header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Како ће се Јудеји обратити Христу?
Уредништво: Како ће се Јудеји обратити Христу? Штампај Е-пошта
недеља, 21 јун 2020

 Традиционални рабини устају против Била Гејтса? Дижу глас против Нетањахуа?  (овде:)

О чему је реч?

О најави једног чуда, које је везано за последња времена, када ће се Јудеји, као последњи у историји, обратити Христу.

Како ће изгледати потоње време?

„Наступиће страшна искушења за свеце Божје: лукавства, лицемерје, чуда прогонитеља ће јачати у жељи да преваре и прелесте, префињена, смишљена и прикривена лукавом домишљатошћу гоњења и притисци, неограничена власт мучитеља довешће их у најтежи положај; њихов мали број изгледаће ништавно у односу на читаво човечанство... општи презир, мржња, оговарања, притисци, насилна смрт постају њихова судба... Противници антихриста биће сматрани за бунџије, непријатеље друштвеног добра и реда, биће подвргнути и прикривеном и отвореном гоњењу, мучењима и нападима...“ (Свети Игњатије Брјанчанинов). Стога ће многи хришћани бежати на скровита места, плашећи се антихристове освете.

У последње дане, Господ ће послати пророке Еноха и Илију да разобличе антихриста и позову све људе на покајање.

Па ипак, прве жртве лажног месије биће баш његови оптужитељи – свети пророци Енох и Илија. И када сврше сведочење своје, звијер што излази из бездана (антихрист) учиниће рат с њима, и побиједиће их, и убиће их. И тјелеса њихова оставиће на тргу великога града, који се духовно зове Содом и Египат, гдје и Господ њихов би распет (Јерусалим). И људи из народа и родова и језика и племена гледаће тјелеса њихова три и по дана, и неће допустити да се тијела њихова положе у гроб. И становници земље радоваће се због њих и веселиће се и дарове ће слати једни другима, јер ова два пророка мучише становнике земље. А послије три и по дана уђе у њих дух живота од Бога, и стадоше на ноге своје, и страх велики обузе оне који их гледаху. И чуше силан глас са неба, који им говори: Узиђите овамо! И узиђоше на небо на облаку, и видеше их непријатељи њихови. И у онај час би земљотрес велики, и паде десети дио града, и погибе од земљотреса седам хиљада имена људских, а остали се уплашише и дадоше славу Богу небескоме (Отк. 11, 7–13).

После овога треба да се догоди невероватна ствар која се може приписати само дејству проповеди светих пророка, њиховог чудесног васкрсења и узношења на небо – а то је обраћање Христу значајног дела Јудеја–антихристових савременика. Блажени Теофилакт Бугарски овим поводом пише: „Илија ће доћи... као претеча Другог Доласка, и повратиће вери у Христа све Јевреје који буду послушни, приводећи у неку руку отачком наслеђу њих, отпале од Њега“. Као основ за ову тврдњу служе следеће пророчке речи у Светом Писму: а) Ево, ја ћу вам послати Илију пророка прије него дође велики и страшни дан Господњи; И он ће обратити срце отаца к синовима, и срце синова к оцима њиховијем, да не дођем и затрем земљу (Мал. 4, 5–6); ...в) А Исаија објављује о Израиљу: Ако буде број синова Израиљевих као пијесак морски, остатак ће се спасти (Римљ. 9, 27 – в.: Ис. 10, 22);.. д) Јер кад си ти (који си се од незнабожаца обратио Христу) одсјечен од маслине, по природи дивље, и прицијепио се, не по природи, на питому маслину, колико ће се прије, ови који су по природи (од Јудеја), прицијепити на своју маслину... Нећу... да ви не знате ову тајну, да не мудрујете сами по себи: дио Израиља отврдну, док не уђе пун број незнабожаца (Римљ. 11, 24–25).

Свети Пророци Енох и Илија

Ово обраћање Јудеја Христу ће изазвати веома јаку злобу антихриста према хришћанима. Само за њих завладаће невоља велика каква није била од постанка свијета до сада, нити ће бити (Матеј 24, 21). И дано јој би (звијери, антихристу) да ратује са светима (хришћанима) и да их побиједи (Отк. 13, 7).

Спасење малог остатка верујућих уследиће само због кратког рока антихристове владавине. И ако се не би скратили дани они, нико не би остао; али изабраних ради скратиће се дани они (Матеј 24, 22).

Светска владавина антихриста трајаће три и по године. А од времена кад се укине жртва ваздашња (почетак трећег периода делатности антихриста приликом његовог оснивања своје светске монархије) и постави гнусоба пустошна, биће тисућа и двјеста и деведесет дана (Дан. 12, 11).

Исти рок антихристове владавине означен је и у Откривењу: и даде јој се (звери, антихристу) власт да злотвори четрдесет и два мјесеца (Отк. 13, 5).

Никаква људска сила не може се успротивити антихристу. Једино ће га Господ победити, када по други пут дође на земљу у свој Својој слави. Тада ће наступити Страшни Суд Христов и крај нашег света (Матеј 24, 30–31; 25, 31–46; Отк. 1, 7; 20, 11–15; 21, 1–8). И би ухваћена звијер, и с њом лажни пророк који је чинио чудеса пред њом, којима превари оне што примише жиг звијери, и који се клањају лику њезином; обоје живи бише бачени у језеро огњено, које гори сумпором. А остали бише побијени мачем који изиђе из уста Онога што сједи на коњу (Отк. 19, 20–21). И ђаво који их вараше би бачен у језеро огњено и сумпорно, гдје је и звијер и лажни пророк; и биће мучени дан и ноћ у вијекове вијекова (Отк. 20, 10).

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.