header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Московска и Константинопољска патријаршије у истој јереси Штампај Е-пошта
среда, 10 јун 2020

 Челник отпадничке Константинопољске патријаршије у САД, архиепископ Елпидофор, издао директиву о причешћу верника посебним кашичицама

Следујући за примером Руске Православне Цркве, и Константинопољска патријаршија изменила је праксу причешћивања верника у контексту лажне пандемије корона вируса. Конкретно, челник грчке Архиепископије у САД митрополит Елпидофор издао је директиву о причешћивању верника посебним кашичицама, јавио је грчки портал Orthodoxtimes.com.

Као и у случају Московске патријаршије, у којој је јеретичко причешћивање почело самовољном одлуком патријарха-отпадника Кирила, и поменута јерес у САД је усвојена без икакве широке црквене расправе од стране поглавара ове црквене структуре, а тек потом је неколицина чланова Савета архиепископије подржала декрет епископа Елпидофора. Међутим, њихов број је и даље незнатан.

Према овој грчкој публикацији, "истакнути чланови архиепископског савета послали су поруку у којој су подржали директиву Елпидофора о привременом причешћивању са неколико металних кашичица“.

Конкретно, потпредседник Архиепископског савета, Јован Кациматидис и бивши благајник архиепископа, Михаил Псарос, заједнички су поздравили позицију Елпидофора по том питању и нагласили да је његова одлука "ефикасан пастирски одговор на изазове које представља пандемија."

 

По материјалу са: „Информ-религија.ру“

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.