карантину. Милиони људи су изгубили посао, док је панична куповина оставила празне полице већине супермаркета. Бројни православни храмови су затворени, мења се цео богослужбени живот, а Свето причешће се ускраћује верницима. Укратко речено, то је синхронизована диверзија будуће глобалне (антихристове) владе.

Вакцина против вируса

Џон Јоанидис, професор медицине, епидемиологије и  биомедицинске статистике на Универзитету Станфорд, објавио је ауторски чланак 17. марта на америчком веб-порталу „Statnews“, у ком је нагласио неколико кључних тачака: „Говори се о пандемији века у вези са Ковидом-19, али, такође, би се могло говорити и о фијаску века. Досадашњи подаци о бројности инфекције и о току епидемије су потпуно непоуздани. Досад је било само неколико тестова, па је на основу њих требало предвидети неке смртне случајеве и вероватно апсолутну већину инфекција изазваних Сарс-КоВ-2. Три месеца након избијања епидемије, већина земаља, укључујући и САД, немају могућност масовног тестирања, па тако ниједна земља нема поуздане податке о ширењу вируса у репрезентативном случајном узорку опште популације.“

Без обзира на то да ли имамо довољно података или не, чини се да се реч вакцина против коронавируса користи све чешће и чешће, што нас доводи до следећих дилема. Да ли ће бити присилних вакцинација? Ако неко одбије да се вакцинише да ли ће та особа бити избачена из друштва или ће јој можда бити забрањено кретање или путовање?

„Los Angeles Times“ је у чланку од 18. марта донео причу Едварда Јенера о томе како је вакцина против великих богиња спасила више живота него било шта друго. Овај лист такође тврди да су противници вакцине заборавили колико је била успешна вакцина против малих богиња. У чланку се каже: „Овај колективни губитак памћења омогућио је пораст неодговорних чланова покрета који се противе вакцинама и верују да су вакцине само присутне како би напуниле џепове „Биг Фарме“. Они игноришу чињеницу да је вакцина против малих богиња била толико успешна у искорењивању болести. Да ли су противници спремни да поново верују у вакцине?“

Да ли је заиста вакцина дала толико успешне резултате као што се наводи у чланку?

Вакцинације су постале обавезне у Енглеској 1853. године, а од 1857. године људи који су одбили да се вакцинишу против малих богиња су морали да се суоче са новчаним казнама и затвором. Како пише др Сузан Хамфрис, масовне епидемије су избијале чак и након што је вакцинација против малих богиња у Енглеској постала обавезна. Према званичним информацијама, између 1857. и 1859. године је више од 14.000 људи умрло од малих богиња. Између 1863. и 1865. године је било више од 20.000 смрти, а неколико година касније, између 1870. и 1872. године, скоро 45.000 људи је умрло од малих богиња.

Др Сузан Хамфрис у својој књизи „Илузија о вакцинацији“ описује занимљив феномен који се одиграо у енглеском Лестеру 1871. године, када је дошло до масовне епидемије малих богиња упркос готово стопостотној стопи вакцинације. Вакцинација против малих богиња била је обавезна наредних 15 година, али су се епидемије наставиле. Затим су се 23. марта 1885. године у Лестеру одиграле велике демонстрације против присилне вакцинације. Грађани Лестера су били исцрпљени, али је више од 80.000 њих протестовало против вакцинације. Жалили су се против вакцинације и заправо стекли право избора. Током следећих осам година стопа вакцинације је са 95% пала на само 5%. Ако је неко био заражен богињама током овог периода, ти људи у „зараженом“ домаћинству су били стављани у строги карантин, а кућа су биле темељно дезинфиковане.

Постоји мноштво природних третмана који нам могу помоћи да се боримо против вируса, али скоро сваки труд и финансирање широм света посвећено је готово искључиво развоју вакцина. „Pirbright Institute“ из Енглеске, посвећен проучавању заразних болести, 2015. године  је поднео пријаву за патент живог ослабљеног вируса короне. У пријави се наводи да би се нови вирус могао користити за развој вакцине за лечење или спречавање болести изазваних респираторним вирусима. Патент је одобрен 2018. године. „Pirbright Institute“ прима новчана средства од британског министарства за животну средину, храну и рурална питања, Светске здравствене организације и Фондације Бил & Мелинда Гејтс. Све ове организације се веома снажно залажу за обавезну имуницазију и јачу државну контролу. Бил Гејтс већ годинама „проповеда“ да пандемија долази. У новембру 2019. фондација Бил & Мелинда Гејтс одржала је „Догађај 201“ заједно са Светским економским форумом у оквиру ког је извршила симулацију пандемије коронавируса. Међутим, ова помама за вакцином је изазвала забринутост чак и  међу научницима које су највеће присталице вакцине. Др Хотез, декан Националне школе за тропску медицину на Медицинском факултету у Бејлору (Tексас), дао је следећу изјаву за новинску агенцију „Reuters“: „Схватам уопште важност убрзања распореда вакцина, али према ономе што знам, ову вакцину би требало детаљно испитати“. Др Хотез је био укључен у развој вакцине против САРС-а (тешки акутни респираторни синдром), корона вируса, који је након избијања 2003. години донео бројне наслове у новинама. Он је открио да је ток болести након контакта са вирусом код неких вакцинисаних животиња тежи него код оних невакцинисаних.

