header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Вукман Чејовић: Осврт на писање „доктора“ Вељка Ђурића Мишине
Вукман Чејовић: Осврт на писање „доктора“ Вељка Ђурића Мишине Штампај Е-пошта
петак, 05 јун 2020

 На сајту "стање ствари" изашао је прво текст господина Слободана Антонића у којем се описују хиљаде српских лешева, које су Савом долазиле из НДХ, па се потом "ничим изазван", јавио псеудо историчар и бивши професор приштинског универзитета, Вељко Ђурић Мишина.

Бивши професор оног универзитета чувеног по квалитету кадрова и "врсним" професорима, који је потом предавао на неком институту за спортске новинаре, да би га потом 2013. године комунистичка партија Србије, ака СПС, на челу са малим другом Титом, Ивицом Дачићем и осталим идолопоклоницима комунизма, ухлебила и поставила да тандара у неком музеју жртава геноцида у Београду, чија је сврха настављања политике, вођене у складу са пактом Моша Пијаде и Миле Будака, то јест негирања  геноцида у НДХ, или драстично смањивање жртава тог геноцида.

За тај посао, ушло се у кооперацију са Јеврејима из Израела и разним бјелосвјетским масонима, те је данас главни финансијер тог музеја, чувени шерпаџија и масон Филип Цептер.

У том тексту https://stanjestvari.com/, господин, бивши псеудо професор из Приштине, је запјенио од муке, што се неко дрзнуо, да без његовог знања о томе уопште пише а камоли да пише о хиљадама жртава, које је вода доносила из независне и усташке Хрватске.

Пошто сам се тим текстом, господина Мишине, осјетио лично погођен, јер ми бивши професор и кадар приштински вријеђа интилигенцију, одлучио сам се овим путем да му одговорим, иако његов текст није на мене директно адресиран.

Па да почнем.

УВОДНЕ НЕБУЛОЗЕ ПРИШТИНСКОГ ПСЕУДО ПРОФЕСОРА

По устаљеном обичају, ''господин'' Мишина прави дуги увод, препун шупље надмености гдје пише следеће:

"Добро је што је социолог Слободан Антонић, професор Филозофског факултета у Београду, написао веома инспиративан текст"

"Узгред, сличну тему је отворио историчар Радош Љушић у тексту .... "

"Заједничко им је помињање лешева који су доплутали Савом из Независне Државе Хрватске до Београда 1941-1945. године, па и током маја и јуна 1945".

"На Љушићев текст сам реаговао сутрадан у истим новинама текстом насловљеним „Зашто историчари не проучавају српско страдање у НДХ?“ На Антонићев реагујем тек сада зашта могу да наведем неколико разлога."

Зашто је господин и псеудо професор приштински уопште реаговао на ова писања, када ни један текст није био намијењен њему, нити се ни у једном тексту ова примадона није помињала?

"Најважнији је био у жељи да сазнам садржај бројних реакција анонимних читалаца"

И због чега ова надувена примадона, жели да види садржај онога што пишу читаоци?

"који су поменути текст коментарисали из дубоке (интернетске) таме у којој је веома лако писати све што год пожели."

И због чега сад овај човјек у кризним годинама, кидише на јадне читаоце и вријеђа их?

"а најчешће половично знање и информисаност уз обилату острашћеност."

Што се то дешава са овим човјеком, њега нико ниђе не помиње о њему нико ништа не пише а он запјенио, чим неко почне да пише о усташком геноциду, јер нико није њега питао о томе. А ако под овом капом небеском има стучњака за тако нешто, то је дакле он, истрениран овом проблематиком у Приштини и Лепосавићу, гдје је држао предавања неким дактилографкињама.

"Сачекао сам довољно времена"

А свака ти част докторе, баш си био стрпљив., и дошао је крај твоме стрпљењу и ти ниси могао више да издржиш.

