header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Апокалипса данас – шта се збива и шта ће ускоро бити (крај) - (фото-видео) Штампај Е-пошта
петак, 05 јун 2020

       ДА ЛИ СЕ АНТИХРИСТ ВЕЋ ПОЈАВИО?

          После короне следи рат? 

Дакле, да би се зацарио Антихрист потребан је рат. А његове обрисе већ увелико видимо. Корона је и у том погледу изнедрила нову реалност. Америка оптужује Кину да је корона вирус пуштен из лабораторије у Вухану. Да ли је и заиста, то је мање важно. Амерички председник, или чланови његовог кабинета, скоро свакодневно изађу са неком отпужбом на рачун Кине. Америка од Кине тражи одштету од 9 трилиона долара за штету причењу корона вирусом. Медијска машинерија се захуктава. Ратни бубњеви се увелико чују. Од Кине праве Емануела Голдштајна из Орвелове „1984“. Кина већ јесте Голдштајн, отпужен за корона - заверу против Великог брата.

Доба короне је развејало још једну велику заблуду

Доба короне је развејало још једну велику илузију. Илузију да ће нека од страна у будућем  рату, бити на страни правде. Малтене – веровали смо – на страни Божијој. Али, тако неће бити. Видели смо да су за време лажне пандемије руководства  свих држава, па и Русије, послушно спроводила антихристове мере. Сви осим Белорусије. Утамничили су свој народ. Затворили цркве. Укинули Васкрс. Границе су несметано прелазили само "мигранти". Сатанистички план о мешању раса и окупацији домаћег становништва од стране војно способних „миграната“, није прекидан ни за време карантина и полицијског часа.

Будући рат је рат за истребљење, а не за покајање

Будићу рат неће бити рат за покајање, већ за уништење људи. Тај рат са правдом неће имати никаве везе. Руководеће елите свих светских сила раде исти посао. Нуклеарне ракете ће летети ради истребљења „бескорисних конзумената хране“, то јест свих нас. По њиховим плановима треба побити бар две трећине таквих. Да остане „златна милијарда“. И то жигосаних.

 У будућем рату, по речима Светих Отаца, Бог ће допустити смрт на све православне који су слаби. Оставиће само јаке да се боре са Антихристом. Што се тиче броја погинулих,  Откривење говори о трећини имена људских: „И шести анђео затруби, и чух глас један од четири рогља златнога олтара који је пред Богом, гдје говори шестоме анђелу који имаше трубу: одријеши четири анђела који су свезани код ријеке велике Еуфрата. И бише одријешена четири анђела који бијаху приправљени на сахат, и дан, и мјесец, и годину, да побију трећину људи. И број војника на коњима беше двеста хиљада хиљада; и чух број њихов (Откр. 9,13-16).

Притом, не заборавимо једну од кључних ствари: да би се зацарио Антихрист, потребан је Трећи храм. А он не може бити изграђен све док је на његовом месту Омарова џамија. Али, у условима светског рата, нека ракета може да „залута“ и до ње. Зар не?

Штетност приче о руском цару; Антихриста неће моћи нико да победи, до Господ сам

Упркос неоснованости и штетности приче о доласку православног руског цара, који ће, тобоже, победити Антихриста и спасити свет, постоје људи који је и даље причају. Међу њима су, на жалост, и неки правоверни духовници.

Врло је опасно користити небиблијско пророчанство о последњем руском цару као нешто сто одсто сигурно. Јер, реч руских стараца о томе је да ће цар доћи – ако се руски народ покаје и врати Христу. Неће прво доћи цар, па бити покајање, него се прво тражи покајање, па се онда вели да ће Господ, по милости, на кратко време, благословити обнову православне монархије. Без покајања и обраћења Христу не може бити никаквог цара, него ће цео свет пасти под власт Антихриста. А какво је право духовно стање у Русији, указује нам беседа схиигумана Сергија Романова (овде:). Колико су Руси близу духовној обнови, говори и чињеница како се односе према светом посту – пости их 2% (овде:). А недавно је Руска Црква затворила своје храмове, одрекла се Васкрса, увела богохулни начин причешћивања и друге светогрдне мере и чинове.

