header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Готово 3000 убијених Срба закопано у јами у Међугорју Штампај Е-пошта
недеља, 02 август 2009

Крај преваре у Међугорју

Image        ВЕЛИКОЈ превари у Међугорју код Читлука је, по свему судећи, коначно дошао крај. Званично саопштење Ватикана издато 26. јула, у којем је рашчињен католички свештеник Томислав Влашић, одговоран за успостављање лажног култа Богородице, коначно би требало да стави тачку на политичко-пословну причу, коју део хрватског свештенства режира већ пуних 28 година.

 

Иако је деценијама ћутао о херцеговачким "чудима", Ватикан их је недавно коначно одбацио и покренуо истрагу против Влашића, такозваног духовног вође шесторо деце, која су тврдила да им се од 1981. године, па до данас, Девица Марија приказала невероватних 40 хиљада пута. Поред оптужбе за "манипулацију свести" лаковерних католика, Влашић се терети и за сексуални однос с једном часном сестром.

С друге стране брда, на којем се Девица Марија наводно указивала хрватској деци, усташе су 24. јуна 1941. године мучиле и убиле свих седам српских монаха из оближњег православног манастира Житомислић. Нешто касније, усташки одреди побили су 3.000 мушкараца, жена и деце, готово све српске националности и закопали их у јаму код Међугорја.

Годину дана после смрти Јосипа Броза, 24. јуна 1981. године, а управо на годишњицу усташког покоља, шесторо деце из хрватских породица (најмлађи је имао 10, а најстарији

16 година), видело је у Међугорју Девицу Марију, вест су рекли родитељима и то је било довољно да се створи култ, због кога је ово херцеговачко село до данас посетило преко 30 милиона ходочасника.

Указање Мајке Божје одмах су потврдили њихови духовни старатељи, фрањевачки фратар Марко Зовко (касније јавно усташки настројен), као и Томислав Влашић, против кога је Ватикан недавно и покренуо истрагу. Посебно интересантан податак је да се међу децом са "медијумским моћима", нашла и унука усташе Мата Иванковића, који је учествовао у покољу три хиљаде Срба у Међугорју.

Убрзо је постало јасно да локација "указивања", у близини српске масовне гробнице, није одабрана ни мало случајно. Одмах по објављивању "чуда", верски обреди су претворени у пропаганду усташтва. Певане су песме у част Анте Павелића, а на стенама и фасадама осванули су усташки симболи, као и спискови српских породица за ликвидацију.

Испоставило се да је Међугорје имало једну од већих улога за оживљавање хрватског екстремног национализма. Ватикан је из њему знаних разлога, током осамдесетих и деведесетих година прошлог века, остао нем на сва догађања изрежирана од групе свештеника.

А првобитно "освешћивање" хрватске нације, касније се претворило у богаћење истих свештеника, чије је лажно створени култ привукао велики број католика из тадашње Југославије, али и целог света. Из Америке, Енглеске, Азије... долазили су пуни чартер летови људи, који су желели да виде хришћанско чудо у једној комунистичкој земљи.

Међугорје је тако постало туристичка мека, која и данас има највише смештајних капацитета у целој БиХ (више од 15.000), а заслужно је и за преко 50 посто укупног прихода од туризма.

ГОСПА САМО ХРВАТСКА?

ШЕСТОРО хрватске деце су годинама откривали своја виђења и разговоре са Госпом. Мајка Божја је према њиховим сведочењима постајала све више Хрватица. Тако су, 1. марта 1984. године, мали фрањевачки видовњаци тврдили да им је Она рекла: "Из посебних разлога, ја сам изабрала ову парохију "!?

 

ЗАРАДА

Деца која су тврдила да су видела Госпу, данас живе луксузно, баш као и становници Међугорја, који и даље, упркос осуде Ватикана, убирају велику зараду од верског туризма.

http://www.novosti.rs

Последњи пут ажурирано ( недеља, 02 август 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.