header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Да ли ћемо допустити гашење „Борбе за веру“?
Уредништво: Да ли ћемо допустити гашење „Борбе за веру“? Штампај Е-пошта
среда, 10 јун 2020

 Желимо да обавестимо наше цењене посетиоце о променама које би се ускоро могле догодити на сајту.

Услед недостатка средстава, после пуних дванаест година, ускоро се може догодити да будемо принуђени да смањимо интензитет рада сајта. Наиме, током читавог поменутог периода, на сајту смо имали свакодневне објаве - и то најмање три, а највише осам (у току ванредног стања). Уколико би се пребројали сви дани када објава уопште није било – услед „више силе“, добили бисмо свега двадесетак дана. У циљу благовременог информисања својих посетилаца, „Борба за веру“ је радила чак и недељом и празницима. Интензитет и обим посла који је овај сајт до сада обављао, узимајући у обзир обим финансијских средстава која су му стајала на располагању, је без премца у светском интернет простору.

Уколико не буде одговарајуће помоћи од стране наших читалаца, који су у могућности да помогну, од наредног викенда бићемо принуђени да применимо прву меру штедње – смањивање динамике објаве прилога.  Промена на сајту ће бити не сваког, већ сваког другог дана.

 Свима који су нам до сада помагали, и онима који ће помоћи, исказујемо најдубљу захвалност и молитву да им Господ Свемилостиви узврати за њихово одрицање и доброчинство.

Како би наши читаоци знали, бар делимично, са чиме се суочавамо, дајемо податак да је „Борба за веру“ за претходне две недеље примила донација у укупном износу од 75 евра. То је мање-више устаљена динамика прилога. И ту је реч, углавном, о устаљеним донаторима.

Одржавати у беспрекорном функционисању сајт као што је „Борба за веру“ – изискује надљудске напоре и велике финансијске издатке. Да ли има потребе то уопште наглашавати?

Ми смо у приватним препискама позивали, а и сада позивамо, све наше дародавце да – уколико имају шта и желе да рекламирају – то могу да учине код нас бесплатно. Ми немамо тарифе за рекламе, већ желимо да се нашим донаторима одужимо бар на тај начин.

Такође, не желимо да патетишемо, али је сасвим реално и објективно рећи да ће - уколико се угаси овај сајт - у Српској Православној Цркви наступити тотални медијски мрак. А онда ће јеретицима, новотарцима и свим злотворима наше Мајке Цркве бити широм отворена врата. Отпора њиховим злочињењима више неће бити. „Борба за веру“ је била и остала једино правоверно медијско светило на српском говорном подручју. Нити постоји православна земља у којој кључни православни медији не прате писање „Борбе за веру“. Нарочито у Русији, Белорусији, Украјини, Бугарској, Грузији, Чешкој, Словачкој... Такође, где год постоје православни Срби на кугли земаљској, ту се чита „Борба за веру“.

Но, ако наше правоверно духовништво, свештенство и верници допусте да „Борба за веру“ пропадне, онда нека тако и буде. Ми сматрамо да ће то имати далекосежне последице, нарочито у апокалиптичном времену у коме живимо и у данима који долазе. Али, свесни смо, такође, да ми никог не можемо спасавати нити спасити на силу. Нити желимо да икоме ишта доказујемо или убеђујемо у било шта. Бог нам је свима дао разум да разумемо.

О личном болу - и због овог саопштења и због тешких мера  које ћемо предузети, ако будемо приморани, не желимо ни да причамо. То Бог зна.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.