Русија у корона - карантину

Зато, по ко зна који пут, апелујемо на све оне који шире причу о доласку руског цара који ће, тобоже, победити Антихриста и успоставити савез православних народа: престаните да причате ту бајку! Јер, се људи тиме уводе у заблуду да ће их спасити неки човек, а не благодат Божија и лично покајање. Прича о доласку руског цара и његовој победи над Антихристом нема никаквог утемељења у Светом Писму. Ни на једном месту се не говори да ће неко победити Антихриста. Напротив. Откривење изричито каже да против Антихриста неће моћи нико да ратује: „Ко је као звер? И ко може ратовати с њом?“, каже се у Откривењу.  У томе и јесте сва трагичност времена пред крај света – неће бити никакве организоване силе која ће моћи да му се супротстави. Тајна безакоња је по Божијем допуштењу, каже Свети Игњатије Брјанчанинов. Напред у тексту смо већ цитирали места из Окривења у којима се каже да ће се Антихристу три државе супротставити војно, али ће и њих поразити. У 13-тој глави Откривења о власти и сили датој Антихристу каже се: И поклонише се звери говорећи: Ко је као звер? И ко може ратовати с њом? И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два месеца. И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу. И ДАНО ЈОЈ БИ ДА СЕ БИЈЕ СА СВЕТИМА, И ДА ИХ ПОБЕДИ; и дана јој би област над сваким коленом и народом и језиком и племеном. И поклонише јој се сви који живе на земљи којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света“ (Откр: 13,8).

Антихристова победа над хришћанима; убиство Светих Пророка Еноха и Илије

Из речи Откривења видимо да ће Антихрист заратити са светима, то јесте хришћанима, и победиће их. Својим рукама ће у Јерусалиму убити чак и Свете Пророке Еноха и Илију. Њих ће Господ послати у Јерусалим, да у те последње дане Земље, даду људима последње и чудесно упозорење против обмане Антихриста. Они ће три и по године јавно и храбро изобличавати сву лаж Антихриста у току другог његовог периода, кад се он буде спремао да заграби сву светску власт у сво је руке... Они ће имати власт да затворе небо да не падне киша на земљу у дане њихових прорицања, и имаће власт над водама да их претварају у крв и да ошину земљу сваком раном, каквом зажеле. И кад они заврше своје сведочанство, звер што излази из бездана побиће се са њима, победиће их и убити" (Откр. 11,37). А то је Антихрист... Утисци глумачког држања Антихристовог, који се свуда представља као божански посланик и истинити месија, биће тако снажни, да ће га, без обзира на највећа укоравања пророка Илије и Еноха, народ јеврејски пре свих прогласити за свога цара.

Антихриста ће поразити једино Господ наш Исус Христос, када по други пут буде дошао на земљу. „Па ће се онда јавити безаконик, ког ће Господ Исус убити духом уста својих, и искоренити светлошћу доласка свог” (2. Сол. 2,8).

Зато, не верујемо у бајке да ће нас неки човек спасити. Ни Путин, ни Трамп ни наводни руски цар. Спасавајмо сами себе. Покајмо се одмах. Сада.

Трамп као супермен

Иста улога – месије који се бори против сила зла – додељена је и Доналду Трампу. С тим што је он "Супермен", холивудска верзија лажне месијанске приче. Супермен Трамп је узлетео и лети на крилима пропаганде о свом, наводном, традицонализму и конзервативизму. То је прича која се најлакше прима, јер су зла глобалиста постала превише очигледна. Трамп је наводни борац против „дубоке државе“. Са доласком Трампа на власт, појавила се и та, фамозна, кованица „дубока држава“. Врло перфидна. Америка се, тобоже, састоји од две државе: „плитке“ (или „површинске“, ко ће их знати...) и „дубоке“. Светски сатанисти су смислили термин који неће бити увредљив по њих. До сада су их звали „светска закулиса“, „владари из сенке“, „светски сатанисти“, а сада су „дубока држава“. Та „дубока држава“ се представља као зла, а она Трампова као добра. Или, бар, подношљивија од "дубоке". Иако је Трампова држава, већ у два наврата, засула Сирију „томахавцима“, не презајући притом да отпочне Трећи светски рат. Упркос томе, Трамп је за „антиглобалисте“ и даље херој. А срж пропаганде о Трампу - борцу против „дубоке државе“ долази из Русије. Из јеврејске секте зване Хабад.

