header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Руски војни везиста КГБ: 5Г мрежа је оружје масовног уништења
Руски војни везиста КГБ: 5Г мрежа је оружје масовног уништења Штампај Е-пошта
петак, 24 јул 2020
 РУСКИ ВОЈНИ ВЕЗИСТА КГБ:

5Г МРЕЖА ЈЕ ОРУЖЈЕ МАСОВНОГ УНИШТЕЊА И РАДИЋЕ ЗАЈЕДНО СА ВАКЦИНАМА

        ...Разумете, прикривено под маском добробити и система мобилне мреже и интернета, згодног за све, у том смислу се паралелно развија, у смислу недекларисане функције - нека врста глобалног система за утицај на становништво. То јесте - то је оружије за масовно уништење.
         И сада, јер сада све плаше атомским бомбама, бомбардовањима, док у принципу не постоји неопходност за тим. Зашто било какву територију загађивати атомским оружијем, ако постоји технологија која ће омогућити да се неприметно, прикривено утиче на становништво одређених области, земаља, региона и да се тиме уништи то становништво? Ето о чему се ради. И о овоме не говорим само ја, већ и Борис Константинович Радњиков. Он је бивши први заменик начелника Федералне Службе Заштите Председика РФ. Он је такође пензионер, генерал мајор...

Новинар: Добар дан и добро дошли у још једну емисију „Кажи искрено“. У емисији „Разоблачено - Коронавирус“ смо данас ја, Илија и мој колега Ајдар.

Гост данашње емисије је Владимир Николајевич Харсејев, војни везиста, до 1991.године радио је у специјалним јединицама везе КГБ СССР, руководилац јединице везе ГУВД за Ростовску област до 2009.године. Пуковник је Унутрашње службе, правник. Добар дан, Владимире Николајевичу!

В.Н: Добар дан, поздрављам и водитеље и учеснике!

Новинар: Владимире Николајевичу, за почетак, реците нам, молим вас, чиме се бавите?

В.Н: Тренутно сам пензионер МУП-а, а сада ћемо говорити о поседовању знања, навика и умећа на тему система везе, ја се управо бавим анализом те ситуације, која се сада шири на територији наших градова, области и земље. И све је то повезано са проблемом о коме ћемо данас говорити, повезаног са ширењем мобилне мреже и мобилног интернета, у перспективи постављања на нашој територији система пете генерације, која се назива 5Г, на енглеском The fifth generation.

Уопште проблем електромагнетног зрачења је веома озбиљан проблем, и он је увек постојао. Ја ћу вам говорити као везиста, војни везиста, који сам обучаван на Вишој Војној командној академији за везе, о проблемима електромагнетних зрачења и ширења радио таласа. Увек се томе придавало велико значење, и увек су се оваква питања разматрала на највишем нивоу, и уопште говорићемо о земљи, о различитим гранама домаће привреде, у којима су се користила електромагнетна зрачења различитих дијапазона.

Такође, овом проблему су придавали веома велико значење јер су знали да је повезан са хигијеном рада и са његовим директним утицајем на организам човека. На жалост, данас, а то није моје лично мишљење, већ је то мишљење веома озбиљних специјалиста, који се баве питањима електромагнетних таласа. Један од таквих специјалиста на нашој територији је Олег Григорјев, који се на веома озбиљан начин, на научној основи, бави питањима опасности електромагнетних зрачења.

А ту ситуацију, коју ми сада видимо, вероватно многи људи примећују да су објекти мобилне мреже и мобилног интернета, или тзв. антене мобилне мреже, како их људи просто називају, расту као печурке после кише. Већину људи који размишљају и који бар мало разумеју суштину датог проблема то, природно, веома брине. И људи потпуно природно постављају конкретна питања: „А зашто је потребан толики број тих објеката мобилне мреже?“.

Ја сам, конкретно, био руководилац јединице за везу, градова у Ростовској области до 2009.године. На почетку ћемо говорити да је почетком двехиљадитих година широки развој почела да добија управо мобилна мрежа. Када је она дошла у милионски град, као што је Ростов на Дону, тај развој мобилне везе се одвијао пред мојим очима. Ја сам видео шта се све радило, како је морало да буде и како се ради данас. Због тога, ако неко буде имао нека конкретна питања, можда их већ и имате, ја ћу на та питања одмах одговорити.

