header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израел Шамир, The Unz Review: Србија је прва извојевала слободу од ковид - диктатуре Штампај Е-пошта
четвртак, 16 јул 2020

     АУТОР НАЈНОВИЈЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ ВИДИ КАО «НАРОДНИ УСТАНАК ПРОТИВ КОВИД-ЗАКЉУЧАВАЊА

Незаустављиви напредак коронавирусног терора је сломљен. Освештени Срби побунили су се против свог председника када им је он наредио да буду враћени у кућни притвор.

Након два дана уличних борби и десетина хоспитализованих полицајаца, одлучни демонстранти су победили; власти су се предале и одустале од планова да затворе Београд.

Трговине, пабови и ресторани у Београду имаће рано вечерње затварање, али то је много боље него потпуно закључавање које су намеравали.

Премијерка Брнабић пожалила се да не може да разуме због чега њен народ протествује. Мора да је неуобичајено тврда, ова дама, ако после два дана протеста није могла да схвати да људи не желе закључавања. Ово је један од ретких преокрета власти, рекао је дописник ББС у Београду. Ово је потцењивање на најбољи енглески начин.

Мислим да је реч о преседану. До сада су постојале земље које су избегавале затварање (Јапан, Шведска, Белорусија), али није било земље у којој су људи захтевали, а затим добили слободу. Србија је прва.

Ова мала (7 милиона становника) држава на Балкану има дугу историју отпора - вековима су се борили против Турака; одолевали су нацистичкој Немачкој дуже него Француска; имали су најјачи герилски покрет изван Белорусије, и да, борили су се против моћног НАТО дуго времена.

Немци су бомбардовали Београд у априлу 1941., а недуго затим Америка (уз помоћ Британаца, наравно) 1944. године, на Ускрс, шест стотина америчких бомбардера бомбардовало је Београд, уништавајући његове палате, позоришта, железничке станице и болнице. То је био амерички поклон Ускршњи зека.

Бил Клинтон је 1999. године поново три месеца бомбардовао Београд, убијајући Србе и проузрокујући огромна разарања. Српског председника су ухапсили а онда је убијен у судским ћелијама испод Хага.

Моји амерички пријатељи, ако сте расположени да се извините, можете да "клекнете" пред Србе, за злочине новије и опипљивије од страхота ваших предака из 18. века.

САД су са добрим разлогом одлучиле да бацају бомбе по Србима: Срби се не предају лако.

Ти људи јаке воље имају петље, више него остатак Балкана заједно.

Без сумње данас многи зли генијалци у седишту Коронавируса жале што Србија није у потпуности избрисана са лица земље, тако да не би била узнемирујући пример прилично флексибилном и послушном глобалном становништву.

Али, прекасно је: добили смо лекцију.

Израел Шамир

Једини начин да се избегне обновљено затварање је народни устанак, јер ништа мање неће убедити наше власти да се суздрже од закључавања. Попут дечака који пронађе стакленку са слаткишима, они једноставно не могу себи да одоле.

Закључавање олакшава живот нашим владарима: поданици остају у затвореном; плаше се само због куповине; они су послушни; они су на дну и тако зависе од добре воље државе. Незапосленост непрестано расте са сваком седмицом обуставе рада.

Мале компаније пропадају. Само ће дигитални дивови преживети пад.

Људи су за једнократну употребу, што је терет за економију. Чак ни њихов рад више није потребан.

Убрзо ће независни, марљиви народ бити замењен новом врстом која зависи од државних субвенција и која захтева само више забаве; модерна верзија panem et circenses  (хлеба и циркуса) руље на коју су поносни Римљани били сведени, као што је Јувенал написао око 100 АД.

Зашто је српска влада одлучила да затвори свој народ?

Наводно је то због 13 смртних случајева „повезаних“ са ковидом. То 13 превише, побожно је поновио председник. Имајте на уму да стотине људи свакодневно умиру у милионској земљи као што је Србија, и да је то уобичајено. Шта је тако посебно у вези са 13 особа које су умрле од упале плућа и можда су биле носиоци новог коронавируса?

Пре неколико година хиљаде Срба се борило и умрло за своју слободу - то се најмање узима у обзир. Сада њихови владари не мисле толико на слободу. Добра ствар је што су људи (за разлику од својих владара) направљени од различитих, јачих материјала.

Срби са којима сам разговарао не мисле да је то независна одлука њиховог председника; пре то виде као наредбе послате из неког нејасног Ковид-овог штаба, вероватно преко СЗО.

