header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Националист“: Разоткривени детаљи монструозног плана Ђукановићевог режима за сузбијање литија! Штампај Е-пошта
четвртак, 14 мај 2020

 Из овог сценарија се може закључити да црногорски режим себе види као (злог) научника у пуном замаху вршења експеримента, при чему је његова лабораторија читава Црна Гора, а њени грађани ништа више од покусних кунића

Ако је до сада и постојала нека сумња по питању стварних циљева однарођеног режима црногорског диктатора Мила Ђукановића према мирним шетњама, литијама и молебанима за одбрану светиња Српске православне цркве (СПЦ) и њиховим учесницима, можемо слободно рећи да је таква сумња у потпуности развејана након последњих догађаја у Никшићу.

Да се само укратко подсетимо: најпре је, у вечерњим часовима 12. маја, на празник Св. Василија Острошког, након величанствене литургије у манастиру Острог којој је присуствовао велики број верника, полиција привела епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и још седморицу свештеника СПЦ на информативни разговор због наводног кршења мера прописаних у склопу сузбијања пандемије коронавируса, после чега им је одређена мера задржавања у трајању од 72 часа, да би наредног дана припадници полиције, укључујући специјалне јединице за ову прилику допремљене из Подгорице у Никшић, применили најогољенију и најбруталнију силу над окупљеним грађанима који су захтевали ослобађање владике Јоаникија и осталих свештеника, притом премлаћујући чак и малолетнике и децу.

Како смо сазнали од кругова блиских врху Ђукановићеве Демократске партије социјалиста (ДПС) оданим СПЦ, који се згражавају над репресијом над учесницима протестних окупљања и литија, у најужем руководству ДПС донета је одлука да у наредном периоду међу учеснике протестних скупова у организацији СПЦ широм Црне Горе буду убачени активисти ове странке, који би своје присуство поменутим скуповима фото-документовали и потом објављивали на друштвеним мрежама.

Након тога, за ова лица би били фингирани позитивни тестови на присуство коронавируса, чиме би црногорски режим покушао да оправда прибегавање насиљу и сузбијање мирних шетњи, литија и молебана, користећи као изговор за своје зверско поступање наводну жељу да очува здравље својих грађана.

У наредном кораку, криминогена ДПС камарила би ово искористила у пропагандно-субверзивне сврхе, покушавајући да унесе несигурност и страх за сопствено здравље међу учеснике поменутих скупова, како би барем део њих одустао од даљег учешћа у њима, и како би потом дошло до још дубљег раслојавања и разводњавања ових скупова.

Из овог сценарија се може закључити да црногорски режим себе види као (злог) научника у пуном замаху вршења експеримента, при чему је његова лабораторија читава Црна Гора, а њени грађани ништа више од покусних кунића.

Међутим, у дубоко изопаченом убеђењу да су процеси које покушава да покрене и контролише егзактни, те да њихов исход може предвидети и на њега утицати са математичком прецизношћу, он прави фаталну грешку – занемарује најбитнију компоненту вере, љубави и привржености народа својим вековним светињама. А то ће му, нема никакве сумње, не само у потпуности упропастити експеримент, већ и њега лично отерати у више него заслужену пропаст.

 

Извор: "Националист"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.