Новинар: Прво питање, Владимире Николајевичу, сада имамо доста информација да по целом свету људи почињу да се боре са 5Г антенама. И у Европи научици дижу узбуну, грађански активисти, чак је и код нас у Русији на мрежи познат случај када су те антене просто спаљивали. Реците, молим вас, у чему је опасност тог 5Г зрачења?

В.Н: Значи, још једном ћу рећи, у принципу сва електромагнетна зрачења, ако њихово зрачење премашује дозвољене норме, она у принципу имају негативан утицај на организам човека. Окружење у коме се ми сада налазимо, људи на нашој планети Земљи, је одређено потпуно конкретним условима: температура, притисак, влажност, и један од таквих параметара је одређени основни ниво електромагнетних зрачења. Под дејством свих тих фактора је и настао живот на нашој прелепој плавој планети. Ако будемо говорили о неком од ових параметара, да ли о температури, влажност или притиску, а ако они почу да се мењају, људи одмах почињу да осећају одређену врсту неудобности - ако нам је хладно, ми се облачимо, ако нам је топло, ми палимо климу. Зашто? Да бисмо довели услове нашег живота у нормалну меру, која обезбеђује нормално функционисање организма. То се исто дешава и са електромагнетним зрачењем. Ако неки спектар, општи спектар електромагнетног зрачења почне да премашује одређене норме, онда се јавља одређени „квар“ у раду организма човека. То се у принципу тиче свих дијапазона електромагнетних таласа.

Што се тиче постављеног питања у вези са конкретним дијапазоном фреквенција које се користе у 5Г, генерацији петог поколења, у овим мрежама је предвиђено да се користе фреквенције тзв.милиметровог дијапазона. Опасност ових фреквенција милиметровог дијапазона које се налазе у распону од 30 до 120GHzје управо у томе што управо ови дијапазони радио таласа имају крајње негативан утицај на организам човека. Зашто?

Зато што је организам човека, ми смо о томе већ говорили са вама, исто једна електрична машина. Велики мозак управља свим функцијама организма. Велики мозак генерише електромагнетне импулсе, који се путем централног периферног система достављају до сваког органа, до сваке ћелије и на тај начин се врши управљање свим системима и функцијама организма.

Ако спољашњи утицај, утицај који ће се вршити споља на човека, буде премашио одређене границе, онда ће то изазвати одређене сметње у процесима који се одвијају од великог мозга до свих ћелија организма, и самим тим организам ће јављати „квар“. Ово је просто објашњење које свако треба да се замисли и разуме.

Аналогно, када гледамо телевизор и одједном се слика мути, нестаје. Зашто? Зато што је утицала спољашња сметња. Тако изгледа спољашње електромагнетно зрачење и тако спољашњи електромагнетни утицаји одређеног нивоа могу да утичу на рад организма.

Опет, што се тиче ових милиметарских таласа, у чему је њихова опасност? Опасност је у томе што, осим што ти дијапазони конкретно сметају нормалним управљачким утицајима унутар организма човека, та електромагнетна зрачења непосредно утичу и на метаболизам самих ћелија, живих ћелија организма човека од којих се и сам организам састоји. Да кажемо тачније, све супстанце у васељени, на планети Земља, састоје се од атома и молекула. Најраспрострањенија супстанца у васељени је водоник. Када управо атоми водоника добијају спољашњу електромагнетну енергију, онда ће под утицајем спољашње енергије, атом водоника изаћи из свог стабилног стања, почеће да се колеба. Ћелија и било која супстанца ће изаћи из нормалног, стабилног стања.

Управо се на принципу апсорпције од стране атома водоника спољашње електромагнетне енергије велике учесталости, и заснива рад микроталасних пећница. Управо тако, ако у микроталасну ставимо комад меса који желимо да подгрејемо, упијајући електромагнетну енергију атоми водоника из стабилног стања почињу да се колебају веома великом брзином . И као резултат тог колебања и трења догађа се унутрашње загревање супстанце.