Доналд Трамп је једна од последњих великих превара. Његов, тобожњи, сукоб са фамозном „дубоком државом“ је представа за масе. Као што је, уосталом, и ривалство између републиканаца и демократа. Сви кандидати за америчког председника узлећу у предизборну кампању из исте, сатанистичке и глобалистичке организације зване „Савет за иностране односе.“ А потом, као што кажу „Протоколи сионских мудраца“, - „кога код да бирате, бирате наше.“

Сцена после удара Трампових "томахавка" по Дамаску

Хабад, Трамп и Путин


Бен Шрекингер пише:

 >>Хабад Порт Вошингтон, јеврејска месна заједница на Лонг Ајланду, заливу Манхасет, смештена је у малој згради од цигле, наспрам бензинске пумпе Шел и тржног центра. Овај центар је у обичној згради, у обичној улици, aли има једна ствар, да неки од најкраћих путева између Доналда Трампа и Владимира Путина пролазе тачно кроз њега.  Пре две деценије, док је руски председник намеравао да учврсти моћ на једној страни света, отпочео је пројекат да истисне један део постојећег јеврејског становништва у земљи и да га замени са паралелним структурама оданим њему. На другој страни света, дрски предузетник са Менхетна радио је на томе да добије део масивног капитала који је бежао из бившег Совјетског Савеза у потрази за стабилном имовином на западу, нарочито некретнинама, и тражио партнере у Њујорку који имају везе у региону.  Њихове амбиције водиле су два човека, заједно са Трамповим будућим зетом Џаредом Кушнером, да изграде склоп блиских, преклапајућих веза у малом свету који се укршта на Хабаду, међународном Хасидском покрету за који већина људи није чула. Почевши од 1999. године, Путин је одредио двојицу својих најближих повереника, олигарха Лева Левијева и Романа Абрамовича, који ће касније постати највећи покровитељи Хабада на свету, стварајући Федерацију јеврејских заједница Русије под руководством хабадског рабина Берела Лазара, који ће касније постати познат као Путинов рабин.  Неколико година касније, Трамп је тражио руске пројекте и капитал удружујући снаге са ортачким друштвом Bayrock – Sapi (међународни инвеститор за некретнине и инвестициона фирма са седиштем у Њујорку, oснована 2001. године, напомена преводилаца), које су водили совјетски емигранти Тевфик Ариф, Феликс Сатер и Тамир Сапи, који одржавају блиске везе са Хабадом. Подухвати компаније водили су до много тужби за преваре и до кривичн о је и пристуствовала Трамповој инаугурацији као њихов гост. Уз помоћ ове прекоатлантске дијаспоре и неких утицајних особа у свету некретнина, Трампова кула и московски Црвени трг понекад могу да изгледају као део истог тесно повезаног комшилука. Сада, када је Трамп из овалне канцеларије изразио своју жељу да преоријентише глобални поредак око побољшаних односа САД са Путиновом владом, и док ФБИ испитује могућност неприлагођене координације између Трампових сарадника и Кремља, тај мали свет изненада је добио огроман значај… (детаљније о томе овде:)

Улога Трампа и Путина у доласку Антихриста; Синедрион истиче: победа Трампа је уследела само због његове подршке Јерусалиму

       Обновљени јудејски Синедрион у новембру 2016. позвао је председника Руске Федерације Владимира Путина и новоизбраног председника САД Доналда Трампа да удруже напоре и испуне своју библијску мисију обнављања јеврејског храма у Јерусалиму. Тада је рабин Гилел Вајс, портпарол Синедриона, изјавио је да је избор Трампа, који је обећао да ће Јерусалим признати за престоницу Израела, скупа са Путином, који је изразио жељу да храм буде обновљен, - подстакaо јеврејски суд да им упути писма с предлогом да обојица делују као савремени Cyrus: нејеврејски цареви који признају важност Израела и храма. Кир Велики, цар Персије у VI веку п.н.е., у првој години своје владавине објавио је да га је Бог позвао да донесе прокламацију да храм у Јерусалиму мора бити обновљен. Кир је Јевреје под његовом влашћу послао назад у Израиљ, са великом сумом новца, да обнове храм. Синедрион планира да позове двојицу светских лидера да усвоје овај древни библијски указ и подрже јеврејски народ у његовој светој мисији.

