header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Владимир Димитријевић: Изабрана места из преписке с пријатељима 3
Владимир Димитријевић: Изабрана места из преписке с пријатељима 3 Штампај Е-пошта
петак, 01 мај 2020

 БУДУЋНОСТ ПОСЛЕ СВЕГА: РАДЕ ЈАНКОВИЋ

ПОЗИВ БРАТУ РАДУ

Православни мислилац Раде Јанковић већ одавно сазире саму суштину светских збивања - а то је приближавање краја историје и доба последњег лажног месије у злу уједињеног човечанства. Јанковић је, досадашњим својим књигама, показао да је он човек који зна о чему је реч, и уме да то саопшти. (http://borbazaveru.info/content/view/7771/1/).   


Зато сам му један мејл и замолио га да каже шта мисли о епохи у којој смо се обрели.

 ПРОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ АЛЕКСЕ ЖУНИЋАОн се јавио:“Драги мој брате Владо, Са поприличним закашњењем одговарам на твоје писмо за размишљање. Разлог је управо то што сам о свему полако и натенане размислио. Наиме, дуго сам размишљао шта бих још могаода додам ономе што сам већ рекао у мојим књигама ( Нарочито мислим на  Глуво доба и Доба раз-ума).      

У књизи Глуво доба, као што знаш, постоји оглед о границама дело творности модерне државе. Књига је објављена пре пет година, као што знаш, и од тада до данас ствари су се само погоршале: држава – држава као именица а не као нека одређена држава! - се разуларила и прекорачила све допуштене границе делотворности.

То ми је постало јасно још тада када је донет закон о забрани пушења на јавном месту. Био је то један од првих експеримената који је требало да провери колико је савремени човек блесав и колико је спреман да допусти да га вуку за нос.        

Шта се у међувремену променило? Тада нам је још требао "Алекса Жунић" да пријављује несавесне пушаче. Данас он више није потребан: свако је самом себи постао тамничар! Тзв. самоизолација је савршена тамница: нема решетки, нема стражара, ни бодљикаве жице, ни стражарских кула! ( У рукама имаш рукопис моје нове књиге и о свему томе можеш опширније да се обавестиш.) "Алекса Жунић" постао је друштвено сироче. Један од 16.000.000 незапослених (У Америци. Већ!) који чека у реду за запошљавање. Узалуд чека! Његово време је прошло.

Долази време камера, сензора, скенера и чипова. Знаш шта то значи? То значи да ће све те "цие", "удбе", "мосади", "кагебеови", "штазији" и прочи отићи у старо гвожђе. Све те њихове тајне архиве већ сада су passe јер само један мали чип садржи 100.000 пута више података о нама него цела њихова архива.

Технологија је у овом часу кљућ за концлогор који је настао, каже Јанковић.  

ВЛАСТ СТРАХА                        

Он наставља: “Питаш се да ли је то пукотина у систему или завера?    

Ја немам никакву дилему: систем је тако пројектован да функционише као завера, а да се то не би приметило подмећу нам "пукотину" под називом "теорија завере". Нема теорије завере! Теорију тек треба да изградимо. Постоји само завера у пракси. (Опет те подсећам на рукопис који ти је у рукама.) Са те тачке гледишта, са гледишта система, ништа се ново не дешава: влада се и даље страхом. А то се у науци зове терор. Само што овог пута то није гиљотина или "шпагин", него један сићушни, голим оком невидљиви организам. Корона вирус! Терор се увек проводио под изговором бриге за људско здравље. (Опет Глуво доба.) Тако и овог пута. Разлика је само у циљу: овога пута терор је постао глобални феномен!

Па ипак, зарад „разноврсности“, постоје два модела „менаџмента кризом“.  

МОДЕЛИ УПРАВЉАЊА

Раде Јанковић каже:“Али ту долазимо до једног феномена који, не само да је занимљив него је и базичан јер нас уводи у суштину проблема. Наиме пред нама су на делу два модела "лечења" од короне вируса. Да кажем тако: "кинески" (Србија, Русија, Италија и Шпанија) и "шведски" (Белорусија, Јапан, Холандија, Немачка, Велика Британија.)       "Шведски" модел даје предност слободи и праву човека на достојанство уз известан ризик по његово здравље. (Накнадно се испоставља да тај ризик није ништа већи него у земљама које су примениле "кинески" модел!!!) Кинески модел значи: затвори границе, уведи полицијски час, изведи војску на улице. У случају непослушности пуцај!