Самим тиме, кидају се међуатомске и међумолекуларне везе, нарушава се сама структура супстанце, и још више живе супстанце, живог ткива, и затим ћемо видети појаву ових или оних болести, и нарушавање функција система организма човека. Опет, истраживања наших и иностраних научника, која су вршена поводом штете високофреквентних зрачења, она су директно показала да високофреквентна зрачења могу да доведу до инфаркта, можданог удара и да они изазивају згушњавање крви и лепљење појединачних ћелија крви, јављају се тромбозе итд. Осим тога, та електромагнетна зрачења имају одређено дејство, како сам говорио, на рад нервног система човека, изазивају нервна растројства човека итд. Велики утицај такође имају на репродуктивну функцију човека и могу да изазову различите облике неплодности. Утичу и на неформирани плод током трудноће и изазивају конкретне сметње у њиховом развоју. Све те многобројне болести које сада видимо су непосредно повезане и са повећаним спектром електромагнетних зрачења.

Новинар: Имам ово питање, ми разумемо да је 5Г као рецимо микроталасна пећница за становништво наше земље и планете. У чему се она разликује од 4Г? Јер наши гледаоци могу да кажу: „Ми живимо са 4Г, имамо кућни интернет, вај фај, на телефону имамо везу, а ми живимо нормално. У чему се 4Г разликује од 5Г? Да ли 4Г такође некако на нас утиче или не?“

В.Н: Те, већ постојеће мреже 3Ги 4Г и мреже претходних покољења, и те станице за емитовање, и сва електромегнетна зрачења која постоје око нас, зрачења од електромотора, који су такође магнетни апарати, сви такође емитују електромагнетна зрачења. Све ово већ одавно има негативан утицај на околну средину и на човека, и на животиње, и на биљни свет итд. Већ се сада све то дешава. Већ сам вам, рекао зашто су опасни диајпазони милиметарских радиоталаса, и да они највише штетно утичу на организам човека. Разумете ли о чему се ради?

Те утицаје које ми већ имамо од 4Г, од мреже вајфај који се сада налазе у свакој кући, и тамо се користе како 24GHz тако и 5GHz, и они целодневно утичу на нас. И људи чак и не размишљају о томе, да рецимо током ноћи искључе вајфај, када га не користе. На пример, ја у кући, стану већ одавно немам никакве вајфај рутере, никакве апарате који зраче. Код мене је сав интернет кабловски и то је најпоузданији, најбезбеднији начин преноса интернета и других преноса, каблом. Најобичнији дан било ког данашњег грађанина, човека је - човек устаје и иде на посао, око њега се налазе објекти интернет мреже и мобилног интернета, у џепу му се налази мобилни телефон и сва та зрачења утичу на организам човека од свих тих антена мобилних веза, интернета. Човек долази у канцеларију или установу, на чијем улазу се налази метал-детектор који такође утиче на електромагнетно стање организма човека, и долази у канцеларију. У канцеларији, шта опет видимо - вај фај рутере и скуп свих апарата који зраче. И човек се налази под свим тим дејством. Дошавши кући човек се опет качи на домаћу везу вајфај, која се ни ноћу не искључује, и осим тога, пре него што легне да спава, да би био на вези, човек ставља свој мобилни телефон поред кревета. А тај мобилни телефон, чак и у мирном, неутралном стању, после одређеног времена шаље одређене сигнале базној станици мобилног оператера, коме говори: „На вези сам“. И као резултат тога, човек се цео дан налази под тзв. кумулативним утицајем електромагнетног зрачења. Ето о чему се ради.

А што се тиче система 5Г, као што сам већ рекао, замисао оних који их реализују, је имплементирање како то они називају интернета ствари, да би било који апарат који се код нас налази у кући: чајници, телевизори, фрижидери и остали свакодневни прибори, стално слали једну или другу информациј о свом стању, о међусобној вези једних са другима итд.