Рабин Вајс је објаснио да су избори у САД учинили реалним вечни јеврејски сан.

 „Ми смо спремни да обновимо храм. Политички услови данас, у којима двојица најважнијих националних лидера у свету подржавају право Јевреја на Јерусалим, као на њихово духовно наслеђе, јесте без преседана у историји“, - рекао је Вајс за Breaking Israel News.

У писму Синедриона истиче се да је победа Трампа уследила само због његове подршке Јерусалиму, и подсећа Трампа на његово предизборно обећање да пресели америчку амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, признавши фактички овај град за престоницу Израела. Закон о амбасади у Јерусалиму, који је усвојен у Конгресу 1995. године, иницирао је пресељење амбасаде, али је стављен вето. Синедрион је позвао Трампа да по ступању на дужност укине право вета.

Синедрион у свом писму такође подсећа на  Путинову везу са храмом. За време своје треће званичне посете Јерусалиму, 2012. годие, Путин је учинио ноћну посету Зиду плача (Западни зид). Када је дошао на свето место, руски лидер је стајао у тишини неколико минута, молећи се, након чега је прочитао псалам из руско-хебрејског молитвеника. Један Израелац је узвикнуо на руском: „Добродошао, председниче Путин!“ Путин је пришао човеку који је објаснио важност Храмовне горе и јеврејског Храма. Chadrei Charedim, православни јеврејски информативни сајт, пренео је да је Путин одговорио: „Ја сам управо зато и дошао овде – да се помолим за Храм, да он буде поново саграђен“ (овде:).

      

После тог необичног догађаја, Синедрион је упутио писмо Путину, позвавши га да испуни своје молитве. У то време Путин није одговорио на молбу Синедриона, но сада, када је нови председник САД потенцијални савезник на пројекту, - Синедрион сматра да је дошло време да Путин узме активно учешће у обнављању Храма.

У својој молби која се тиче Храма, Синедрион даље позива Путина и Трампа да ставе на снагу резолуцију Сан – Ремо 1920., познату као уговор Сан-Ремо, која је у ствари омогућила стварање јеврејске државе, дељењем Отоманске империје. Она је укључивала и Балфурову Декларацију, коју је донела Велика Британија 1917. године, а којом је дато званично признање и подршка стварању Израела.

Трамп учинио кључне кораке за зацарење Антихриста

 У децембру 2017. године, амерички председник Доналд Трамп признао је Јерусалим за главни град Израела. Ова одлука имаће далекосежне последице, јављали су светски медији. Трамп је након те одлуке наложио Стејт департменту и да се америчка амбасада премести из Тел Авива у Јерусалим. Што је и учињено.  Председик САД је тим поводом изјавио да је ово "констатовање реалности" и "нешто што је морало да буде урађено". Учињен је, дакле, један од последњих корака у правцу обнове Трећег храма. И зацарења Антихриста.

Доба короне и Храмовна гора

У време пандемије корона вируса збивао се још један апокалиптички догађај. Наиме, док су муслиманске власти на Храмовној гори затвориле све своје објекте, истовремено се нагло повећало ритуално посећивање Горе од стране Јевреја, а расположење у друштву окренуло се ка подршци пројекту изградње Трећег јерусалимског храма. Тих дана се више Јевреја попело на најсветије место јудаизма него икад у читавом постојању модерне државе Израел. Израелска полиција је чинила посебне напоре да подржи Јевреје у њиховом сједињавању са њиховим светим местом. А све се то догађало у позадини претходног „Договора века“, који је предложио Трамп, а који предвиђа стављање Храмовне горе под суверенитет Израела. Трамп је изјавио, изазивајући узнемиреност муслимана у целом свету, да Храмовна гора припада „свима“. О томе шта је председник Трамп имао у виду под „свима“, Арапи и Палестинци имају своје посебно мишљење.