„Постоји ризик од повећања инфекције", рекао је Хотез. „Овај ризик смањујете тако што прво докажете да се вирус не јавља код лабораторијских животиња.“ Истраживачи са Универзитета у Питсбургу чак размишљају о везивању корона вируса са модификованом вакцином против богиња.

Кренула је кампања за масовну имунизацију широм света у којој главну реч имају лекари. Они се појављују на телевизијама и у водећим медијима (попут „New York Times“, од 20. марта) и препоручују нам да будемо вакцинисани против сезонског грипа како бисмо се заштитили од коронавируса. Студија из 2017/18, објављена у угледном часопису „Vaccine“ (медицински часопис са стручним прегледом, тј. проценом независних стручњака), наводи да вакцина против грипа може смањити ризик од инфекције других респираторних обољења, као што је корона. Ова појава се назива вирусна интерференција. Студија даље каже: „Постојала је значајна веза између вирусних сметњи изазваних вакцином и вируса короне.“ Ако детаљније погледамо ову студију она нам такође говори: „Посебно у погледу вируса који нису повезани са грипом, вероватноћа мерења корона вируса и хуманог метапнеумовируса код вакцинисаних људи била је значајно већа него у поређењу са невакцинисаним појединцима (омер коефицијента = 1, 36 и 1,51).“

Другим речима, удар грипа повећава ризик од заразе корона вирусом за 36 %.

 

Шта се дешава у Италији?

Сви они који паниче због коронавируса указују на стопу смртности на северу Италије, нарочито у регијама Ломбардија и Емилија – Ромања.

Северна Италија има једну од најстаријих популација и најнижи квалитет ваздуха у Европи (https://twitter.com/esa/status/1238480433047916545), што је у прошлости већ довело до повећаног броја респираторних болести и смрти. То је постало додатни фактор ризика у тренутној епидемији (https://www.thelocal.it/20170131/our-lungs-are-breaking-smog-levels-way-above-safe-limits-in-northern-italy).

Важне референтне вредности укључују број годишњих смртних случајева од грипа, који је у Италији до 8.000, а у САД до 60.000. Нормална укупна смртност у Италији износи до 1.800 смртних случајева дневно, а просечан број случајева упале плућа годишње у Италији прелази број од 120.000. Тренутна смртност, без узрока у Европи и Италији, и даље је нормална или чак исподпросечна. Тако, рецимо, број умрлих у Италији у прва три месеца ове године износи 166.407 лица, док је у првом тромесечју прошле године преминуло 185.967 лица, а претпрошле године 187.991 лица.

У Италији и многим другим западним земљама су неке хитне болничке јединице већ преоптерећене због великог броја људи који желе да буду тестирани. Ово нам указује на додатну психолошку и логистичку компоненту тренутне ситуације.

Према извештајима италијанских вести од 21. марта, 90% позитивно тестираних покојника у регији Ломбардија је преминуло изван одељења интензивне неге, углавном код куће или на одељењима опште неге. Узрок њихове смрти и могућа улога карантинских мера остају нејасни.

Требало би детаљније прегледати како се у Италији заправо броје смртни случајеви.

Ангело Борели, шеф италијанске службе за цивилну заштиту, изјавио је 20. марта на конференцији за штампу у Риму: „Желим поново да напоменем да бројимо све оне који су преминули и да не правимо разлику између оних који су умрли од инфекције коронавируса и оних који су умрли због њега.“ Тренутно тест-позитивне бројке смрти у Италији су и даље мање од 50% нормалне дневне укупне смртности, што износи око 1.800 смртних случајева дневно. Дакле, могуће је, можда чак и вероватно, да се велики део нормалне дневне смртности сада једноставно сматра Ковид-19 смрћу (јер су тест-позитивни). То је ствар коју је нагласио председник италијанске службе цивилне заштите.