Хеј друг, јеси ли ти нормалан човјече, нико не пише о теби, нико те не помиње а твоме стрпљењу је досао крај. Завитлаваш ли се ти то, или озбиљно?

"Сачекао сам довољно времена, у међувремену се начитао свакојаких коментара, па реших да саставим кратак осврт који ћу поткрепити познатим и новим чињеницама"

ОВАЈ СЕ НЕ ЗАВИТЛАВА, ОН ОВО ОЗБИЉНО ПИШЕ.

ХАЛО ШЕФЕ, ЈЕ Л' ТО НЕКО ОД ТЕБЕ ТРАЖИО ДА ТИ НЕШТО ПИШЕШ? КО ЈЕ ТАЈ, ДРУЖЕ, РЕЦИ НАМ ДА МУ ЗАПРИЈЕТИМО И РЕЧЕМО, ДА ТЕ ВИШЕ НЕ МАЛТЕТИРА.

"Не желим да реагујем на много тема које је Антонић начео (и при том у неколико битних случајева показао недовољно знање релевантних чињеница "

Па што реагујеш, када не желиш да реагујеш? Или мораш да реагујеш, јер ти је тако дато наређење, да стражариш и пазиш да неко нешто истинито за геноцид не напише. И ако се деси да неко истину написе, ти га одмах кидишеш.

Јес ти незгодна професија, псеудо докторе и кадре приштински.

"Желим само да појасним о броју и судбини лешева који су долутали од Јасеновца до Београда"

Шта ти мајсторе, желиш да појасниш? Ајде да прочитамо и ставимо под анализу.

ОБЈАШЊЕЊА ЕКСПЕРТА ИЗ ПРИШТИНЕ И ЛЕПОСАВИЋА

"Није спорно да су Хрвати усташе убијале јасеновачке заточенике међу којима су Срби били најбројнији"

Браво ти га докторе.

"нити је спорно да су тела повремено бацали у Саву која је те лешеве носила чак и до три стотине километара"

Зашто "повремено" докторе? И одакле теби идеја да ће једна истина о 300км тако брзо неуралисати твоју лаж о "повременом бацању у Саву". Немој да нас потцењујеш господине.

Ко те је то научио, да је било само "повремено"?

Је ли то из твог мозга, докторе, или ти је такво наређење допремљено из централе?

И да те нешто питам докторе приштински.

Те mindcontrol технике, када рекнеш једну лаж а онда после тога кажеш једну истину, да замаскираш ту лаж. Ко те то научио, докторе приштински?

Јесу ли вас колективно на неком курсу тако дресирали, или је то твоје урођено и подмукло зло и лукавство?

"Спорно је колико је заточеника бачено у реку и колико је тих тела доплутало до ушћа у Дунав у Београду!"

За кога је то спорно докторе приштински?

"Кад је реч о бројевима, Срби ту често претерују."

За разлику од усташа, црвених јамара, и ваших јудео-масонских спонзора, који никада не претјерују, него људи размишљају реално, јелте.

Узгред речено, гдје то Срби докторе приштински претјерују? Је ли када цитирају невјероватно прецизна њемачка документа, која говоре о скоро милион Срба убијених у НДХ.

Или, када наводе сведоке из Београда (Београд за вријеме другог светског рата није била селендра од десет кућа), који говоре да су лешеви минама морали да се разносе, да би бродови могли да плове.

Колико то лешева треба да буде да би Сава морала бити зачепљена, да бродови њоме не могу да плове? Научи нас приштински докторе наука.

Шта кажу твоји партнери из Јерусалима у вези тога?

"За то има више објашњења а најважније је, дубоко сам убеђен, то што Срби не воле логику у расуђивању."

Тако је докторе. Зато је тебе, Филипа Цептера и Јована Ћулибрка јудео масонерија поставила да то ваше "дубоко убјеђење" Србима пренесете, не би ли Срби почели да воле логику и логично расуђивање које долази директно из централе оних који нам желе пропаст и уништење.