Зашто је изабран дијапазон милиметарских таласа за уграђивање у систем 5Г? Зато да би повећали пропусну способност тих канала везе, да би још више обима могло да се у времену преноси и ови дијапазони милиметарских таласа омогућују да се повећа брзина преноса информације, и при том ми доспевамо под њихов негативни утицај.

Опет, зашто постављају те објекте мобилне мреже и мобилног интернета на сваких 100-150м? Зато што је то карактер ширења радиоталаса милиметровог диапазона, он захтева да ти објекти стоје управо на таквом растојању, да би се обезбедио такав проток електромагнетног поља, који ће омогућити да тај систем нормално функционише.

Још нешто, у тим системима 5Г предвиђено је да се користе тзв. активне фазне антене које у себи садрже хиљаде и милионе одвојених микроантена, које фокусирају усмерене зраке електомагнетних зрачења милиметровог дијапазона. То је као ласер, а шта је он?

То је фокусирани зрак светлости одређеног дијапазона, који ту енергију концентрише и као концентрисану је усмерава. На овај начин и фазне антене које су управо дошле из војне индустрије, ће концентрисати ту енергију и усмеравати је на сваки мобилни уређај система 5Г. И ти зраци ће бити веома јаки енергетски и врло опасни за сва жива бића. И због тога ти људи, који поседују овакве информације у многим земљама света, већ су повели борбу против увођења овог безумног система 5Г. И сад у конгресу САД, су настављена слушања, управо поводом масовног увођења система 5Г на територији САД. У Холандији је министар Природних ресурса одлучно изјавила да становници Холандије не представљају експерименталне мишеве и због тога развој система 5Г у Холандији неће добити никакво ширење, и она је затворила ту ствар. Зашто?

Зато што дуготрајна истраживања нису извршена, а сви тврде да постоји такозвана безбедност овог система. Али, они специјалисти који поседују овакве информације, њихов глас се до данас није чуо. А они научници које није могуће поткупити, то су тзв.научници Фрајбуршког апела, њих има негде око 3000, они настављају ту борбу. Они показују конкретно своја истраживања, изуме у тој делатности, али нажалост власници трнанснационалних корпорација, који уводе ову опрему у својим интересима, их просто игноришу и не слушају.

И због тога су људи неких земаља принуђени, неких земаља Европе и Кине у крајњем случају да уништавају дате објекте. То је наравно крајња и непожељна мера, ја никада нисам био присталица оваквих мера, и због тога смо ми ишли и идемо путем тога да допремо до оних руководилаца, од чијих одука зависи увођење или неувођење датог система мобилне мреже петог покољења на нашој територији.

Управо пре тачно годину дана ја сам написао захтеве требовања које смо послали у 16 правних административних органа ростовске области, у којима сам сакупио максимум информација везаних за технички део, везаних и за медицински део, везаних за обезбеђивање државне безбедности и ми смо са потписом 367 људи, грађана ростовске области, који су потписали дато требовање, то послали у контроне органе. Али нажалост, ти људи просто нису хтели да то чују. Зашто? Зато што се у великој већини тамо налазе људи који не владају том ситуацијом - то је под један, и под два, ти људи су јако заинтересовани за одређене новчане добити везане за увођење тих система.

Ми смо истраживали ко сада на територији РФ уводи и ставља те објекте мобилне мреже и мобилног интернета, и ствара ту структуру за увођење 5Г. Ја сам све у том требовању детаљно изложио. То је нека компанија Руске Куле (Русские башни). Довољно је да просто одете на сајт компаније Руске Куле и да видите каква је то компанија, ко иза ње стоји, и да добијете потпуно конкретне закључке - ко и зашто то ради на нашој територији.