Такође је јасно да се за утврђивање тачног узрока смрти мора извршити обдукција, за шта је ипак  неопходно време и повећање капацитета судске медицине. Дакле, сада се са принципом „бацања“ свих жртава у један лонац жели додатно створити већа напетост и страх у становништву.

Новинска агенција „Bloomberg“ обелоданила је чланак под насловом „Преко 99% заражених особа који су преминули од корона вируса имали су раније болести“, аспект који је до сада превиђен у корона паници. Говоримо о имунолошком систему људи погођених вирусом. То произлази из студије „ISS Istituto Superiore di Sanita“коју је наручила италијанска национална здравствена управа.

„Институт из Рима прегледао је медицинску документацију око 18% жртава корона вируса у земљи. Показало се да само три жртве, 0,8 одсто од укупног броја, нису имале претходну патологију. Скоро половина жртава патила је од најмање три претходна обољења, а око четвртине је имало једну или две претходне болести. Преко 75% има висок крвни притисак, око 35 процената има дијабетес, а трећина срчане болести. Највећем ризику од смртности изложене су старије особе (просечна старост умрлих износила је 79,5 година)“, закључује „Bloomberg“. Овај нови извештај доводи у питање већи део светског извештавања о овој теми. Старији људи, који већ морају да узимају бројне лекове због вишеструких дијагноза опасних по живот у вези са хроничним болестима, веома су подложни опортунистичким инфекцијама.

Према италијанском професору Валтеру Рициардију, који је 23. марта дао изјаву за британски „Telegraph“, само 12% потврда о смрти показује директну узрочност од коронавируса, док се у јавним извештајима сви људи који умиру у болницама са коронавирусом сматрају да умиру од њега. То значи да италијански подаци о смрти које преносе медији морају бити смањени за најмање фактор 8 (до 24.04. умрло је 25,540 лица) да би се показала стварна смрт изазвана вирусом. Тако се заврши са највише неколико десетина смртних случајева дневно у поређењу са укупном дневном смртношћу од 1.800 случајева и до 20,000 смртних случајева од грипа годишње.

 

Све више људи у Италији је почело размишљати о повезаности вируса и вакцина

На основу званичних извештаја министарства здравља Италије утврђен је пораст оболелих од менингитиса током претходних година у Ломбардији. Између 2015. и 2017. године шест смртних случајева услед менингитиса у регији Ломбардије привукло је медијску пажњу и повећало забринутост становништва, што је довело до повећања потражње за вакцинама.

Било је случајева и у 2019. години, укључујући и једну дванаестогодишњу ученицу из Немачке која је умрла од менингококне инфекције у року од неколико сати након што је први пут показала симптоме. Девојчица је према подацима италијанског здравственог органа „Toscana Nord Ovest“ летовала са породицом у кампу у близини обале Ливорна. Како се девојчица све више жалила да се не осећа добро, мајка ју је довела у хитну помоћ у Чечини (Ливорно), где су лекари одмах констатовали озбиљну болест детета. Девојчицу су затим хеликоптером пребацили у дечју болницу „Меyer“ у Фиренци. Тамо је девојчица преминула за мање од 24 сата.

Свеобухватна кампања вакцинације против менингокока Ц спроводи се у региону Тоскане од 2015. године. Ова вакцинација је бесплатна за децу и адолесценте до 20 година старости. Од почетка 2019. године у региону је било седам случајева менингитиса (четири типа Б и три типа Ц), па се створила велика медијска хајка што је резултирало већим бројем вакцинисаног становништва.

Очигледно је да мора постојати егзогени елемент који чини разлику: елемент који је олакшао смрт због коронавируса у Ломбардији, иако овај регион има најбољи здравствени систем у Италији у односу на остале регионе. Спољни узрок би могао бити обиман програм вакцинације против менингитиса. Ово би објаснило зашто је тренутно врло мало инфекција међу имигрантима, чак и код кинеске дијаспоре. Другим речима, вакцина снижава имуну одбрану нашег организма на таквом нивоу да вирус може да удари невероватном вируленцијом.   

 

Колико је поуздан PCR тест?