Чуди ме да светска јудео-масонерија за такав један грандиозан подухват није нашла неког мало паметнијег од тебе докторе. А са друге стране прави интелектуалци и часни људи не падају тако ниско и не желе фецес у својој каријери.

Изгледа да и код њих влада дефицит кадрова, те се и они воде оном народном "дај шта даш".

"Пример за ово јесу „тврђења“ да је лешева било толико да су Немци употребили динамит како би омогућили проток код понтонског моста преко Саве!'

"Логика упозорава да мало размислимо о наведеној тврдњи!"

Чија то логика упозорава? Моја логика ме на то не упозорава, и претпостављам да и твоја логика тебе на то не упозорава, толико глуп баш ниси, иако ти, искрено говорећи, са логичким размишљањем и чашћу не стојиш баш најбоље, јер се у супротном овим текстом не би толико бламирао.

Шта каже твоја савјест на ово што пишеш? Је ли она потпуно спржена да више ништа не осјећаш, или је од ње несто ипак остало?

Зезнута ти је професија докторе. Ни части, ни образа ни поштења.

 

ПРИШТИНСКИ ПРОФЕСОР, ОБДУКЦИЈЕ ЗАКЛАНИХ  И ЛОГИКА ПИЈАНЕ ПЛАВУШЕ

"Ако би прихватили поменуте речи о броју тела на површини тока Саве то би значило на хиљаде лешева!!!"

Да, господине, не само хиљаде, него десетине хиљада. Шта је ту спорно?

"Сматрам да ни у овом случају не треба претеривати: познато ми је да су током ратних година две екипе медицинских стручњака (по задатку власти Владе Милана Недића, а то значи и уз сагласност немачке управе) код Шапца и Београда вршила аутопсије лешева и о томе попуњавали одговарајуће формуларе."

Да су вршене масовне обдукције, било би направљено 20.000 медицинских екипа да изврше обдукцију свих убијених.

Овдје су (ако не лажеш) у питању двије екипе, које су извршиле пар обдукција, да сазнају на какав начин су Срби убијани и евентуално још пар важнијих података о том убијеном народу.

То, ако је уопште било обдукција, јер се мени чини, да опет користиш своје сељачке керефеке, те наводиш овај документ из текста, који су писали црвени јамари у којем стоји само извештај, који говори да су жртве бројане а не да су на њима вршене обдукције.

Ти изгледа овдје лажеш, јер да не лажеш, навео би неки документ о тим силним обдукцијама а не на теби својственом сељачком и гилиптерском начину постављао документа, која везе немају са тим што пишеш, вјероватно рачунајући на то, да ће људи прећи преко тога и пасти на пркно, због тога, што си ти, болан, приштински доктор наука, врсни кадар. А ја кажем псеудо историчар.

"Тај посао вршен је и под комунистичком управом од краја октобра 1944. све до средине јула 1945. године".

За тебе су, господине, извештаји црвених јамара, који су са усташама читаво вријеме заједнички радили на истребљењу српског народа, подаци којима придајеш важност. За нас то нису релевантни подаци и извештаје непријатеља не примамо.

Ти подаци су направљени са циљем драстичног смањивања жртава убијених Срба.

У исто вријеме када су прављене те статистике, у Београду су дивљале злочиначке комунистичке хорде, које су убиле на десетине хиљада Срба и које су у већем броју сачињавале преобуцене усташе, које су дошле са вашљивом црвеном армијом, под командом оца усташе Стипе Месића.

И ти нама подваљујеш извештаје преобучених кољача – усташа, убица српског народа, са сатаниним жигом (пентаграмом на челу); подваљујеш њихова документа као доказ, да није било баш толико Срба бачених у Саву!! Приштински докторе, да те питам нешто: ,,Завитлаваш ли се ти то "побратиме" са нама?"

