header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ватикан не признаје "светост" Међугорја Штампај Е-пошта
среда, 29 јул 2009

Papa razriješio dužnosti duhovnog vođu iz Međugorja

Objavljeno 28.7.2009 u 14:18

 Papa Benedict XVI razriješio je svih svešteničkih dužnosti fra Tomislava Vlašića, duhovnog vođu iz Međugorja, zbog preuveličavanja ukazivanja Gospe i sumnje da je upleten u seksualne odnose s jednom časnom sestrom, piše danas "Dnevni list".

 

"Prema naredbi pape apsolutno mu je zabranjen bilo koji oblik apostolskog djelovanja, te objavljivanje bilo kakvih izjava koje se tiču religijskog života, posebno izjava o "međugorskom fenomenu", navodi se u pismu koje je provincijalima u BiH, Hrvatskoj i Italiji uputio glavni ministar franjevačkog reda Hoze Rodrigez Karbalo.

Papa je insistirao da se fra Tomislavu u potpunosti zabrani podučavanje hrišćanske doktrine i pružanje bilo kakvih duhovnih savjeta.

Fra Tomislav je navodno kriv za seksualni nemoral sa jednom ženom, bivšom časnom sestrom, koja je ostala trudna, a sumnjiči se i da je "preuveličavao priče o ukazanju Djevice Marije".

Pod optužbom za jeres, šizmu, sumnjivu doktrinu, manipulaciju sviješću i savješću, misticizam, te nepokornost prema pravnom poretku", fra Tomislav je bio stavljen u "crkveni zatvor" u manastiru u italijanskoj L`Aquili, jer je odbio da sarađuje sa istražiocima, gdje mu je izričito zabranjena komunikacija sa bilo kim, pa čak i sa njegovim advokatima bez dopuštenja pretpostavljenih.

Fra Tomislav bio je "po božanskoj providnosti vođa međugorskih vidioca", koji tvrde da ih je Gospa posjetila oko 40 000 puta u 28 godina, a Vatikan nikada nije dao službeni blagoslov ovom hercegovačkom svetištu.

"Dnevni list" piše da će izbacivanje fra Tomislava iz svešteništva sigurno biti veliki udar na Međugorje i njegove zagovornike širom svijeta koji se nadaju da će Vatikan jednog dana i službeno priznati ovo kontroverzno svetište.    

 

http://www.mojevijesti.ba/novost/7506/

(Srna/MOJportal)

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 јул 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.