header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Помпео: Кина треба да свету помогне са 9 трилиона долара – да би се извадила за пандемију
Помпео: Кина треба да свету помогне са 9 трилиона долара – да би се извадила за пандемију Штампај Е-пошта
недеља, 24 мај 2020

 УДАРИО НА ОБЕЋАЊЕ СИ ЂИНПИНГА ДА ЋЕ СА ДВЕ МИЛИЈАРДЕ $ ПОМОЋИ САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА COVID-19

Кина треба да уложи 9 трилиона долара у борбу против коронавируса, изјавио је Мајк Помпео.

Амерички државни секретар је овом оценом направио увертиру за понављање и ширење омиљене оптужнице Вашингтона против званичног Пекинга:

„Кинески допринос борби против пандемије је незнатан у поређењу са ценом коју је свет од њеног избијања платио. Та цена укључује 90 хиљада америчких живота, више од 36 милиона Американаца који су изгубили посао од марта до данас и 300 хиљада смрти од Covid-19 широм света. Зато би кинески допринос санирању последица пандемије -  према нашим проценама - требало да буде већи од 9 трилиона долара“. 

Пре тога, амерички председник Доналд Трумп дозволио је могућност да ће Сједињене Државе поћи на потпуни прекид односа с Кином.

Председник Кине, Си Ђинпинг, на скупштини Светске здравствене организације је обећао да ће његова земља државама које су највише погођене пандемијом – посебно онима у развоју – током наредне две године помоћи са две милијарде долара.

Нови удар на Кину већ је у току.

Сенат САД изгласао је закон који од кинеских компанија – које желе да буду на америчким берзама - тражи да подносе документацију која на несумњив начин потврђује да нису под контролом неке стране владе и да омогуће америчким надлежним органима да проверавају и контролишу њихово пословање.

Остало је да тај закон прихвати и представнички (доњи) дом Конгреса САД.

Не чекајући коначно усвајање тог закона, америчка берза НАСДАК намерава да уведе нова ограничења у давању почетних јавних понуда (ИПО), што може, најблаже речено, отежати ИПО неких компанија из Кине.

 

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.