Шта нам то говори? На глобалном нивоу води се битка између два глобалистичка моделамултиполарног (федералистичког) и униполарног(унитаристичког) модела.  Са идеолошке тачке гледишта оба су криптокомунистичка: ригидно комунистички (који тражи простор за себе и зато је мултиполаран) и културно-марксистички (који је потпуно успоставио глобалну културну хегемонију по моделу Антонија Грамшија и зато је униполаран).(Овде нећу подробно да објашњавам шта је то "културни марксизам" јер сам о томе опширно  писао у књизи чији рукопис имаш у рукама.) Кинески модел тренутно осваја свет.  

У сезони пролеће-лето 2020.год. носиће се овај модел.  Ствар је, међутим, у томе што је "модни креатор" намеран да нам овај модел наметне на дужи рок. Зато је ангажована тзв. "струка" која га здушно подржава. А струка, то су наравно лекари попут др Кона и др Кисић-Тепавчевић.

И? Шта смо то тако стручно сазнали од њих за ових месец дана? Уместо одговора цитираћу ти Честертона, будући да се и ти позиваш на њега:"У наше време родила се особена замисао; замисао да нам је, када ствари крену сасвим наопако, потребан практичан човек. Поштеније би било рећи да нам је, када ствари крену сасвим наопако, потребан непрактичан човек. /.../ Практичан човек означава неког ко је свикао на свакодневне послове, на начин на који се ствари обично одвијају. Кад ствари не раде, морате имати мислиоца, човека који има извесна знања о томе због чега ствари уопште раде. Неумесно је свирати у ћемане док Рим гори, али је сасвим исправно проучавати теорију хидраулике док Рим гори." (Г.К.Честертон: Шта не ваља на свету) Ето зашто те заправо све време гњавим! Просто, ја сам један непрактичан човек који проучава теорију хидраулике док свет све више упада у пламен који се разгорева.

   Не смемо се залетати у прагматику нез Логоса. Ствари треба сазирати из њихове дубине.

НЕМА СУВЕРЕНОСТИ  

Раде Јанковић додаје:“Шта, дакле, не ваља, да парафразирам Честертона, са тим "кинеским" моделом? То што тај модел један криптокомунистички модел глобалне тираније орвеловског типа (1984.) који обичан свет не уме да препозна, а тзв. "стручњаци"за глобалну политику упорно тврде да се ради о тобоже "суверенистичком моделу". Након што су основане Уједињене нације, Међународни монетарни фонд, Светска банка, а нарочито после споразума у Бретон Вудсу 1946.год. када је долар постао резервна светска валута, нема више суверених држава. Не смемо дозволити да нас обмањују некавим савезом између "суверенистичких" држава (у које убрајају Кину, Русију и Америку) који води некакав рат против тзв. "дубоке државе".Свака од ових држава, и Русија, и Кина, и Америка имају своје "дубоке државе", и свака од њих зависи од система глобалног поретка који је старији од њих! Нема суверених држава данас у свету. (И неће их више никада бити!) Постоји само "Глобално село" које чека својег "Кнеза". А тај "кнез" зна се ко је: Антихрист!

И то значи нову организацију света!                  

ПОДЕЛА ПЛАНЕТЕ

Јанковић сматра да би она могла да изгледа овако:“Све мирише на то да је Антихрист ante portas. Ако је моја анализа тачна, ми живимо у последњем часу Апокалипсиса. "Црвена звер" је изашла из мора ("и видјех звијер гдје излази из мора"- Откр.13;1). Звер, која беше црвена, на својим плећима носи жену обучену у скерлет (црвено). ("И уведе ме Дух свети у пусто мјесто; и видјех жену гдје сједи на звијери црвеној која бјеше пуна имена хулнијех и имаше седам глава и десет рогова. - Откр. 17; 3) Море из којег изиђе "црвена звер", није ли то Кинеско море? А жена у хаљини од скерлета, није ли то криптокомунистичка идеологија која је под црвеном заставом успоставила хегемонију богоборачке културе од Холивуда до Пекинга? (Или обратно? Свеједно.)

