header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Куда то идемо? Штампај Е-пошта
петак, 01 мај 2020

          А да видимо 24 мај, када дође Бајрам, ко ће  да на граничним прелазима и у Федерацији БХ и Републици Српској да устави све оне који ће похрлити да у свом џемату прославе њихов празник. Ето, пред нама је,

 + + +

         Пишем о граду у Републици Српској, не наводим име јер ће се сам препознати, ја га таквог не познајем, зато га и не спомињем.

Православни Србин, дијете сиромашних родитеља који у свом родном граду није могао добити посао,отишао је трбухом за крухом у иностранство и кад га  је ова измишљена болест оставила без посла у обећаној земљи,кренуо је,,куда него својој кући,да буде са својим родитељима и својим народому у добру и злу.И његов отац је тако 1991 оставио све доброте и благостања Запада и вратио се својој кући да је брани од непријатеља.Али,каже народ Ђаво не оре и не копа.

Отац се преко Мађарске и Србије докопао Крајине а син 20 година и коју касније,занимљиво, несметано преко Словеније и Хрватске је завршио у карантину и под будним оком полиције и државе коју је његов отац стварао.И да буде ствар још гора,кад је ушао у кућни карантин у који га је довела народна полиција његовога града и након три дана први пут изашао пред своја  врата,на кућни праг властитога дома,да удахне свој чисти ваздух пришао му је комшија који га је познавао од дјетињства и рекао му дословно:"Оног момента кад си доведен,сви станари су од стране санитараца и полиције упознати са тим,ја те нећу пријавити овај пут али смо те дужни пријавити о непоштовању изолације и сигурно ће те неко пријавити,зато се врати у стан. "Ради се о потпуно ЗДРАВОМ МЛАДИЋУ.,који је дошао својо кући у свој стан,својој породици.

А само добрих 30- так километара у Федерацији БиХ,горе према Фајтовцима,родном мјесту турског генерала Алагића  муслиманска села пуна страних таблица,од Штокхолма до Љубљане.И понеки полицијски ауто који заокружи, отворених прозора полицајац махне познанику и поздрави га са "мерхаба".Једна држава а два свијета.

Куда то идемо?

На чијој сам страни?

Лажем ли?

Да ли лажем да полиција српског града у појединим градским дијеловима покушава од информатора сазнати који домаћин коју Славу слави.Као у турско доба.Има податак са именом и презименом,да је наша полиција тражила од нашег свештеника податке о Славарима.

Дође ми да вриснем.

А да видимо 24 мај, када дође Бајрам, ко ће  да на граничним прелазима и у Федерацији БХ и Републици Српској да устави све оне који ће похрлити да у свом џемату прославе њихов празник. Ето, пред нама је,

Нека нам Бог буде на помоћи.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( петак, 01 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.