Власници и оснивачи дате компаније су два грађанина, један је грађанин Велике Британије, а други САД. Ако прочитамо биографије које се налазе управо на овом сајту у отвореном доступу, онда ће чак и особа која нема нека посебна знања видети да су то биографије сарадника безбедносних, шпијунских агенција САД и велике Британије. А акционери и спонзори те компаније Руске Куле су пет најкрупнијих инвестиционих светских компанија. Први је агенција ИФЦ то је ћерка-фирма Светске Банке, која се прославила пројектима за уништавање пољопривредне производње, и индустрије на територији бившег СССР и свих његових бивших република. Други је Европска банка за реконструкцију и развој ЕБРД, довољно је отићи на главну страницу ове банке и видећете циљеве које је себи поставила ова банка. Даље, то је једна од најстаријих и најкрупнијих јапанских инвестиционих компанија Сумитомо корпорејшн, онда једна енглеска и једна турска инвестициона компанија. И управо ове компаније врше и финансирају све монтаже на нашој тероторији објеката мобилне мреже и мобилног интернета. Очигледно да су они тако добри, и желе нам добро, због чега и улажу огроман новац да би развили ту инфраструктуру веза.

Али то није само инфраструктура веза. То је инфраструктура система двојне, тројне, вишекратне намене. Зашто? Зато што је сва опрема која се користи у системима мобилне везе и мобилног интернета – то је све увозна опрема, производња САД, Француске, Ирске, Кине, Израела и неких других земаља које улазе у блок НАТО. Сва ова опрема, осим основних функција које се декларишу у документима, да она обезбеђује рад мобилне мреже и мобилног интернета, сва та опрема представља и опрему за коришћење на другим нивоима, и има недекларисане функције које омогућавају да се врши нпр. пресретање информације са одређене територије на другу територију, до одређивања тачног места на коме се налази сваки корисник мобилног система везе. Она омогућује да се врши одређени психотрони утицај, што је и потврђено, на датој територији покривеној датом мобилном мрежом.

Већ одавно су вршена истраживања и у САД и у Западној Европи, истраживали су утицаје различитих фреквенција на психичко стање човека. То су биле различите фреквенције - 2Hz, 1,5Hz, 6, 7, 12 Hz итд. И посматрали су утицај ових фреквенција на конкретно психичко стање човека. То јест, једна фреквенција може да изазове апатију, друга агресију, трећа још некакав психотропни утицај на организам човека. Ово су била прва истраживања.

Следећа истраживања и усавршавања која су била вршена, а на то су се трошиле огромне количине новца из буџета специјалних организација, биле су пронађене технологије правог, директног преноса на пример речи, гласовних команди, директно у мозак човека, заобилазећи ухо. То јест преносник те информације је високофреквентни талас, и туда се уводи уз помоћ одређених технологија одређена информација и човек директно у мозак добија гласловну команду. Највероварније је управо ова информација у отвореном облику била, на пример, када у САД неки пуцач иде и убија двадесет, тридесет људи. Затим га испитују у полицији, а он одговара како се пробудио и појавио ми се глас у глави - иди и узми пушку, иди и узми пушку и убиј. И човек је пошао и почео да убија. Сви су то прихватили као некакву грешку, да су то халуцинације, човек је психички ненормалан а у ствари, то је било тестирање ових технологија, и разрада ових технологија за пренос директних гласовну команди директно у мозак човека.

Новинар: Владимире Николајевичу, да ли ми добро разумемо да ви то не говорите тек тако, већ сте проучавали ове технологије као војни везиста, све те технологије 5Г?

В.Н: О тим технологијама о којима сам вам говорио, њих су проучавали конкретни специјалисти који се налазе код нас на територији, и војници и грађани. Та иста информација се периодично у отвореном облику појављивала, она се рекламирала, а потом је нестајала. Истраживања су се настављала у тој области, она се и сада врше. Све те провере су се вршиле и за време Совјетског Савеза, ја чак знам људе који су се у лабораторијама и директно бавили тиме, тим технологијама, али су се њима бавили због добрих медицинских циљева. То јест пренос уз помоћ високофреквентних таласа енергоинформационих утицаја, ових или оних лекарских препарата.

