header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Наш брат" Си Ђипинг затире хришћанство у Кини (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 06 јул 2020

 Кинеске власти скидају крстове са католичких храмова

Од априла до јуна ове године у провинцији Анхуеј, у близини Шангаја, са католичких храмова је скинуто више од 500 крстова.

На захтев власти, само последња три месеца у провинцији Анхуеј у Кини скинуто је више од 300 крстова из католичких храмова, наводи пољски портал PCh24, позивајући се на азијску информативну агенцију UCAN.

Званична Патриотска асоцијација кинеских католика и епископа РКЦ није пружила отпор скидању крстова, навео је протестантски проповедник Пол Ли.

Свештеник једног од тих храмова је саопштио да му је епископ Лу Синхону рекао да „не може да се супротстави одлуци власти“.

Скидање крстова је почело у октобру 2018. године. Од тада је у провинцијама Џеђанг, Ханан, Хебеј и Гуанџоу, под изговором да крше правила урбанистичког планирања скинули хиљаде крстова, док је у Џеђангу демонтажу крста пратио лично тадашњи секретар Комунистичке партије Сија Баолонг.

      

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 06 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.