Та веома вредна архивска грађа указује да је лешева највише доплутало последњих дана јула 1942. и при крају маја 1945. годин"

Те твоје "вриједне архивске грађе", које су правиле усташе преобучене у партизанске шињеле, можеш докторе, прекопирати и користити као таолет папир.

Сад у доба короне, влада понекад несташица таолет папира, па је штета да та силна и по теби вриједна, "веома вриједна" чак грађа, заврши неупотријебљена.

Ја много више вјерујем њемачким архивским документима, или документима Милана Недића и Димитрија Љотића, која ти овдје намјерно не наводиш, јер не иде у прилог твојим шефовима.

Теби лично докторе, на врео шпорет голом задњицом да сједнеш, ништа вјеровао не бих. Ти мени личиш, на једног неталентованог, веома провидног и умишљеног манипулатора.

Мислим да те више нико у Србији не узима за озбиљно и да је гадно сваком честитом човјеку име кад ти чује. Чуди ме што те поред таквог утиска који остављаш на људе још држе на тој позицији директора.

"Тешко је утврдити колико је обдукција обављено а још теже утврдити где се налази та документација. Познато ми је да нешто има у Војном архиву у Београду као и у Институту за судску медицину Медицинског факултета Универзитета у Београду. У доступној документацији постоје подаци о око 1.000 обдукционих налаза."

Обдукциони налази су утврђивали да ли су жртве прије него што су преклане, имале корону, или да ли су умрли од 5Г зрачења.

Како то, ти доктор наука, специјалност ти је страдање Срба у НДХ, то ти је посао, од тога живиш и то радиш ево седам година а не знаш ништа о документима, која свједоче о страдалним Србима убачених у Саву.

Познато ти је "нешто". Шта је то нешто докторе приштински?  Знаш докторе, ја сам дипломирани инжињер и студирао сам у Минхену процесну технику.

Када би на, мом факултету, неки студент у свом дипломском раду, тако фушерски наводио важне детаље и тако фушерски и дилетантски радио, као што ти радиш, тај нема шансе да би могао дипломирати.

Какав си ти то доктор наука, када о овако важној ствари ниси могао сакупити доста доказа, него све своје заључке базираш на комунистичким лажним статистикама и на "познато ми је да има нешто".

А о невјероватно идиотским тврдањама да број Срба бачених у Саву повезујете са бројем обдукција, да и не говорим. Идиотизам.

Замислите сву ту гомилу лешева, која спречава бродове да плове и која се разбија динамитом. Све те надуване и усмрђеле лешине над којим су усташе извршиле геноцид, које су ко зна колико дуго пловиле, па још разнесене експлозивом. А сад замислите, који би мозак могао да каже, да ће неко да изврши обдукцију барем хиљадитог дјела тих људи и то у ратном стању, када су доктори имали посла преко главе. Само човјек без људскости, части и достојанства.

Знате ли који је то посао извадити надувану лешину из воде, припремити је за обдукцију и извршити обдукцију у ратном стању и то 1000 таквих обдукција, када скоро доктора није ни било и када је било на хиљаде рањених и убијених.

Кога ти докторе приштински, овдје завитлаваш?

ШТА ЈЕ ТО ТРЕБАЛО ОБДУКЦИЈОМ ДА СЕ ДОКАЖЕ? МОЖДА ДНК у 1944 ГОДИНИ?

Ја теби уопште не вјерујем, када кажеш да је извршена обдукција тих људи из Саве и да је у ратном стању извршено чак 1000 обдукција. Не вјерујем ти јер лажеш.

Ко зна какве су то обдукције. Да не лажеш, ти би тачно навео, а не би причао "познато ми је", "има нешто" итд. Знаш ли ти иједан страни језик господине приштински? Што ниси прегледао њемачке архиве?