Да би наши слушаоци добро разумели, високофреквентна електромагнетна зрачења могу да пренесу информацију различите врсте. Када на пример нека радио станица, на пример 103ФМ. Шта се догађа? Словесна информација коју говори спикер или музика, смештају се у високофреквентни систем, долази до модулације тј. високофреквентни сигнал се меша са нискофреквентним сигналом и долази до преноса на растојање тог нискофреквентног сигнала, он се прима и ми чујемо звук. На тај начин се преноси и слика, на тај начин, високофреквентним осцилацијама, можемо пренети и неку телеметричку информацију, а може се пренети и енергоинформационо дејство у својству неког препарата.

То јест, како делује било какав лекарски препарат-биљни, хемијски, било какав? Доспевши у организам човека, и разложивши се у систему за варење, ти сами препарати луче таласе електромагнетног зрачења, и делујући на органе и ткива човека долази до терапеутског деловања. Ако скинемо енергоинформационе параметре са било ког препарата - биљног или хемијског, и пренесемо их помоћу високофреквентног зрачења, онда ће, како су утврдили још у Совјетско време у лабораторији, ефекат бити исти као, ако сте на пример попили неки чај од лековитих трава или таблету. Притом имамо одсуство споредних ефеката, за разлику од дејстава хемијских препарата на желудачно-цревни систем, на пример. Оваква истраживања су вршена. Затим су оваква истраживања била финансирана тајно, што је повезано са распадом СССР и другим догађајима, али су ове технологије наставиле да се развијају у другој сфери, не у сфери пружања медицинске помоћи, већ у супротној, у сфери утицаја на организам човека. Зато је потпуно реално узети енерго-информационе параметре нпр. цијанид-алкалија, сместити их у мрежу мобилнe телефоније и интернета, притиснути дугме и пустити пренос тог енерго-информационог дејства и сво становништво коjе се налази у зони дејства те мреже ће умрети, као да је попило пилулу са цијанидом.

То јест, ово је оружије за масовно уништење, које се налази на нашој територији. То су секундарне функције које могу да се користе на такав начин. На жалост, органи безбедности који морају да прате ову ситуацију, ми се нажалост уздамо у њих, али они не врше своје функције. То су потпуно реалне ствари. О томе говоре и наши научници, и војна лица, али њих, нажалост, они који су у обавези да се баве оваквим питањима, не чују.

Новинар: Владимире Николајевичу, ви сада говорите потпуно забрињавајуће ствари и некако наши гледаоци не верују баш много у све што се дешава. То јесте, ви фактички тврдите да психотроно оружије, да то није просто измишљотина, већ реални постојећи пројекти, тј. реална ствар и то је 5Г коју сада покушавају да уведу у Русији. Да ли сам вас добро разумео?

В.Н: Знате, 5Г је просто још један инструмент да би све то искористили. У принципу, исте те психотроне утицаје и друге утицаје можете да вршите и помоћу мреже 4Г, и 3Г, и телевизионих и радиопреносних станица, и низа других апарата, у том смислу и помоћу рамова метал-детектора, преко рамова система баријера, који се сада практично налазе у свим тржним центрима и помоћу целог низа друге опреме.

Разумете, прикривено под маском добробити и система мобилне мреже и интернета, згодног за све, у том смислу се паралелно развија, у смислу недекларисане функције - нека врста глобалног система за утицај на становништво. То јесте - то је оружије за масовно уништење. И сада, јер сада све плаше атомским бомбама, бомбардовањима, у принципу не постоји неопходност за тим.

Зашто било какву територију загађивати атомским оружијем, ако постоји технологија која ће омогућити да се неприметно, прикривено утиче на становништво одређених области, земаља, региона и да се тиме уништи то становништво. Ето о чему се ради. И о овоме не говорим само ја, већ и Борис Константинович Радњиков. Он је бивши први заменик начелника Федералне Службе Заштите Председика РФ. Он је такође пензионер, генерал мајор. Можете наћи његове снимке на интернету. Он говори о свим овим проблемима. И у својим одвојеним чланцима, он се позивао на инострана издања – војне, западноевропске, америчке часописе, где је отворено дата та информација.