„Паника са вирусом корона је ирационална“, каже Давид Крове, канадски софтверски и телекомуникациони инжењер, дипломирани биолог и стручњак за глобалне заразне болести попут САРС-а, еболе и грипа. У свом чланку „Инфективни мит“ он појашњава своју тврдњу: „Узорци се испитују у дијагностичким лабораторијама. Процес се заснива на такозваној ланчаној реакцији полимеразе (PCR). Посебно одабрани део ДНК се копира и умножава у термичком цикличком колу како би се пронашли одређени делови ДНК, на пример коронавируса. Такви тестови трају око пет сати и сада су стандардни лабораторијски поступци који се користе за расветљавање наследних болести или за одређивање очинства. Када се користи као тест метода не доводи до позитивног или негативног резултата, већ једноставно показује број циклуса који је потребан да би се открио генетски материјал. Разлика између позитивног и негативног резултата је број извођења које су тестери произвољно одредили. Ако позитивно значи „заражени“, а негативни „није заражен“, онда постоје случајеви у којима људи прелазе са заражених на незаражене, а опез су заражени у року од неколико дана.“

Једноставно речено, Kрове каже да PCR тест тражи RNA (рибонуклеинску киселину) и  да не постоје докази да ли он заправо открива вирус. Поред тога, не постоје докази да вирус изазива болест. Kровова процена је да су подаци направљени тако да се уклапају у теорију вируса и да нема бојазни због лажно позитивних резултата. Његов закључак гласи: „Медицински папири су пропаганда која подстиче панику. Свет пати од огромне заблуде да је RNA тест за смртоносни нови вирус - вирус који је настао од дивљих слепих мишева у Кини. Заблуду потпомаже раширена претпоставка на западу да Кинези једу све што се креће. Ако вирус постоји, требало би да буде могуће очистити честице вируса. RNA се може извући из ових честица и треба да одговара RNA коришћеној у тесту. Све док се то не догоди, могуће је да RNA долази из другог извора, из ћелија пацијента, бактерија, гљивица, итд. Можда постоји веза између повишеног нивоа RNA и болести, али то није доказ да RNA долази од вируса. Без пречишћавања и карактеризације честица вируса, теза да је RNA тест доказ да је вирус присутан, не може се прихватити.“

Дакле, Kрове говори о лажно позитивним резултатима. Постоји и научна студија из Кине, објављена пре месец и по дана, која доказује да код асимптоматских болесника лажна позитивна стопа износи 80%. Да ли се заиста бавимо пандемијом или се паника људи заснива на тесту који даје  80% лажно позитивних резултата? Произвођач Ковид-19 теста каже да га треба користити само у истраживачке сврхе, а не за дијагностичке примене, јер још увек није клинички потврђен. (https://www.creative-diagnostics.com/).

 

Висока загађеност ваздуха

Шта заједничко имају места са високом стопом инфекције и смртним случајевима? Шта то заједничко имају Вухан, Техеран и Ломбардија? Становници ова три области већ деценијама пате од веома високог нивоа загађења ваздуха који оштећује респираторни тракт.

Да Вухан и други кинески вишемилионски градови  имају велики проблем са веома загађеним ваздухом постало је познато од Олимпијских игара у Пекингу 2008. године, када је кинеска влада угасила индустрију како би сунце могло да заблиста. Кинески истраживачи тврде да је екстремни зимски смог у граду Вухан могао имати узрочну улогу у избијању упале плућа. У лето 2019. у Вухану су се већ одржавали јавни протести због лошег квалитета ваздуха.

Водећи италијански лекар Ђузепе Ремуци, директор Инстутута за фармацеутска истраживања „Mario Negri“са седиштем у Милану, рекао је 22. марта у разговору за Национални јавни радио САД, да су „чудни случајеви упале плућа“ примећени у региону Ломбардије већ у новембру 2019. године, поново постављајући питање да ли су они проузроковани новим вирусом (који се у Италији званично појавио тек у фебруару 2020.) или другим факторима попут опасно високог нивоа смога у северној Италији.

Уз овај патолошки предуслов за слабљење дисајних путева, коронавирус лакше проузрокује пнеумонију, што је најчешћи узрок смрти.

Ако погледате мапу глобалног жаришта заразе, јасно можете видети да су места са високим загађењем ваздуха у исто време места са високом стопом заразе. Супротно томе, тамо где је чист ваздух коронавирус се понаша много смиреније.

Шта светски познати лекарски стручњаци мисле о вирусу КОВИД-19?

Немачки професор доктор Сушарит Бакди назвао је мере затварања бескорисним и самодеструктивним појавом, упоредивши је са колективним самоубиством. Стога се поставља крајње забрињавајуће питање у којој мери затварање може повећати смртност старих, изолованих, високостресираних људи са већ вишеструким постојећим здравственим проблемима услед вишенедељних мера затварања која су и даље на снази.(https://www.youtube.com/watch?v=JBB9bA-gXL4).

