header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рокфелер Фондација намеће да кovid-тестирањем Америке диригује тело слично ратном штабу
Рокфелер Фондација намеће да кovid-тестирањем Америке диригује тело слично ратном штабу Штампај Е-пошта
уторак, 21 јул 2020
 ПОДАЦИ О ГРАЂАНИМА ЧУВАЋЕ СЕ НА ПЛАТФОРМИ ПОД КОНТРОЛОМ ВЛАДЕ САД И ПРИВАТНИХ КОМПАНИЈА

  Рокфелерова фондација представила је „Национални план тестирања на ковид-19“, указујући на „прагматичне кораке за поновно отварање радних места и наше заједнице “.

Међутим, то није само питање здравствених мера као што се види из наслова.

План - коме су доприносе дали неки од најпрестижнијих универзитета (Харвард, Јејл, Џонс Хопкинс и други) - конфигурише прави хијерархијски и милитаризовани социјални модел.

На врху је „Одбор за тестирање пандемије (ПТБ), сродан Одбору за вођење рата који су Сједињене Државе створиле у Другом светском рату.

„Одбор за тестирање пандемије "састојао би се од лидера из бизниса, владе и академске заједнице" (представници владе не би били у првом реду, већ би се представници финансија и економије именовали по важности).

Ово врховно тело било би овлашћено да одлучује о продукцији и услугама с ауторитетом сличним оном који је био додељен председнику Сједињених Држава у ратном времену Законом о остваривању одбране.

Планом се захтева да на ковид-19 прво буду тестирана три милиона америчких грађана недељно, па да тај број буде увећан на 30 милиона недељно у року од шест месеци. Циљ је постићи способност да се тестира 30 милиона људи дневно, што ће се реализовати у року од годину дана.

За сваки тест се очекује „поштена надокнада трошкова (нпр. 100 УСД по тесту) за сва испитивања ковид-19“. Стога ће за то бити потребне милијарде долара јавног новца месечно.

Рокфелер фондација и њени финансијски партнери помоћи ће само у стварању мреже за пружање кредитних гаранција и потписивање уговора са добављачима, односно великим компанијама које производе лекове и медицинску опрему.

Према Плану, Одбор би такође био овлашћен да створи Корпус за одговор на пандемију: специјалне снаге (не изненађује што су назване „корпус“ као да се ради о маринцима) са особљем од 100 до 300 хиљада људи.

Били би регрутовани међу добровољцима Корпуса мира и Америкорпса (које је америчка влада званично створила да би "помогла земљама у развоју") и међу војним особљем Националне гарде.

Чланови „Корпуса за одговор на пандемију“ примали би просечну бруто плату од 40 000 америчких долара годишње, па се очекује државни трошак од 4-12 милијарди долара годишње.

„Тело за одговор на пандемију“ пре свега би имало задатак да контролише становништво војним техникама, дигиталним системима праћења и идентификације, на радним и студијским местима, у стамбеним просторима, на јавним местима и на путовањима. Системе ове врсте - подсећа Рокфелер фондација - су направили Епл, Гугл и Фејсбук.

Према Плану, информације о појединцима које се односе на њихово здравствено стање и њихове активности остале би поверљиве „кад год је то могуће“. Међутим, сви би били централизовани у дигиталној платформи којом заједнички управљају савезна држава и приватне компаније.

Према подацима које је обезбедио „Савет за контролу пандемије“, с времена на време би се одлучивало која област треба да буде закључана и колико дуго.

То је, у најкраћем, план који Рокфелерова фондација жели да примени у Сједињеним Државама и шире.

Да се ​​то деломично спроведе, дошло би до даље концентрације економске и политичке моћи у рукама још ужег елитног сектора на штету растуће већине која би била лишена основних демократских права.

Операција се изводи у име „ковид-19 контрол“, чија је стопа смртности до сада била мања од 0,03% америчке популације, према званичним подацима.

У Плану Рокфелерове фондације вирус се користи као право оружје, опасније од самог Ковид-19.  

 (Manlio Dinucci is a Research Associate of the Centre for Research on Globalization)

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.