header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Милан Старчевић: Пагански главни храм Оружаних снага Руске Федерације
Милан Старчевић: Пагански главни храм Оружаних снага Руске Федерације Штампај Е-пошта
петак, 15 мај 2020

 „Изградња главног храма Оружаних снага Руске Федерације је завршена“, саопштило је Министарство одбране. У септембру 2019. године, у парку „Патриот“ у граду Кубинка у Московској области, положен је први камен у темељ новог храма. У његове темеље уграђен је и грумен српске земље.

На тој церемонији учествовали су лажни патријарх Кирил, тзв.председник Путин (или кога већ представља под силиконском маском) и тајни будиста министар одбране Сергеј Шојгу.

Многе иновације у изградњи и уређењу храма реализоване су на предлог Шојгуа, као на пример, на главном престолу храма, на позадини ноћног неба, на надморској висини око 12 метара, приказана је ватрена статуа Христа, што је у духу будистичког концепта „духовног просветљења“. Све ове чињенице не изненађују када се зна да је вајар Даша Намдаков, главни уметник храма, по верском убеђењу будиста.

„Сијасет уметничких идеја предложио је министар Шојгу, између осталог, да у позадини ноћног неба прикаже узлазну Христову фигуру. Биће јасно видљиво са улаза у храм због усмерене расвете. На тамној мозаичној површини апсиде биће приказане звезде (читај пентаграми, нап. аутора) које симболизују звезде небеског и духовног хоризонта“, открио је детаље пре изградње храма архијереј Леонид Калинин, председавајући Већа уметности за изградњу храма Оружаних снага Русије.

Храм је постао трећи по величини после храма Христа Спаситеља у Москви и Исакијевског сабора у Санкт Петербургу.

Унутар храма се на много места може видети комунистички сатански симбол срп и чекић, масонски и окултистички знаци, мозаици у славу Црвене армије, док напољу у комплексу читавог пројекта доминира велика статуа на којој ватра живота светли између женских ногу, потпуно сагласна са древним митолошким архетиповима.

У јединственом музејском комплексу „Пут сећања“ се налазе историјски експонати из Великог отаџбинског рата, укључујући фотографије, документе, одликовања, оружје, лични предмети војника и официра из архива Централног музеја оружаних снага Русије. Поред тога, на отвореном је напраљен музеј „Поље победе“, а који је реконструкција бојног поља током одбране Москве 1941. године. Територија музеја је подељена у неколико тематских зона: фронт одбране, размештање трупа у задњем делу, инжењерски објекти и још много тога.

Храм је, по првобитној замисли, требало бити украшен са мозаицима Стаљина и његовим генералима, Путина и његовом владом. Ови мозаици изазвали су контроверзу у друштву и оштро полемику међу ширим слојем становништва. Против тога је, између осталих, био владика Руске православне цркве, викар патријарха Кирила Сава Тутунов. У Телеграм каналу питао је зашто се у цркви слави безбожни Стаљин. Узимајући у обзир ставове државе и цркве, мозаик је демонтиран. Лист „Комерсант" објавио је фотографију на којој сада нема ништа на панелу са Путином, министром Шојгуом и осталим члановима владе. Из мозаика посвећеног победи у Великом домовинском рату нестао је портрет Стаљина. Лице вође замењено је плакатом „Подигни транспарент победе над Берлином“, који је 1945. године насликао уметник Виктор Иванов. Поред тога, слоган „Наш Крим“ замењен је са паролом „Заједно“.

Изградња паганског храма Оружаних снага Руске Федерације само је наставак окупације руског народа од стране јудео – масонерије, од истих оних који су 1917. године силом срушили велику Руску царску империју и последњег руског Божијег помазаника, светог мученика цара Николаја Другог. Постоје предказања руских светих стараца који су говорили да ће Русија после много патњи поново да се духовно обнови. Разни руски и српски духовници, историчари, мислиоци и интелектуалци сматрали су (нажалост многи још верују) да је доласком Путина на чело државе дошао дуго очекивани препород кога су најавили руски светитељи. Препород је, по речима светих стараца, условљен пре свега народним покајањем, које на основу данашњег трагичног стања у руском руководоству и Московској патријаршији не може да се назре.

Свети Теофан Полтваски Нови Затворник (+1940) пророчки говори: „Људе у будућности чека само несрећа и тешка страдања. Пре свега ће бити светски рат, као што је речено у Јеванђељу. За умножење безакоња, за богоотступништво које је Господ назвао Гнусобом опустошења где стоји на месту светоме (Мт.24,15), мислећи на Цркву, за грехе, првенствено епископата и свештенства, као и лица која воде државу, за све то Господ ће допустити да у Цркви дођу несреће, дотле да ће верни Богу остати само два , највише три јерарха. Не говорим у своје име, већ оно што сам чуо од стараца, надахнути Духом Светим. Господ ће помиловати Русију због малог остатка истинско верујућих, и тада ће по вољи народа, да буде установљена Монархија, то јест Самодржавна власт. Господ је већ изабрао будућег цара. То ће бити човек ватрене вере, генијалног ума и гвоздене воље. Он ће пре свега унети ред у Цркву православну, одстранивши све јеретичке и млаке јерархе. По женској линији ће он бити из рода Романових. Русија ће постати моћна држава, али само на кратко. А даље ће у свету наступити долазак антихриста, са свим ужасима краја описаног у Апокалипси...“

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.