Дански истраживач Петер Гече, оснивач чувене „Cochrane Medical Collaboration“, пише на свом блогу 21. марта да је корона епидемија масовне панике, а логика је била једна од првих жртава.

Бивши израелски министар здравства, професор Јорам Лас, каже да је нови коронавирус мање опасан од грипа и да ће мере блокирања убити више људи него сам вирус. Он додаје да бројеви не одговарају паници и да психологија преовлађује над науком. Такође напомиње да је Италија позната по огромном оболевању од респираторних проблема, три пута више од било које друге европске земље“. (https://en.globes.co.il/en/article-lockdown-lunacy-1001322696).

Пиетро Верназа, швајцарски специјалиста за заразне болести, тврди да се многе од наметнутих мера не темеље на науци и да их треба преокренути. Према Вернази, масовно тестирање нема смисла јер 90% становништва неће имати симптоме, а затвори и школе затварања су чак контрапродуктивни. Он препоручује заштиту само ризичних група уз истовремено несметано одржавање економије и друштва. (https://www.tagblatt.ch/leben/ostschweizer-infektiologe-pietro-vernazza-die-zahlen-zu-den-jungen-corona-virus-erkrankten-sind-irrefuehrend-ld.1206440).

Упркос медијској паники, вишак смртности у Швајцарској и даље се налази на нули или близу ње. Кревети у швајцарским јединицама интензивне неге који су резервирани за пацијенте Ковид-19  су још увек углавном празни. (https://www.aargauerzeitung.ch/aargau/kanton-aargau/erst-3-von-100-aargauer-betten-der-intensivstationen-sind-belegt-so-ruesten-sich-die-spitaeler-auf-die-epidemie-137332716).

Швајцарска влада је тврдила да је ситуација у јужној Швајцарској (поред Италије) драматична, али локални лидери су то негирали и рекли да је све нормално.

Према извештајима из штампе, боце са кисеоником могу бити у мањку. Разлог, међутим, није тренутна већа потрошња већ прекомерне наруџбе због страха од будућих несташица. (https://www.nzz.ch/schweiz/punkto-intensivbetten-sind-wir-im-tessin-besser-ausgeruestet-als-der-rest-der-schweiz-ld.1547728).

У многим земљама већ постоји мањак лекара и медицинских сестара. Ово је превасходно због тога што здравствени радници који су позитни на тесту морају бити стављени у карантин, иако ће у многим случајевима остати у потпуности или у великој мери без симптома.

24. марта Велика Британија је уклонила Ковид-19 са службеног списка заразних болести са високом консултацијом (HCID), наводећи да су стопе смртности ниске у целини“.

Директор Немачког института за здравље „Robert Koch“, др Лотар Вилер, признао је на конференцији за штампу 24. марта да се сви смртни случајеви позитивни на тестове и то без обзира на стварни узрок смрти, сматрају „смрћу од коронавируса“. Просечна старост покојника је 82 године, а већина њих је била са озбиљним предусловима за смрт. Као и у већини других земаља, вишак смртности због Ковид-19 ће вероватно бити близу нуле у Немачкој.

Немачка професорка Карин Мелинг, бивша професорка на катедри за медицинску вирологију на Универзитету у Цириху, изјавила је у разговору за радио „Radioeins rbb“ да Ковид -19 није вирус убице и да паника мора престати.

Немачки имунолог и токсиколог, професор доктор Стефан Хокертц, у радио интервјуу објашњава да коронавирус није опаснији од грипа, већ да га једноставно посматрамо много пажљивије. Опаснији од вируса је страх и паника коју стварају медији и „ауторитарна реакција“ многих влада. Професор Хокертц такође напомиње да је већина такозваних „коронских смрти“ заправо долази од других узрока, истовремено тестирајући позитивне на корона вирусе. Хокертц верује да је до десет пута више људи од пријављених већ имало Ковид -19, али нису приметили ниједан или врло мало симптома.

(https://www.youtube.com/watch?v=7wfb-B0BWmo).

С циљем да што више сазна о корона вирусу, начинима његовог ширења и симптомима које изазива, немачки доктор Штрек је са колегама вирусолозима обилазио домаћинства у немачком граду Гангелт прикупљајући брисеве укућана, али и узорке са различитих површина у кући: квака, вц- шоља, даљинских управљача, мобилних телефона, чак и мачака. Студија коју су спровели открила је да заразан, живи облик коронавируса није присутан на овим предметима, мачкама, као ни у ваздуху, чак и у домаћинствима у којима су сви укућани били позитивни на коронавирус. Недвосмислени закључак студије је да се корона вирус преноси искључиво преко директног контакта са зараженом особом. (https://www.youtube.com/watch?v=VP7La2bkOMo).