Доналд Трамп и Џаред Кушнер

Са избором Трампа на место председника САД на јавну сцену ступа и Џаред Кушнер. Трамп га је именовао за свог саветника и специјалног изасланика за Блиски Исток. Његов задатак је да помири Палестинце и Јевреје. То значи: да рашчисти терен за изградњу Трећег храма. „Ако то не успе Џаред Кушнер – каже Трамп – онда то више нико неће моћи да учини.“ Сетимо се и „Договора века“ који је предложио Трамп, да се Храмовна гора стави под суверенитет Израела. Трамп је рекао да „Храмовна гора припада свима“. Трампов саветник, очито, добро ради свој посао.

Џаред Кушнер

Џаред Кушнер,
фото: vogue.com

Од једног нашег сарадника, врсног познаваоца питања тајних друштава и окултузма, пре извесног времена добили смо мејл у коме нас је, између осталог, упозорио на појаву Џареда Кушнера:

„...Познато је да они чекају свог месију. Ту можете свашта сазнати на каналу Know more news. Жидови су кроз векове неке људе проглашавали за месије, почевши са Бар Кохбом у 2. веку, неког окултисте из 17.века, па до данас. Они имају свог кандидата данас по свему судећи неког човека Џареда Кушнера. Мислим да је то њихов кандидат данас. Погледајте видее о њему на оном каналу.

https://m.youtube.com/watch?v=kJTF4sVwoSY
https://m.youtube.com/watch?v=fmh8zYyAgbc

Он је тајкун у САД-у, купио је раније једну ултра скупу зграду у Њујорку намерно због броја 666.

Он је у Хабад Лубович покрету Жидова. Жидов. Хабад чека свог месију најватреније. Образован у жидовској школи, ожењен Иванком Трамп, ћерком Доналда Трампа, који је ултра прожидовски. Познато је да је Трамп признао Јерусалим као метрополу Израела због чега га Жидови зову другим Киром. Кушнер је познат и Натањахуу, говорио је у Израелу на отварању америчке амбасаде. Други човек иза Трампа по моћи, има иза себе и разне уреде за технологију, наоружање итд. Увек у разним филмовима где се појављује Антихрист, он изгледа прилично исто њему. Нпр. филм “Предсказање, иста фризура и друго.

Џаред Кушнер
фото: dailysoundandfury.com

Такође он је изузетно чудан, као робот, треба да погледате кад он говори. Као да није са Земље. Очи изузетно чудне, изрази лица итд. Не мора значити да је то Антихрист, али је сигурно Жидовски кандидат. Кад би сад Жидови бирали ко ће им бити цар, сигурно би њега изабрали. Итд. Тако бих рекао. Али, ко зна… Мислим, свеједно би требали то да истражите…

Неки интерјуви са њим могу се погледа овде:

https://m.youtube.com/watch?v=8D1L1ByTY_o
https://m.youtube.com/watch?v=HgPh5IadSc8
https://m.youtube.com/watch?v=Db4B9UlHIpM

Постоји измишљена завере под назив Qanon, да се против Трампа води тајни рат који воде сатанисти дубоке државе… Ово је нормално смешно, с обзиром да је Трамп слуга жидовске дубоке државе, што се може лако доказати. Чак је и Кушнер повезан са Сорошем који му је посудио паре и пријатељ је с Кушнером. Што се тиче педофила, Трамп је био пријатељ са Епстајном, тајкунским педофилом који је извршио самоубиство.<<

Џаред Кушнер и Хабад

Џаред Кушнер је следбеник хасидског јудаизам и припада ортодоксном јудаистичком покрету Хабад Лубавич. Основни принципи њиховог учења су Кабала и цадикизам. Хасиди верују да између њих и њиховог духовног учитеља – цадика – постоји мистична веза. Цадик, што значи праведник, посредује између припадника покрета и Бога. Назив Хабад је акроним од три кабалистичке речи које означавају три ступња на кабалистичком „Дрвету живота“: Хохма (Мудрост), Бина (Разумевање) и Даат (Знање). Захваљујући Менахем Мендел Шнерсону (1902-1994), седмом рабину по реду наслеђивања, јер у Хабаду се рабинско достoјанство наслеђује од оца, мала група ортодоксних Јевреја прерасла је у утицајну политичку мрежу на глобалном нивоу. У Хабаду је изграђен култ Менахем Мендел Шнерсона.  Њега сви припадници Хабада  сматрају данас највећим духовним ауторитетом. Они верују да је Менахем Мендел Шнерсон био Месија (Mashiah) који није умро, и који ће поново доћи да успостави „Царство Израиља“ кад на „Храмовној гори“ буде изграђен „Трећи храм“.