Постоји скривена рука која указује правац и која смишља нове потешкоће и врши притисак на владе да зауставе економију и људе. Власти су природно вољне да се врате у затвор. То је инерција, велика снага инерције.

Они су толико бирократа већ увели глобалну културу коронавируса, успоставили ZOOM-based education образовање, одредили тачке на удаљености од 2 м, наручили милионе маски уз солидан профит за себе, обучили војску државних службеника и дисциплиновали народ - зато верују да то не треба бацити.

Они су навикли на то и уживају у плодовима свог рада.


 Питер Хиченс је о томе написао у својој колумни:

„Када је почело ово лудило, понашао сам се као да се међу нама шири нова и фанатична религија. Будите пристојни и толерантни, помислио сам. Можда је лудо и штетно, али с временом ће нестати. Сада је јасно да је нова вера, заснована на страху од невидљивог и сасвим имуна на разум, преузела све у овој земљи. А испоставило се да је једна од оних вера која нема много толеранције према онима који је не деле. Њени еванђелисти неће оставити вас и мене на миру, већ ће нас непрестано присиљавати да се придружимо. Због тога се тако узнемиравам због захтева да сви сами себи навучемо брњице. Не ради се о здрављу. Овде се ради о моћи и слободи, а има све мање везе са Ковид-19. Ова опсесија да нам говоре како да изгледамо и да нас од нормалних људи претварају у покорне, у стада без уста, а сви убачени у обавезну униформу, по мом мишљењу, део је незапамћеног напада на нашу личну слободу уопште. Остани код куће. Престати да радиш. Не виђајте пријатеље и рођаке. Пошаљите, пошаљите, предајте се. Навикните се да вам кажу шта да радите. Изгледа да смо заиста постали нација преданих мазохиста“.

У САД би нови талас наводне ковид-пандемије требало да уклони председника Трампа, пошто су са афером Рашагејт и импичментом доживели фијаско и нису успели да обаве посао. Они су произвели нови талас без „поновне сетве“ земље (као што сугерише Лари Романоф) - једноставним примерима новинског извештавања.

"Нови случајеви у САД су прешли 68.000, пробили рекорд" - вриштао је Њујорк тајмс. Не кажу вам да овај број ништа не значи. Нови случајеви нису болесни људи: већином су то савршено здрави људи који су неисправним и сумњивим методама проглашени преносиоцима ковида. Што више тестирате на вирус, више ћете имати позитивних резултата. Џорџ Флојд је носио нови вирус, а и даље је био довољно здрав да се бори са полицијом.

Руски виролог је тачно рекао: ако бисмо тестирали здраве људе на било који вирус грипа, добили бисмо огроман број „заражених“. Свако носи неки вирус, овај или онај.

Али, здраве људе никада не проверавамо јер никада, до сада, нисмо имали потребу да стварамо илузију пандемије. Потреба за таквом илузијом 2020. године постала је најважнија, јер оператери ковид намеравају да униште светску економију, сломе нашу издржљивост и уклоне Трампа.

 Забрињавајуће је што су се Тексас и Флорида, претходно Трампови бастиони, препустили и почели носити маске због ових лажних тестова.

Нема ништа ново о болести.

Први супруг Скарлет О'Хара, Чарлс Хамилтон, умро је од упале плућа и нико га није проверио због новог коронавируса.

Да су проверавали Шерманову војску на вирусе, она никада не би стигли до Атланте, а камоли до Саване.

Једина новост је инсистирање промотора вируса. Слике ковидових алхемичара све више постају војне. "Челични прстен" како Аустралијанци с поносом описују карантин око Мелбурна. Поверовали бисте да су њихови мртви лежали на улицама, али ништа од тога!

То је иста претња „новим случајевима“ која уопште не значи ништа - али довољно је приморати Аустралијанце да пристану на ову тиранију.

Био бих очајан и сломљен, без овог Београдског устанка. Оно што Срби могу да учине, томе сви можемо тежити. Постоји хитна потреба за побуном против Ковид диктатуре, побуне све док не будемо слободни.

Корона-верницима рећи ћу, не очајавајте! Ово није последња катастрофа којој ћемо бити сведоци. Још постоје скакавци, астероиди, догађаји као Карингтонов. И новије и јаче болести. Још увек постоје шансе да човечанство прати диносаурусе до заборава.

Не журите!

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.