Аргентински виролог и биохемичар Пабло Голдшмит објашњава да Ковид-19 није опаснији од прехладе или грипа. Могуће је чак да је вирус Ковид-19 кружио већ ранијих година, али није откривен јер га нико није тражио. Др Голдшмит говори о глобалном терору који су створили медији и политика. Сваке године, каже он, три милиона новорођенчади широм света и 50.000 одраслих у САД-у умре од упале плућа. (https://www.clarin.com/buena-vida/coronavirus-panico-injustificado-dice-virologo-argentino-francia_0_yVcmJ4RM.html).

Професор Мартин Екснер, шеф Института за хигијену на Универзитету у Бону, у интервјују 24. марта објашњава зашто је здравствено особље тренутно под притиском, иако до до сада није било повећаног броја пацијената у Немачкој. С једне стране, лекари и медицинске сестре који су позитивни на тесту морају бити у карантину и често их је тешко заменити. С друге стране, медицинске сестре из суседних земаља, које пружају важан део неге, тренутно нису у могућности да уђу у земљу због затворених граница. (https://www.youtube.com/watch?v=9mI9trSm3PY).

Користећи податке са крстарећег брода „Diamond Princess“ професор са Универзитета Станфорда Џон Јоанидис, тврди да је смртност од Ковид-19 између 0,025% и 0,625%, тј. у опсегу јаке прехладе или грипа. Штавише, јапанска студија је показала да је од свих путника позитивних на тест, и упркос високој просечној доби, 48% остало потпуно без симптома. Између 80-89 година старости 48% су остали без симптома, док је код лица од 70 до 79 година старости невероватних 60% који нису развили никакве симптоме. Овде се поново поставља питање да ли су постојеће болести можда важнији фактор од самог вируса. Италијански пример је показао да су 99% тест-позитивних смрти имали један или више претходно постојећих услова, па чак и међу њима само 12% потврда о смрти је помињало  Ковид-19 као узрочни фактор.

(https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/).

Америчка здраствена мапа од 25. марта показује опадајући број обољења сличних грипу широм земље, чија је учесталост сада знатно испод вишегодишњег просека. Као разлог за то могу се искључити владине мере, јер су на снази мање од недељу дана.

(https://healthweather.us/?mode=Atypical).

 

Имунолошки сертификат

У борби против коронавируса власти почињу да заборављају на права и слободе својих грађана, користећи сав свој технолошки потенцијал да створе електронску логор-државу. Од проглашења глобалне пандемије коронавируса коју је Светска здраствена организација прогласила 11. марта, коју 85 % финансирају фронтмени Светске владе у сенци Ротшилд, Рокфелер и Бил Гејтс, већина становника планете водило се препоставком да ће вирус нестати за месец или два, и да ће свет након тога опет изгледати исто. Међутим, човек може бити само поново „слободан“ по замислима будуће Светске владе. Шта је њихова замисао?

Владе различитих земаља већ су почеле да разговарају о издавању „имунолошких потврда / пасоша“. Свако ко има овај сертификат ће моћи да напусти изолацијски режим и биће му омогућено да се врати у „нормалан“ живот.

Споровођење електронског логора први је најавио „портпарол“ новог светског поретка Бил Гејст, у интервју за „ТЕD“ 24. марта: „На крају ћемо морати имати потврде о томе ко је опорављена особа, а ко је вакцинисан [...] Нажалост, поједине земље то неће имати под контролом. Не желимо потпуно да блокирамо могућност да људи оду на одредиште и врате се, као и да се крећу. Тако да ће на крају бити потребан дигитални доказ о имунитету који ће помоћи  и олакшати глобално поновно отварање. Такође, предлажем да људи имају дигитални ИД који показује њихов статус вакцинације.“

Џејмс Слак, портпарол премијера Велике Британије Бориса Џонсона, рекао је на конференцији за штампу 3. априла, да Велика Британија врши свеобухватни преглед колико ће људи имати јак имунитет, напоменувши да је у току крвни тест којим се може проверити да ли људи већ имају вирус или антитела која ће их учинити отпорним на инфекцију.

Разговор на тему о овим посебним пасошима појавили су се у америчкој политици прошле недеље када је председник Демократског савета Мајк Стјуарт позвао гувернера Тенесија Вилијама Лија да уведе потврду о имунитету за пружаоце прве помоћи и здравствене раднике.

