header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Логично“ ексклузивно: Путин и Русија су преварени (видео) Штампај Е-пошта
субота, 16 мај 2020

 BELORUSKA PARADA POBEDE:

40 PUTA MANjA SMRTNOST NEGO U ZEMLjAMA KOJE SU KARANTINOM IZBEZUMILE SVOJ NAROD

Koronakriza je raskrinkala mnoge kontradikcije više nego svi mediji i napisane knjige. Raskrinkavanje još nije gotovo. Tek smo na početku. Ovaj put ćemo nešto reći o čudnoj promijeni uređivačke politike izmanipuliranih ruskih medija, te njihovoj participaciji u prijevari Rusije i predsjednika Vladimira Putina.


Podnaslovi 

1. Kako su Rusija i Putin prevareni?

2. Prijevara – korak po korak

3. Nagla promjena strategije

4. Laži ruskih autoriteta ili neznanje?

5. Kako opravdati ovu grešku?

6. Lukašenko – Putin 2 : 0

7. Propast ideje pro zapadne globalističke ljevice

8. Pouka za sve

Na samom početku koronakrize, ruski mediji su izvještavali objektivno. Često preuzmemo njihove vijesti jer su lupom zapada i samo se čeka pogrešan korak da im se zabrani rad. Sputniku u RT-u je u nekim zemljama zabranjen pristup svim presicama. Oba ova medija se financiraju iz državnog proračuna Rusije, kao što se financiraju BBC i France 24. Nema razlike. Portal Logično također plaća vrlo simboličnu pretplatu za skidanje i prikazivanje video zapisa RuplyTV-a, kojem je sjedište u Berlinu. Vrijedne “cure” koje vode ovu RT filijalu su vrlo simpatične i profesionalne. Tehnička podrška se nalazi u Kazahstanu. Mladi tim radi profesionalno i nemamo im što prigovoriti. Želimo reći da znamo kako dišu ruski mediji.

Međutim, nakon prvog vala koronakrize, primijetili smo da u vijestima nešto ne štima. Ruski mediji koji informiraju iz europskih prijestolnica, su preko noći počeli “zaboravljati” što kaže druga strana. Pojavljuju se mainstream epiteti koji bacaju sumnju na osobe koje propituju koronakrizu. Nismo samo mi u redakciji Logično to primijetili, nego naši čitatelji i komentatori također.

Francuski profesor Didier Raoult, preko noći, od vrhunskog znanstvenika za koronavirus, za ruske medije postaje kontroverzna osoba, iako se ništa nije promijenilo u njegovim izjavama. Drugi primjer je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko koji je svima odlučno rekao NE, te odabirao svoj put u rješavanju koronakrize bez karantene pod motom “rad i sport”.

Rezultat svega: 40 puta manja smrtnost u Bjelorusiji nego u zemljama koje su karantenom izbezumile svoj narod.

I ovaj put ruski mediji su prešutjeli. Lukašenko je sve rjeđe krasio naslovnice ruskih medija. Neki su pokušali lažnim informacija diskreditirati bjeloruskog predsjednika. Nije im uspjelo, jer argumenata nema, osim subjektivnih insinuacija. Informacije nije više moguće prikriti. Logika sve izbistri. Što se onda dogodilo?

 

Kako su Rusija i Putin prevareni?

Kao i sve druge zemlje, Rusija 12. svibnja izlazi iz karantene. Brojčano najveći grad u Europi, Moskva je bila najviše “pogođena” epidemijom koronavirusa. Prekid karantena će započeti otvaranjem industrijskih poduzeća.

Od samog početka koronakrize gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin bio je protiv totalne karantene, što je javno rekao 8. travnja, međutim samo dva dana kasnije, 10. travnja, “promijenio” je mišljenje.

Pobornik karantene i veliki kritičar gradonačelnika Moskve, bio je svima poznati zapadno orijentirati ljevičar Aleksej Navalni, tvrdeći da poduzete mjere nisu dovoljne.

“Mislim da će se karantena produžiti do ljeta. Dinamikom kojim napreduje koronavirus, zasigurno se neće završiti u svibnju. Vidimo da naša vlada polako ukida auto-izolaciju i karantenske mjere. Sve više i više tvornica u moskovskoj regiji radi, pogotovo one strane. Oni žele ukinuti mjere karantene, jer ne žele ljudima davati novac. Žele ih natjerati da rade u vrijeme kada se borimo protiv epidemije. Mislim da to nije dobra ideja, jer niti u jednoj zemlji karantena nije ukinuta, zbog toga ona treba biti produžena do ljeta”, odgovara na pitanje svojih poklonika Aleksej Navalni, 9 . travnja u video snimci.

