header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Змијоједи прогоне хришћане Штампај Е-пошта
четвртак, 21 мај 2020
         Пекинг – Прогон и надзор хришћана појачавају се док кинеска влада инсталира надзорне уређаје у црквама широм Kине.

Путем нових система препознавања лица, Kомунистичка партија Kине (KПK) планира да проверава идентитет сваког ко уђе у место богослужења. Влада контролише многе цркве Тројства широм Kине и прва је започела ову нападну иницијативу са њима у септембру.

До октобра, разне друге државне цркве у Урумкију, централној провинцији Хубеи, и остале биле су приморане да евидентирају своје чланство.

Чланови конгрегације морају стати у ред, и скенирати лица и отиске прстију пре него што уђу у цркву. Иако кућне цркве у Kини не смеју да организују дешавања, државним црквама је дозвољено да буду домаћини све док бележе вернике који су присутни.

Поред тога, од цркава се такође тражи да поднесу личне и породичне податке својих чланова, наводи кинеска публикација Биттер Wинтер.

Верници се плаше да ће се ове информације употребити за кажњавање њихових породица и пријатеља, као и за праћење њиховог боравишта. Биттер Wинтер каже да они који су државни службеници или чланови Kомунистичке партије очекују ограничења активности и негативан утицај на напредовање на послу.

Председница Два кинеска хришћанска савета из града Хуангши каже да је ове године опрема за надзор приоритет у црквама. У ствари, она је забринута што ће се убудуће ове информације користити да забране улазак у цркву оним верницима који немају уписане биометријске податке.

Иако ово значи нови развој, KПK је на друге начине спроводила надзор над црквом, укључујуц́и и постављање камера на места богослужења, па чак и у тоалетима.

 

Извор: ЦХВН Радио

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.