Стјуарт је рекао да би они који имају антитела и не поседују вирус требало да се преселе на прве линије. „Морамо пронаћи ресурсе за тестирање свих наших здравствених радника како бисмо знали који од њих могу радити без страха од Ковид-19 и којима је потребна максимална заштита од вируса“, рекао је Стјуарт.

Др Антони Фаучи, стручњак за заразне болести у оперативној групи за корона вирус Беле куће, изјавио је 5. априла да је вероватно да ће вирус постати сезонско обољење и да би све Американце можда требало тестирати на корона вирус пре него што се економија поново покрене.

У Италији конзервативни председник североисточног региона Венето Луки Заји предложио је имунолошки сертификат људима који имају антитела.

Немачки медицински научни истраживачи припремају студију која би открила да ли се људи који су имуни на вирус могу вратити на посао и добити имунолошку потврду.

У Русији су развили чипове како би открили корона вирус за 15-20 минута рекла је Вероника Скворцова, шефица Федералне агенције за биомедицину. „Такође смо развили чипове, које ћемо већ демонстрирати ове недеље, у петак (10. 4. прим. аутора), у нашем производном погону у Одинцову“, рекла је она на телевизијском каналу „Русија 24“. Према Скворцовој, чипови се заснивају на изотермалном појачавању: „Мали читач, апарат који за 15-20 минута доказује присуство вируса. Уређају нису потребне различите температуре у различитим фазама, што омогућава појачање у убрзаном режиму.“

 

ИД2020 припрема за УН Агенду 2030

Творци новог светског поретка не крију више своје паклене планове за поробљавање и уништење човечанства. Циљ им је да сведу планету на пола милијарде послушних људи, по могућностима чипованих, како би помоћу вештачке интелигенције могли да управљају њима . На веб-порталу  https://id2020.org/ Бил Гејтс и цела свита „глобалне елите“ откривају своје намере. У ауторском чланку „Пандемија корона вируса Ковид – 19: Права опасност је Агенда индентификација – ИД2020“ (цео чланак доступан српским читаоцима на веб – адреси http://borbazaveru.info/content/view/12689/33), Питер Кениг појашњава шта је злогласни ИД2020. Овде преносим само срж његовог увида у далекосежне последице имплементације Агенде: „ИД2020 је савез јавних и приватних партнера, укључујући агенције УН-а и цивилног друштва. То је електронски идентификациони ИД програм који користи општу вакцинацију као платформу за дигитални идентитет. Програм користи постојеће регистрације рођења и поступак вакцинације како би код новорођенчади пружио преносни и постојани биометријски повезани дигитални идентитет. ГАВИ ( Глобални савез за вакцине и имунизацију), на својој веб-страници се идентификује као глобално здравствено партнерство организација јавног и приватног сектора посвећено имунизацији за све. ГАВИ има подршку Светске здраствене организације, а сувишно је рећи да су њихови главни партнери и спонзори фармацеутска индустрија. Савез ИД2020 је на свом самиту у септембру 2019. године у Њујорку под називом „Дорасти добром изазову за личну карту“, одлучио да спроведе свој програм 2020. године, одлуку коју је СЕФ потврдио у јануару 2020. године у Давосу. Њихов програм дигиталног идентитета тестираће се са владом Бангладеша. ГАВИ, Савез за вакцине и партнери из академске заједнице и хуманитарне помоћи су део нове партије.“

Очигледно је да се већ сада одвија борба између добра и зла, односно између јако малог броја антихристових претеча и већина становника на планети. Човечанству предстоји десет мучних и крвавих година да спречи остваривање Агенде 2030. Да се подсетимо шта су циљеви те Агенде. Од 25. до 27. септембра 2015. годинр хиљаде лидера из целог света, међу њима и папа Франциско, су се састали у седишту УН у Њујорку, где је представљен нови петнаестогодишњи план у 17 тачака под називом „Трансформација нашег света: Агенда 2030 за одрживи развој“. Агенда 2030 се сматра за „нову универзалну агенду“ за човечанство, алтруистички план који ће користити будућим генерацијама. Реалност је, међутим, да ће УН Агенда 2030 одузети појединцима сваку слободу кроз наметнуте мандате. УН неће изаћи отворено за проглашавање новог светског поретка, већ се позива на „одрживи развој“, јер тај термин звучи далеко мање претеће. Патрик Вуд, економиста и аутор књиге „Устанак технократије: Тројански коњ глобалне трансформације“, пише: „Јасно је да УН и њихове присталице виде одрживи развој више него сам пут до чистијег окружења. Они то виде као средство за стварање дуго траженог новог међународног економског поретка или „Новог светског поретка“.