У њима се говори и о догађајима који су се дешавали на пример у Грузији, где је први пут био пробан овакав систем психотроног утицаја на становништво, који се називао Медуза. Ти апарати су били стављени на микроаутобусе на којима се налазила антена у облику ромба. Маса на коју је била усмерена се просто расејавала. Зато што тај праг бола и психотроног дејства нико није могао да издржи. Овакви системи психотроног утицаја се користе одавно на пример у САД за чување посебно важних објеката, војних база и других објеката. То јест, стоје антене, које зраче електромагнетне зраке и због њих човек не може да им приђе јер долази до психолошког шока и бола: страха, ужаса и тако даље. То све постоји и ради, јавно је доступно...

Новинар: Владимире Николајевичу, имам питање. Када смо већ почели да причамо о таквим апаратима, на интернету постоји видео како жена у Москви снима болницу, директно снима корпус где довозе заражене коронавирусом. Преко пута те зграде паркирано је возило, које одговара опису који сте дали, мини комби, на коме је написано СПЕЦВЕЗА и на њему се налазе апарати, слични антенама мобилне мреже које виђамо. Они су усмерени на ту зграду.

Ево кола стоје овде. На њима пише Објекат везе. На њој су ова два апарата. И све се то налази преко пута клиничке болнице бр. 67. Овде је улазак у болницу. А ово је зграда припремљена за коронавирус. Требало је да буде породилиште али су је пренаменовали. Оваква кола стоје.

Можемо ли да сматрамо да су то неке антене, ако је одговор Да, зашто их стављају директно преко пута болнице у којој се налазе оболели од коронавируса?

В.Н: Знате, ја не бих могао да то искључим, јер нисам видео целу ту причу, али је потпуно могуће утицати на тај начин. Зашто? Зато што, како сам већ рекао, уз помоћ високофреквентних електромагнетних зрачења може да се пренесе не само звук, не само слика, не само телеметричка информација већ и потпуно енергоинформациони утицај који може да изазове ова или она нарушења функционисања организма човека. Још више, ако се више удубимо у тзв. торзионе таласе, чијим су се проучавањем бавили наши познати академици Акимов и Шипов, установили су да, осим самог деловања електомагнетних таласа, као споредни ефекат се појављују и тзв.торзиони таласи. То су таласи који се јављају око свих објеката који се врте. А пошто се сви атоми састоје од молекула, а молекули из електрона који се окрећу по својим орбитама итд., и око сваког тог елемента који се креће појављују се торзиона поља. И ова торзиона поља поседују способност преноса потпуно конкретних енергоинформационих утицаја, то су информациони преносници, и уз помоћу њих, пошто су вршени такви експерименти, се може преносити информација било које врсте.

У вези са тим, шта је то вирус? Вирус је ланац команди, које се налазе у одређеном делу ДНК. И у принципу, уз помоћ електромагнетних таласа и торзионих поља могу се преносити овакви делићи инструкција, које доспевају у живу ћелију или ствар, и који су способни да мењају својства и ствари и живе ћелије. Сва истраживања која су вршили и Акимов и Шипов, они су вршили овакав експеримент: пећ у којој се топи челик, да би челик при изласку добио одређена конкретна својства – чврстину, тврдоћу, еластичност, по правилу се додају веома скупи додаци легурама, то су специјални додаци који изазивају промену својства челика. Уместо додавања тих додатака, Акимов је облучавао пећ у којој се топио челик торзионим таласима и ту је уносио информацију о предвиђеним својствима челика, какав би он требало да буде. И челик је заиста добијао та својства, која су испрограмирана. На тај начин је могуће изазвати да предмети добију друга својства, међу њима и живи организам.

Осим тога, што се тиче утицаја електромагнетних таласа. Пошто електромагнетни таласи милиметровог дијапазона могу врло јако негативно да утичу на организам човека, онда организам при њиховом утицају почиње да се супротставља, то јесте укључују се одбрамбене функције организма, и за то организам почиње да троши додатну енергију. Али, пошто снаге организма нису безграничне и када се ми 24 сата налазимо под утицајем ових електромагнетних зрачења, организам се постепено троши и пада имунитет човека, и организам човека може да се зарази било којим безопасним вирусом.

