header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Бил Гејтс: Мораћете да примите вакцину двапут, старије особе можда и три пута
Бил Гејтс: Мораћете да примите вакцину двапут, старије особе можда и три пута Штампај Е-пошта
четвртак, 23 јул 2020

 Трка за вакцином против корона вируса и даље траје, али по свему судећи, једно вакцинисање неће бити довољно за заштиту.

Новинарка и водитељка ЦБС-а питала је Била Гејтса колико доза вакцине ће нам бити потребно. Његов одговор је изненадио:

"У овом тренутку не чини се да ће иједна од вакцина које се праве бити довољне за заштиту у једној дози, То је била нада на самом почетку. Можда ће нас вакцине које касније буду направљене позитивно изненадити. Али за сада, како ствари стоје, не. Када је реч о старијим особама, оне ће можда морати да приме и више од две дозе".

Гејтс је пре десетак дана апеловао да лекови за ковид-19 и потенцијална вакцина буду доступни земљама и људима којима су најпотребнији, а не "ономе ко више плати", рекавши да ће ослањање на тржишне услове продужити смртоносну пандемију.

- Ако једноставно допустимо да лекови и вакцина оду ономе ко највише плати, уместо људима и местима где су најпотребнији, имаћемо дужу, неправеднију и смртоноснију пандемију - рекао је оснивач Мајкрософта у видео поруци објављеној током виртуелне конференције на тему корона вируса коју је организовало Међународно друштво за борбу против АИДС-а.

 

Извор: "Блиц"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.