Navalnom i njegovim zapadnim sponzorima očito odgovara karantena. Otvoreno kritiziraju što Rusija ne dijeli “helikopterski novac“, već želi nastaviti put gospodarskog razvoja koji je Rusiju izvukao iz kaosa prije Vladimira Putina.

Prijevara – korak po korak

Sada kada je već sve gotovo, već se zna da je na odluku gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina utjecao Neil Ferguson sa svojim upitnim matematičkim modelom. Neil Ferguson je nedavno podnio ostavku, jer je smatrao da je karantena dobra za druge, ali ne i za njega. Matematički model Ferguson po kojem su SAD, Rusije, Engleska i druge zemlje uvele striktnu karantenu, pokazao se upitnim.

Kada smo pisali o ostavci Neila Fergusona, tada nismo znali tko je ustvari ova osoba. Sada znamo malo više. Neil Ferguson je savjetnik WHO (Svjetske zdravstvene organizacije), Europskoj uniji, Svjetskoj banci, britanskoj i drugim vladama. Postoji veza i s Bill Gatesom. Kratko rečeno, primjer globalističkog moždanog sklopa.

Fergusonu se priključili prozapadni ruski znanstvenici tvrdeći da dnevna progresija zaraze iznosi 33% u periodu od 18. do 29. travnja. Upozoravali su da će svakih 60 sati u Rusiji biti duplo više zaraženi i da će Ruse ubrzo stići sudbina Italije i Francuske. Kao što to rade manipulatori, “zaboravili” su reći da se radi o povećanju zaraženih sa 106 na 160 tj. 54 više zaraženih na 12.000.000 Moskovljana.

Prema ovoj intelektualnoj manipulaciji, samo u Moskvi bi danas imali više od 9.000.000 zaraženih. Danas smo 11. svibanj, a broj zaraženih u cijeloj Rusiji iznosi 209.688. Matematički model Fergusona i drugih eksperata se pokazao totalno pogrešnim. Možda ipak Ferguson nije dao ostavku zbog posjete ljubavnici, već zbog kardinalne greške i štete koju je učinio?

Pod pritiskom prozapadnih ljevičarskih medija, koji su svakodnevno tražili čvršću izolaciju i masovno testiranje, gradonačelnik je izašao s novom estimacijom od 300.000 zaraženih, što je bio šok. Čak se i Aleksej Navalni pitao koju je matematičku formulu koristio gradonačelnik Moskve jer rezultat ne odgovara stvarnosti. Tog dana gradonačelnik Moskve, pod utjecajem medija i statistika koje su se temeljile na vrlo malom broju zaraženih, vjerojatno je podlegao propagandi.

Objašnjenje: Zamislite da danas imate jednu zaraženu osobu, a nakon tri dana dodatne dvije osobe. Dakle povećanje je 33% svaka dva i pol dana. Po ovom matematičkom modelu cijeli Planet bi bio zaražen za manje od 3 mjeseca.

Nagla promjena strategije

29. travnja pod utjecajem gradonačelnika Moskve, predsjednik Vladimir Putin mijenja strategiju. Više nitko od ruskih dužnosnika ne izlazi u javnost. Iako Rusija ima najbolji sustav za biološku zaštitu na svijetu, Rusija preuzima francuski i talijanski model kojeg promoviraju WHO (Svjetska zdravstvena organizacije) i mainstream stručnjaci.

Primjenom pro-zapadne strategije, Rusija u očima WHO postaje dobar učenik, što smo osjetili i mi na portalu Logično, čitajući agencijske vijesti s ruskih državnih portala. Tada nam je već bilo jasno da promjena komunikacijske strategije nije slučajna.

Rusija je, kao dobar učenik WHO, druga na svijetu s 5.448.463 urađenih testova. Na žalost Navalnija i zapadnih autoriteta, rezultati otkrivaju pogrešne matematičke modele zapadnih eksperata i WHO (Svjetske zdravstvene organizacije). Izgleda da koronavirus nije tako ni zarazan, kako se u početku uvjeravalo. Rusija ima vjerojatno najmanju stopu smrtnosti u odnosu na sve zapadne zemlje koje su primijenile stroge mjere izolacije.

Laži ruskih autoriteta ili neznanje?

Rusi autoriteti su se počeli gubiti. Smatrali su da Rusija nije doživjela vrhunac epidemije. Ruski mediji su pisali da vrhunca epidemije neće biti i da je stanje stabilizirano, što nema veze sa znanošću. Epidemija bez početka, vrhunca i kraja ne postoji. Statistike su ipak otkrile pravu istinu. Dok su mediji i autoriteti pisali o stabilizaciji, vrhunac epidemije je već prošao dva tjedna ranije tj. 19. travnja kada je u Rusiji detektirano 3.700 novozaraženih, a maksimalni broj mrtvih smo imali 29. travnja kada je umrlo 67 osoba.