У Београду су били Њемци, а не јамари. Јамари су дошли тек 1945 године. Због чега не наводиш ни један докуменат Њемаца, Недићеваца и Љотићеваца?

Ко је теби дао докторат, господине Мишина? Па мени да неко да, барем два мјесеца, више бих прикупио података од тебе, иако сам инжињер.

Ти све ове године ниси био способан да нађеш њемачке податке о прекланим Србима од стране усташа и баценим у Саву. Срамота приштински докторе.

Срам да те буде.

КРЕМ ДЕ ЛА КРЕМ ПРОФЕСОРА ИЗ ПРИШТИНЕ И ИНСТРУКТОРА ЗА СПОРТСКЕ НОВИНАРЕ

"Познато је да су хрватске власти под претњом смртне казне забрањивале вађење лешева из Саве и њихово сахрањивање. То, међутим, не значи да нису извађена поједина тела из Саве и тајно сахрањена од Јасеновца до Београда. О тајним сахранама није остало никаквог писаног трага. Зато је, поред осталог, тешко закључити колики је број заточеника убијених па бачених у воду. "

Хахахахаха, види се да си био професор у Приштини. Знаш ли уопште какву си глупост овдје написао?

Ово што си овдје написао, то пас са маслом полизао не би.

Ја мислим, ово студент прве године факултета историје да напише, сваки добар професор бу му река, "иди мали кући и узми нешто друго ради".

Господине Мишина, ја већу глупост од ове коју ти овдје написа у животу прочитао нисам.

Да покушамо да дешифрујемо ову твоју "премудрост".

Тешко је закључит колики је број Срба бачених у Саву због следецих ствари:

1. Зато што су усташе усташама забрањивале да ваде убијене и распаднуте Србе из ријеке и да их сахрањују. У то вријеме су поред Саве у НДХ живјеле само усташе, Срби су били или у Јасеновцу, или у избеглиштву или под земљом. Дакле, да поновим, усташе су усташама браниле да сахрањују удављене Србе у фази распадања, чак и под пријетњом смртне казне.

ДОКТОРЕ МАШИНА, ТИ СИ ГЕНИЈЕ.

2. То међутим не значи да усташе нису тајно вадиле удављене Србе у фази распадања и тајно сахрањивале у НДХ.

АУ, ОВО ЈЕ ЖЕСТОКО.

3. О тајним сахранама, које су вршиле усташе, сахрањујући удављене Србе у фази распадања, које је Алојзије Степинац и његове часне сестре вадиле из Саве није остало писаних докумената.

БРАВО МАШИНА.

4. Зато је, поред осталог, тешко закључити, колики је број заточених, убијених, па баченх у воду.

О, КУПИ МИ, МАЈКО, ТОП!!!!

КОЈА БУДАЛА ТЕБИ МИШИНО ДАДЕ ДОКТОРАТ?

"Могуће је претпоставити да би тај број могао бити неколико пута већи од броја тела над којима је извршена обдукција у Шапцу и Београду. "

Чуо си за онај виц са факултета у Приштини, гдје си био професор.

Уватио човјек муву и откинуо јој лијево крило и рекао, "лети мува". И мува лети.

Онда узме исту муву и откине јој десно крило и опет каже, "лети мува". И мува не може да лети.

Дакле, ако муви откинете оба крила, мува ништа не чује.

Е, ове твоје конструкције и логички закључци, Машина, веома подсећају на овај виц са мувом која ништа не чује.

"Да будем конкретан: замерам господину Антонићу што није запитао нас који се професионално бавимо страдањем српског народа у 20. веку и запитао нас о, на пример, броју лешева који су из Саве извађени и местима њихових сахрана."

Докторе, је л' постоји још увијек онај курс за дактилографкиње у Лепосавицу?

Размишљам се нешто, да господина Мишину предложимо за нобелову награду. Оваквог капацитета и оваквог мозга  земља још рађала није.

Последњи пут ажурирано ( субота, 06 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.