"И десет рогова, које си видио, то су десет царева, који царства још не примише, него ће област као цареви на једно вријеме примити са звијери." - Откр.17; 12.   

Шта су ове области и цареви ако нису свет подељен на десет удружених региона? То више није тајна и томе се отворено говори. Мултиполарни свет као прелазни облик ка једној светској влади! Десет удружених региона са десет царева. ("Они једну вољу имају" - Откр.17; 13) Оквирно то би могли да буду: Евроазијски (са седиштем у Русији), Азијско-пацифички (са седиштем у Кини), Блискоисточни (Средиште није још одређено. Турска претендује на то и зато води ове ратове у Сирији и Либији.), Далекоисточни (са седиштем у Индији) Англоамерички (са седиштем у САД), Јужноамерички (са седиштем у Бразилу), Северна Африка (покојни Гадафи је претендовао да то буде Либија. Можда ће и бити, али без њега.), Подсахарска Африка (са седиштем у Јужноафричкој Републици) и Арктик и Антартик који би били подељени (ничији и свачији). А после тога? Кад се успоставе ових десет царстава? Па зна се: "Ови ће се побити с јагњетом, и јагње ће их побједити..." (Откр.17; 14) Амин! Боже дај!

   ОРВЕЛ И ХАКСЛИ                  

Затим се Раде Јанковић опет јавио, да би допунио своју анализу:“Јављам ти се поново у вези твојег писма за размишљање, јер осећам потребу да још мало изоштрим слику коју сам ти изложио у претходном писму.                                

Из претходног писма види се, надам се, да на нивоу светске политике постоје два модела, и да су оба глобалистичка. Суверенизам је, дакле, отишао у прошлост и ту чињеницу треба прихватити колико год да нам је жао због тога. (То не значи да суверенистички покрети у свету не постоје и да их неће бити, али не треба се обмањивати због тога: они немају више никакве шансе да постану глобални феномен!)       

Кажем да постоје два глобалистичка модела а могао бих рећи и светоназора. (Немачки цар Вилхем Први изјавио је 1918. год. да је Први светски рат био рат између два светоназора. Слажем се, али бих га допунио: сви ратови су заправо ратови између светоназора!) Дакле, ови модели, или светоназори, како је коме драго, обелодањени су педестеих година прошлог века.

Први модел, федералистички (мултиполаран), обелоданио је Џорџ Орвел. То је модел "Црвене звери" или криптокомунистички који се управо намеће свету. Модел 1984. (Зато сам своју последњу књигу, Доба раз-ума, завршио реченицом: "Срећна вам нова 1984.") У том глобалном свету постоје најмање три сукобљене силе које међусобно ратују (мултиполарни модел); тајна полиција која све прати и политичко руководство кеје влада помоћу терора. У овом моделу власт на глобалном нивоу темељи се на страху и тортури!            

Други модел, унитаристички (једнополарни) обелоданио је Олдос Хаксли. То је модел изграђен на "Павловљевом експерименту" са псима. Ту постоји једна светска влада, један господар, и дресирана гомила, којом се влада помоћу задовољства. Људи, или оно што остане од човека после дресуре, биће награђивани за своје узорно понашање, слободном конзумацијом секса и дроге. (Сети се пароле из осамдесетих година прошлог века: Sex, Drugs&Rock and Roll)

Оба ова модела детаљно сам описао у својој књизи Доба раз-ума а сада бих да додам: глобализам који нам се намеће биће нака врста комбинације терора и задовољства! ("Штап и шаргарепа!") Зато тајновидац са Патмоса види и "другу звијер гдје излази из земље, и имаше два рога као у јагњета; и говораше као аждаха." (Откр. 13;11) "Као", значи: лажно јагње, а "аждаха": исто што и "црвена звер". (То јасно следи из Откривења: 12; 3: "И показа се други знак на небу, и гле, валика црвена аждаха, која имаше седам глава, и десет рогова; и на главама њезиним седам круна." Дакле исто као и "црвена звер из мора". Значи: "црвена аждаха" је само "знак на небу" који је најавио излазак "црвена звери" из мора!) Следи: ова два глобална модела ће се у једном тренутку ујединити! ("И сву власт прве звијери чињаше пред њом; и учини да земља и који живе на њој поклони се првој звијери којој се исцијели рана смртна." - Откр.13;12)).“

Па ипак, игра траје.

