header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Куда то идемо? Штампај Е-пошта
петак, 01 мај 2020

          А да видимо 24 мај, када дође Бајрам, ко ће  да на граничним прелазима и у Федерацији БХ и Републици Српској да устави све оне који ће похрлити да у свом џемату прославе њихов празник. Ето, пред нама је,

 + + +

         Пишем о граду у Републици Српској, не наводим име јер ће се сам препознати, ја га таквог не познајем, зато га и не спомињем.

Православни Србин, дијете сиромашних родитеља који у свом родном граду није могао добити посао,отишао је трбухом за крухом у иностранство и кад га  је ова измишљена болест оставила без посла у обећаној земљи,кренуо је,,куда него својој кући,да буде са својим родитељима и својим народому у добру и злу.И његов отац је тако 1991 оставио све доброте и благостања Запада и вратио се својој кући да је брани од непријатеља.Али,каже народ Ђаво не оре и не копа.

Отац се преко Мађарске и Србије докопао Крајине а син 20 година и коју касније,занимљиво, несметано преко Словеније и Хрватске је завршио у карантину и под будним оком полиције и државе коју је његов отац стварао.И да буде ствар још гора,кад је ушао у кућни карантин у који га је довела народна полиција његовога града и након три дана први пут изашао пред своја  врата,на кућни праг властитога дома,да удахне свој чисти ваздух пришао му је комшија који га је познавао од дјетињства и рекао му дословно:"Оног момента кад си доведен,сви станари су од стране санитараца и полиције упознати са тим,ја те нећу пријавити овај пут али смо те дужни пријавити о непоштовању изолације и сигурно ће те неко пријавити,зато се врати у стан. "Ради се о потпуно ЗДРАВОМ МЛАДИЋУ.,који је дошао својо кући у свој стан,својој породици.

А само добрих 30- так километара у Федерацији БиХ,горе према Фајтовцима,родном мјесту турског генерала Алагића  муслиманска села пуна страних таблица,од Штокхолма до Љубљане.И понеки полицијски ауто који заокружи, отворених прозора полицајац махне познанику и поздрави га са "мерхаба".Једна држава а два свијета.

Куда то идемо?

На чијој сам страни?

Лажем ли?

Да ли лажем да полиција српског града у појединим градским дијеловима покушава од информатора сазнати који домаћин коју Славу слави.Као у турско доба.Има податак са именом и презименом,да је наша полиција тражила од нашег свештеника податке о Славарима.

Дође ми да вриснем.

А да видимо 24 мај, када дође Бајрам, ко ће  да на граничним прелазима и у Федерацији БХ и Републици Српској да устави све оне који ће похрлити да у свом џемату прославе њихов празник. Ето, пред нама је,

Нека нам Бог буде на помоћи.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( петак, 01 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.