Рабин Шнерсон је, између осталог, познат по својој изјави како ће решити питање Словена: „Наша специјална тактика у борби са црвено-смеђима (а СВИ СЛОВЕНИ су црвено-смеђи), наступајући као суздржаност, јавља се наше Тајно Знање. Главну оштрицу борбе ми упиремо против СЛОВЕНСТВА, изузев отпадника који су се сродили с Јеврејима истим интересима. Истина, те ’сроднике‘ ми ћемо након остварења наших циљева отстранити из наше заједнице... Словена, Руса, можеш уништити али никада га не можеж покорити. Ето зашто ОВАЈ РОД ПОДПАДА ПОД ЛИКВИДАЦИЈУ, а понајпре оштром смањењу његове бројности."

И сада: Трампов зет, саветник и, може се рећи, десна рука је Кушнер. Кушнер припрема терен за изграду Трећег храма и следбеник је рабина Менахема Шнерсона. Шнерсон се залагао за истребљење Словена, а Трампа, чак и многи православни, виде као позитивну појаву на светској сцени. Наша је молитва да спознају своју заблуду...

Антихристов лажни пророк

Што се тиче личности Антихриста, ту не треба лицитирати, већ пажљиво пратити догађања и знаке времена. Убрзо ће се све поуздано знати. Међутим, оно на шта желимо да укажемо нашим читаоцима је то да ће се сатана постарати да долазак Антихриста обуче у све знаке доласка Господа нашега Исуса Христа. Па ће тако, као што је Господ имао свог претечу – Светог Јована Крститељ, и Антихрист имати свог претечу, кога Свето Писмо назива „лажни пророк“. Дакле, пре појаве Антихриста, најпре ће се појавити његов лажни пророк. Човек који припрема терен за зацарење „човека безакоња“, „сина погибли“ – односно Антихриста.

У циљу предупређивања,  како бисмо знали да разликујемо знаке појаве Антихристовог лажног пророка од појаве самог Антихриста, из Тумачења Откривења Светог Андреја Кесаријског доносимо извод о Антихристовом лажном пророку:

О лажном пророку Антихристовом

          Свети Андреј Кесаријски, Тумачење Откривења:

          13; 11 – И видех другу звер где излази из земље, и имаше два рога као у јагњета, и говораше као аждаја.

Неки кажу да је та звер антихрист, док су други мислили да је то сатана, а да су два његова рога – антихрист и лажни пророк (ψευδοπροφητα). Ако претпоставимо да ће се и лажни пророк јавити у свом (одређеном) лику, онда неће бити неумесно да аждају прихватимо као сатану, звер која излази из мора као антихриста, а ову звер, по мишљењу блаженог Иринеја, као лажног пророка. Он излази из земаљског живота, препуног нечистоће, и има два рога као јагње, како би овчијом кожом сакрио убилачку природу (το φονικον) притајеног вука, због чега ће се на почетку трудити да узме обличје побожности. Св. Иринеј о томе каже следеће: „О штитоноши, кога називају и лажним пророком, мора се рећи да је говорио као аждаја. Њему је дата власт да чини знамења и чуда како би, претходећи антихристу, припремио његов погибељни пут. Исцелење звериње ране ми сматрамо или за привремено, привидно уједињење подељеног царства, или за антихристово краткотрајно васпостављање власти сатанине, уништене Крстом Господњим, или, најзад, за привидно васкрсење неког умрлог међу онима који су му блиски. Он ће говорити као аждаја, јер ће чинити и говорити оно што je својствено началнику зла (αρχικακος) – ђаволу.

