header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ниш: Воћем, поврћем и каменицама гађане просторије СНС – највише Вучићева слика
Ниш: Воћем, поврћем и каменицама гађане просторије СНС – највише Вучићева слика Штампај Е-пошта
четвртак, 09 јул 2020

       2020-07-09; 10:38:47

          У ПРОТЕСТУ УЧЕСТВОВАЛЕ ПРЕТЕЖНО МЛАЂЕ НИШЛИЈЕ, АЛИ ЈЕ БИЛО И СТАРИЈИХ

Протест незадовољних Нишлија, који је почео око 19 часова, траје и даље, а најнапетије је било испред седишта Српске напредне странке (СНС) у Улици војводе Мишића пошто су демонстранти те просторије гађали воћем, поврћем и каменицама.

Учесници протеста гађали су првенствено фотографију Александра Вучића на згради у којој се седиште налазе, али су полупани и поједини прозори на просторијама.

Демонстранти су се око пола сата задржали у Улици војводе Мишића, а потом су протестну шетњу наставили према Клиничком центру, преноси Бета.

Протесту испред седишта СНС-а претходила је протестна шетња централним градским улицама и протест испред Скупштине града и градске куће.

Осим гађања седишта СНС-а на протесту за сада није било других инцидената.

Према незваничним проценама, број људи који протестује повећао се на око 3.000.

Сви су незадовољни актуелном државном влашћу, мерама које се предузимају у сузбијању епидемије вируса ковид 19 и као подршка демонстрантима у Београду.

Грађани су се око 19 часова окупили на Тргу краља Милана и испред Скупштине града, а потом се група са Трга прикључила оној испред Скупштине града.

Учесници протеста су одатле у протестној поворци ишли Синђелићевим тргом поред зграде Народног позоришта, а потом Вождовом улицом ка Тргу краља Милана.

Грађани кажу да ће до краја протеста проћи и Обреновићевом улицом и поново се вратити пред зграду Скупштине града, преноси Бета.

Поворка иде мирно, без инцидената, а грађани све време узвикују пароле против председника Србије Александра Вучића и свирају у пиштаљке.

Група младића делимично је на Синђелићевом тргу поцепала билборд Српске напредне странке на којем је писало „Србијо хвала”.

У протесту учествују првенствено млађе Нишлије, али има и оних у позним годинама.

 

Извор: "Факти"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 79 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.