header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Председник Танзаније раскринкао "коронаше" - Кон би њега право на Сајам (видео)
Председник Танзаније раскринкао "коронаше" - Кон би њега право на Сајам (видео) Штампај Е-пошта
субота, 09 мај 2020

 Сумње у исправност тестова у Танзанији – на корону позитивни коза и папаја

ОДОМА – Директор Националне здравствене лабораторије Танзаније и њен руководилац за квалитет суспендовани су до истраге, након што је председник Танзаније Џон Магуфули посумњао у веродостојност тестова за коронавирус и наредио да се уместо људи тајно тестирају животиње и биљке.

У преносу из свог родног града Чатоа на северозападу Танзаније, председник Магуфули открио је да је потајно наредио тестирање насумично прикупљених узорака животиња и биљака, а да техничарима није рекао да је реч у узорцима који не потичу од људи, пренео је Танјуг.

Председник је рекао да је затражио од снага безбедности да провере квалитет тестова и да се испоставило да су у лабораторији тестирали папају, козу и овцу и на тестове написали људска имена. Неки од тестова показали су се као позитивни,  преноси Би-Би-Си.

У саопштењу Министарства здравља наводи се да је министар формирао комитет од 10 људи који ће истражити понашање лабораторија и доставити резултате до 13. маја.

Према најновијим подацима министарства здравља, објављеним прошле недеље, у земљи је 480 потврђених случајева коронавируса, укључујући 167 опорављених и 16 умрлих.

 

Извор: „Политика“

 

     

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.