13:12-13 – И сву власт прве звери чињаше пред њом; и учини да се земља и који живе на њој поклоне првој звери, чија се смртна рана исцели. И чињаше знамења велика, па учини да и огањ силази на земљу пред људима.

Претеча отпадника – лажног христа, чиниће чаробњаштвом (γοητεια) све да би обмануо људе не би ли антихриста сматрали за Бога, за славног чудотворца удостојеног несумњивог прослављења, слично као што је Крститељ верујуће приводио Спаситељу. Наиме, лаж се ради обмањивања људи труди да подражава истину. Отуда нимало не чуди ако обманути људи својим очима виде огањ који силази са неба, јер нам је још из повести о Јову познато да је, по допуштењу Божијем, сатаниним дејством са неба сишао огањ и спалио његово стадо (в. Јов. 1:16).

13:14 – И обмањује оне који живе на земљи чудесима, која јој бише дана да чини пред звери…

Он обмањује оне чије срце непрестано пребива на земљи, али не може обманути оне који су задобили дом на небу, јер су они потпуно утврђени предсказањем (προαναφωνησις) о његовом доласку.

13:14-17 – говорећи онима који живе на земљи да начине лик звери, која имаде рану од мача и оста жива. И би јој дано да лику звери даде дух, да лик звери и проговори и учини да буде побијени они који се не поклоне лику звери. И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, да им даду жиг (грч. χαραγμα) на десној руци њиховој или на челу њиховом. Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звери или број имена њезина.

Прича се да су посредством чаробњаштва демони често говорили кроз слике, статуе, дрво, воду, кроз Аполона и остале, а можда и кроз тела умрлих, како је то пред Римљанима показао Симон маг а у присуству великог (апостола) Петра, који је и разобличио његову превару, показавши устајање мртвих које је он сам васкрсао. Зато нема ништа чудно ни у томе што ће претеча и штитоноша антихристов, уз помоћ демона, начинити лик зверињи и учинити да он проговори, заповедивши да се побију сви који му се не поклоне, а покушаће и да нареди да се свима уреже погубно име отпадника и обмањивача на десну руку, како не би имали снаге да чине добра дела, а такође и на челу, да би обмануте научио да буду одважни у превари и тами. Они, пак, чија су лица запечаћена божанском светлошћу, неће примити тај жиг. Он ће посвуда раширити жиг зверињи, и на куповину и на продају, како би они који га нису примили насилно умрли услед недостатка онога што им је неопходно за живот.

Закључак или шта чинити?

Држати се, до смрти, правоверја и правоживља. Не изостајати са Светих Литургија. Наравно, оних које служе правоверни свештенослужитељи – по неизмењеном, светопредањском поретку. На новотарске службе не ићи. Нипошто! Милостињу не заборављати. Задобијати Благодат Божију, јер ће само они који имају Благодат Божију препознати Антихриста и одолети свим искушењима. Уздање у сопствене снаге биће погубно. Већина, номиналних хришћана, који се не руководе духовним разумом Цркве, него својом телесном мудрошћу, неће приметити Антихристову обману и признаће га за Христа који је по други пут дошао на Земљу. Монаси Соловецког манастира саопштили су одговор преподобног Зосима ученицима, који су га питали: Како препознати Антихриста, кад он дође? Преподобни је рекао: „Кад чујете да је дошао или да се јавио на земљи Христос, знајте да је то - Антихрист." Најтачнији одговор. „Свет или човечанство неће препознати Антихриста: признаће га и прогласиће га за Христа... Али неће бити потребно нити могуће људима да један другом предају вест о доласку Сина Божјег. Он ће се јавити изненада, по својој свемоћи јавиће се свима људима и свој земљи у исто време" (Епископ Игнатије Брјанчанинов, том IV, 275). Сам Спаситељ предупредио је људе: „Тада ако вам ко рече: овде је Христос или онде, - не верујте. Ако вам рекну: ено Га у пустињи, не излазите; ено Га у собама (то јест неком тајном одељењу куће), не верујте. Јер као што муња излази од истока и допире до запада, такав ће бити долазак Сина Човечијега (Мат. 24, 23 -37; Лука 1, 23-24).

Уредништво: Апокалипса данас – шта се збива и шта ће ускоро бити (1) - (фото-видео)

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.