СТРАТЕШКО ПРЕГРУПИСАЊЕ 

Јанковић додаје:“Али то још није крај! Антихрист јесте близу, али терен још није довољно уређен. Ако би требало да прецизно одредим тренутак у којем се налазимо, рекао бих војничким жаргоном: налазимо се у фази стратешког прегруписавања снага! Ово напомињем зато што се многи већ радују хепиенду: Трамп и Путин победиће дубоку државу и наступиће ера новог просперитета. То је подмукла обмана на рачун православних!           

Ништа Трамп и Путин не могу да чине ако им није од Бога дато! (Ситуацију на земљи неће решити човек него Богочовек! А што се тиче Трампа и Путина, тек треба да видимо нису ли и они у некој врсти савезништва са "дубоком државом". ("Чувајте се лажних пророка, који вам долазе у одијелу овчијем, а изнутра су вуци грабљивци. По плодовима њиховим познаћете их." - Матеј: 7:15;16 ) Једна таква подвала управо се појавила ових дана. То је филм који си вероватно већ видео. Зове се Out of Shadow. Првих 8 делова овог документарца, што се мене тиче, прихватљиви су јер нуде обиље проверених података и њихово коректно тумачење. Али  последња два дела дешава се обрт по "Цајтгајст" моделу. ( Реч је о филму „Дух времена“, који је шротив завере глобалиста, али је антихришћански, нап. В.Д ) Ту се уплиће прича о Џону Фицџералду Кенедију и његовом сину Џон Џону Кенедију. Овај је, као што знаш, "наводно" погинуо у авионској несрећи пре десетак година, ако се не варам. (Овде би реч "наводно" требало да стоји у двоструким наводницима јер оставља простор за двоструку недоумицу: да ли је овај тип само склоњен после лажне авионске несреће или се ради о неком клону који је вештом пластичном операцијом саображен оригиналном моделу?).

Сада се у игру убацује лик са шеширом какав је носио покојни JFK и брадом од "три дана" који редовно прати све предизборне наступе господина Трампа, заједно са дамом која личи на супругу покојног Џон Џона. О њима, тврди ауторка филма, нико ништа не зна. Појавили су се изненада, ни од куда, и једино што је извесно: они заиста личе на покојне оригинале.

О чему се овде ради? То још није Антихрист, али јесте ментална вежба за његово прихватање! Наиме, ако прихватимо да овај тип јесте син покојног Џона Фицџералда Кенедија, без обзира на то да ли је заиста преживео авионску несрећу па затим склоњен до дана када треба да одигра спасилачку улогу у САД и свету, или прихватимо теозофску верзију да је "реинкарнација" покојног Џон Џона који долази да освети оца и спаси свет од Трећег светског рата, у оба случаја се код нас, по моделу "Павловљевог експеримента", проверава степен условног нагона за исправну реакцију када нам као награда буде понуђен колачић у облику Антихриста. Ако сада прогутамо ову причу велика је вероватноћа да ће многи од нас почети да луче пљувачку кад се буде појавио прави Антихрист! ("Јер ја ово знам да ће по одласку моме ући међу вас тешки вуци који неће штедети стада; И између вас самијех постаће људи који ће говорити изврнуту науку да одвраћају ученике за собом." (Дела: 20;29,30) "А Дух изричито говори да ће у последња времена одступити неки од вјере слушајући духове преваре и науке демонске." (Тимотију: 4;1)

Тако  Раде Јанковић. Дакле, све што се збива треба да посматрамо са великим опрезом, јер ће се превара ширити брже него икад. Истину, Која је Христос, треба волети да бисмо се спасили. То је задатак који је пред нас постваљен, и о коме морамо водити рачуна.

   ПРИРЕДИО: ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 01 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.