header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеромонах Венедикт (Мочалов): „Време је близу“ – пророчанство о Светој Софији и светском рату Штампај Е-пошта
среда, 22 јул 2020
           Света Софија у Истанбулу је, несумњиво, свети храм, светиња читавог источног хришћанства. За нас, православце, историја пада Византије може послужити само као слика онога што се може догодити с нама. Ми нисмо бољи од оних Грка из 15. века које је Господ предао у руке муслиманима. На крају своје историје, Византијско Царство је почело пропадати, пре свега духовно, а труле грчке елите биле су на челу овог катастрофалног пада.
          Наравно, ако Бог дозволи рат, повратак Свете Софије неће бити његов узрок, већ последица. Али, несумњиво, претварање музеја Свете Софије у џамију је предапокалиптични догађај који нам говори да је „време близу“ (Отк 22,10).

Преподобни Пајсије Светогорац, наговестио је да ће светски рат почети конфликтом Турске и Грчке због спора око грчких територијалних вода, где су Турци већ започели неовлашћено бушење нафтних и гасних бушотина. „Руси ће заузети Турску, Турска ће нестати са мапе, јер ће једна трећина Турака постати хришћани, једна трећина ће погинути, а трећина отићи у Месопотамију.

У Константинопољу ће се збити велики рат између Руса и Европејаца, и биће проливено много крви. Грчка неће играти водећу улогу у овом рату, али Константинопољ ће јој бити додељен, не зато што ће нас Руси поштовани, већ зато што неће бити бољег решења“ – овако гласе речи великог угодника Божијег наших дана Преподобног Пајсија Светогорца.

„Данас читати пророчаства – то је као читати новине: тако је све јасно написано. Помисли ми говоре, да ће се збити многи догађаји: Руси ће заузети Турску, Турска ће ишчезнути с мапе, јер ће се трећина Турака обратити у хришћанство, трећина ће погинути, а трећина отићи у Месопотамију“.

На тај начин, војни конфликт између Русије, у савезу са Грчком, и Турске, прерашће у војни сукоб Русије и Европе. И управо уочи представљења ка Господу старца Пајсија Светогорца, који се празнује 12. јула, Реџеп Ердоган потписао је 10. јула 2020. године законски акт о претварању музеја Свете Софије у исламску џамију.

А постоје и ове речи Преподобног Пајсија Атонског (Светогорца): „Крај Турске ће наступити оног дана када они храм Свете Софије претворе у џамију. Ја то нећу видите, али ви, млади, све ћете то видети...“ У Старом Завету постоји пророчанство да ће се Антихрист појавити у северној земљи и биће цар северни.

Највероватније, у току овог рата или одмах после њега, Антихрист ће бити објављен свету као политички лидер: „А у последње време јужни ће се цар побити с њим; и цар ће северни ударити на њ као вихор с колима и коњицима и с многим лађама, и ушавши у земље поплавиће и проћи” (Данило 11, 40). И данас чујемо да се ситуација на грчко-турској граници усијава. Мало ко сумња у то да ће Русија у овом сукобу стати на страну Грчке.

Господ је у Светом Писму рекао да ће Гог и Магог ојачати своју силу пре свог похода на Јерусалим. О томе, да ће Антихрист сабрати све своје силе за последњи бој између сила добра и зла на израелској територији близу планине Мегидо (Армагедон), постоје и ове речи: „И подигнућеш се на мој народ Израиља као облак да покријеш земљу, у последње време довешћу те на земљу своју да ме познаду народи кад се посветим у теби пред њима, Гоже! (Јез. 38,16), - и изговара следећи страшни приговор против Гога: „На горама ћеш Израиљевим пасти ти и све чете твоје и народи који буду с тобом; птицама, свакојаким птицама крилатим и зверима пољским даћу те да те изједу” (Јез.39,4).

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Информ-религија.ру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.