Tijekom ovog perioda, mediji su vršili pritisak na autoritete da pristupe što većem broju testiranja. Nesvjesno ili svjesno su održavali epidemiju u životu, tražeći što masovnijim testiranjem već davno prošli vrhunac zaraze.

Kako opravdati ovu grešku?

Svjesne svoje greške, vlasti sve više govore o epidemiji bez vrhunca, kako bi opravdale nametnute rigorozne mjere rusom narodu. Ruski Ministar zdravlja, znajući da nema epidemije bez vrhunca zaraženih, ne želi o tome pričati, nego govori o odnosu zaraženih i ozdravljenih.

Kod prozapadnih ljevičara, koje predvodi Aleksej Navalni, nastala je panika. Nisu se ostvarila apokaliptična predviđanja koja su predviđali pobornici striktne karantene, a što bi vjerojatno ugrozilo prosperitet Rusije i ruskog naroda.

Hoće li ruska vlast priznati ili ne, grešku o uvođenju pretjeranih mjera, koje su im perfidno nametnuli zapadni eksperti i WHO, totalno je nebitno. Bitno je ne upasti iznova u istu klopku kod novih eventualnih epidemija u budućnosti.

Lukašenko – Putin 2 : 0

Najteže će biti predsjedniku Vladimiru Putinu koji je morao otkazati javnu Paradu pobjede 9. svibnja, dok su Bjelorusija na čelu s Aleksandrom Lukašenkom odlučila suprotno. Kako će predsjednik Vladimir Putin objasniti svom narodu da je političko i ekonomsko upravljanje krize u Moskvi totalni neuspjeh, znajući da je bez karantene u Bjelorusiji od koronavirusa umrla 121 osoba, veliki je upitnik?

Bjeloruski model smeta, čak i ruskim medijima. Tijekom parade u Minsku 9. svibnja, ruski mediji su učinili strašan gaf, u stilu zapadnih mainstream medija. Tijekom vojne parade, jedan ruski medij je realizirao reportažu s groblja intervjuirajući osobe koja su došle urediti grobove svojih bližnjih, navodeći da je Bjelorusija učinila grešku što svoj narod nije stavila u karantenu. Bjelorusija je odmah reagirala i izbacila ovaj ruski medij iz svoje zemlje.

Pogledajte pažljivo Paradu pobjede u Minsku kako biste odmah shvatili koliko je koronavirus “opasan”, uključujući i za osobe preko 80-90 godina.

      

Propast ideje pro zapadne globalističke ljevice

Projekt ruskih ljevičara da Rusiju stave u totalnu karantenu i nametnu univerzalna primanja koja bi ispraznila ruske rezerve, nije uspio. Ruski Ministar financija Siluanov objasnio je 6. svibnja zašto “helikopterski novac” u Rusiji nije rješenje. “Rublja nije rezervna valuta što znači da nema mogućnosti kontinuirane emisije.” Izjava Ministra Siluanova daje nadu, jer Rusija nije upala u klopku Zapada.

 

Pouka za sve

Rusija će se sigurno izvući iz ove krize, zahvaljujući rezervama koje su stvorene za vrijeme predsjednika Vladimira Putina. Vjerojatno je naučila lekciju za buduće eventualne krize. Ako smo mi, mali i nebitni Balkanci, shvatili manipulaciju, zasigurno je shvatila i Rusija, koja će znati kako se ponašati u sličnim situacijama. Jučer smo pisali kako je Kina odgovorila na krizu. Prvo je krenula stazama zapadnih zemalja, ali se odmah adaptirala situaciji. Očito je shvatila manipulaciju i karantenu ograničila samo na Wuhan. Kako objasniti logičnoj osobi da je strašni koronavirus iz Wuhana zarazio cijeli svijet, a poštedio karantene državu Kinu koja broji milijardu i pol ljudi? Vjerujte nam, nikako,  jer logike nema.

Portal Logično je od samog početka sumnjao na manipulaciju zvana “koronakriza”. Nije nam bilo lako, jer je pritisak bio strašan. Zahvaljujemo se alternativnim medijima i pojedincima koji su izdržati pritiske i cenzuru pro-karantenskih skupina, koje su cenzurirale i brojale mrtve. Vršili su pritisak na preplašenu populaciju. Ne smijemo zaboraviti ni komentatore s našeg portala. Među njima imamo vrlo mudre i pronicljive osobe koje su također shvatile manipulaciju. Posnosni smo na njih, jer su naš korektiv. Pratimo dalje izlazak iz izolacije i pamet u glavu. Stižu burna vremena, koja treba spoznati i na ispravan način reagirati.

Izvori: RT | Le Monde | Kremlin | Xavier Moreau

_____________

Neil Ferguson: Savjetnik za koronavirus u Velikoj Britaniji podnosi ostavku poslije kršenja pravila o zaključavanju

 

Извор: "Логично"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.