Мајк Адамс у свом чланку „Програм УН 2030“, каже да је план УН-а нацрт глобалног поробљавања човечанства под чизмом корпоративних интереса. Документ УН Агенде 2030 предвиђа преузимања власти свих држава широм планете од стране светске владе. Адамс даље наводи: „Циљеви овог документа нису ништа друго до кодне речи за фашистичку агенду корпоративне владе која ће увући човечанство у разорни циклус сиромаштва, обогаћујући најмоћније светске глобалистичке корпорације попут „Монсанта“. Нигде у документу УН-а није написано да је „постизање људске слободе“ један од њених циљева, нити се објашњава како те циљеве треба достићи. Уместо тога, 17 тачака дневног реда УН-а треба да се остваре централизованом владином контролом и тоталитарним мандатима који су уско повезани са комунизмом.“

Због сажетости у овом тексту ћемо се фокусираћемо на пет Адамсова најзначајних запажања о циљевима Агенде 2030.

 

Циљ 1: Свугде зауставити сиромаштво у свим његовим облицима

Стварни циљ: Све ставите на добробит глобалне владе: печате за храну, субвенције за становање, који ће становништо учинити робовима глобалне владе. Никада не допустите људима да се крећу према горе и да сами себи могу да помогну. Уместо тога направите масовну самовиктимизацију и послушност влади која обезбеђује месечни „додатак“ за основне потрепштине, као што су храна и лекови. Означите то као „окончавање сиромаштва“.

Циљ 2: Окончати глад, постићи сигурност хране, побољшати исхрану и промовисати одрживу пољопривреду

Стварни циљ: Инвадирајте целу планету ГМО и Монсантовим патентираним семенкама, истовремено повећавајући употребу смртоносних хербицида под лажном тврдњом о „повећаном уроду“ усева.

Циљ 3: Обезбедити здрав живот и промовисати благостање за све старосне доби

Стварни циљ: Наредите вакцинизацију за сву децу и одрасле, претећи родитељима хапшењем и затвором ако одбију да сарађују. „Гурајте“ тешку употребу лекова за децу и тинејџере док изводите „скрининг“ програме. Назовите масовне лекове „превенцијом“.

Циљ 5: Постизање родне равноправности и оснаживање свих жена и девојака

Стварни циљ: Криминализовати хришћанство, маргинализирати хетеросексуалност, демонизовати мушкарце и посвуда промовирати ЛГБТ агенду. Прави циљ никада није „једнакост“, већ маргинализација и срамота за свакога ко испољава било какве мушке карактеристике. Крајњи циљ је феминизирати друштво, створити широко прихватање „нежне послушности“, заједно са самоиспуштајућим идејама о комуналној својини и подели свега. Будући да само мушка енергија има снаге да се подигне против угњетавања и борбе за људска права, сузбијање мушке енергије је кључно за држање становништва у стању вечне покорности.

Циљ 11: Учинити градове и људска насеља укључивим, сигурним, отпорним и одрживим

Стварни циљ: Забранити власништво оружја приватним лицима, концентришући оружје у рукама послушних владиних извршилаца који ће владати над ненаоружаном и поробљеном класом осиромашених радника. Криминализовати живот у већини руралних подручја оснивањем „Игара глади“ (заштићена подручја за која влада тврди да су власништво „народа“, иако им тамо није дозвољено да живе). Натерати све људе у велике градове у којима су непрестано под надзором и где је лако извршити манипулацију од стране владе.

На крају овог чланка осврнућемо се шта на то документ УН-а каже: „Обавезујемо се да неуморно радимо на потпуном спровођењу ове Агенде до 2030.“ Ако прочитате цео документ, а морате га прочитати са правилним расуђивањем, брзо ћете схватити да ће овај УН-ов програм бити примењен на свим грађанима света и то под мерама владине присиле. Нигде у овом документу није наведено да ће права појединца бити заштићена. Такође се не признаје постојање људских права појединцима. Агенда 2030 поништава „Универзалну декларација о људским правима“ из 1948. године и потпуно укида појединцима право на самоодбрану, право на медицински избор и право на родитељску контролу над сопственом децом.

Тиранија глобалне владе прети да зароби и у електронски логор стави цело човечанство, а све под лажном паролом „напретка“. Орвелова “1984” се сада одиграва пред нашим очима, а сценарио је још гори.


 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.