Постоји велика количина вируса и бактерија које живе у нама. У организму апсолутно здравог човека налази се 2,5 кг бактерија које су стално са нама, и у нормалним условима, када нормално ради организам човека, када се имунитет бори са патогенима, организам нормално ради. Чим имунитет падне, активирају се фактични слабости, болести, које раније у нормалним условима, нису имале никакав утицај на организам. Зашто се сада дешава масовна зараза? Зато што је, као резултат техногених утицаја електромагнетних зрачења, имунитет код свих ослабљен.

Новинар: Та верзија је била и у Кини, јер су рекли да чим су у Кини укључили антене 5Г десио се одмах и скок вируса КОВИД 19. Да ли сам добро разумео, да је све то повезано са слабљењем организма човека?

В.Н: Наравно, свакако да је то једна од последица управо електромагнетних таласа. Пад имунитета и активација тих, раније безопасних болести. Што се тиче коронавируса, већ смо слушали изјаве наших познатих епидемиолога који већ давно знају шта је то коронавирус и да постоји неколико облика корона вируса. И они у принципу нису били опаснији од прехладе и грипа. Али, пошто имунитет становништва опада, чак и такве безопасне ствари почињу да конкретно утичу на здравље човека.

Новинар: Владимире Николајевичу, имам овакво питање. Испада да ми, налазећи се у кући, у изолацији, налазимо се под великим утицајем рецимо вај-фај рутера, некаквих сигнала и у вези са тим наш имунитет више слаби, него да смо шетали напољу, удисали свежи ваздух и проводили већи део времена у природи.

В.Н: Да, сигурно. Могу да кажем да само то што се налазите у статичком стању, у нашим кућама, становима итд, природно оно изазива утицај који стално постоји, управо из предмета мобилне везе и мобилног интернета, и од оних техногених апарата који се налазе у нашим домовима, а то су вајфај рутери, и друге врсте електронских уређаја, паметни телевизори који имају вајфај везу итд. Сам боравак у затвореном простору психолошки утиче на организам човека. Шта више, неборављење на свежем ваздуху, под утицајем нормалног сунчаног спектра, утиче на имунитет, пошто само сунце, сунчеви зраци утичу на организам човека изградњом витамина Д, који је директно повезан са радом нашег имунитета. Још више, нашу децу су сада ставили у тзв. онлајн школу, и наша деца су приморана да сатима седе за мониторима, компјутерима, таблетима, и опет поред вајфај рутера, где ће проводити време под тим директним зрачењем. И све то не може а да се не одрази јако на имунитет човека. То би свако требало да схвати. Препоручујем свима, на првом месту родитељима, да избаце све те вајфај рутере и да обезбеде интернет везу до својих компјутера, телевизора итд. путем кабла или путем оптичког кабла, то је сигурно и безбедно и није опасно ни за вас ни за ваше суседе.

- Новинар: Војници увек када проводе вежбе, они се увек налазе у заштићеном окружењу. Можете ли да нам кажете неки од начина како да се заштитимо?

- В.Х. Знате Илија ја сам већ о томе говорио, кад сам студирао у Вишој командној школи за везу, моје колеге, које су училе на паралелним студијама, који су се бавили радио релејним везама и који су изучавали митроталасно зрачење, кад су ишли на вежбе и правили неку везу, сами ти људи, који су изводили те пробе, су те уређаје стављали на растојању од неколико стотина метара или чак и километара од њих. А апарати, у којима су се налазили оператори, који су управљали тим процесима, они су се налазили у заштићеним условима тј. они су били изоловани специјалним заштитним плочама од разних легура типа алуминијум и других. Зашто? Зато што су знали за штетност електромагнетног зрачења.

Опет, из прича мојих колега, који су учествовали у борбеним дејствима у Авганистану, ради се о државној Служби везе КГБ СССР, који су обезбеђивали државну везу, између осталог и са Авганистаном, причали су ми да су још у то време, почели да врше војне експерименте о утицају милиметарских таласа на човека. Ради се о томе да су они деловали на села у којима су седели њихови непријатељи, које је било јако тешко избацити одатле, то је било повезано са јако великим људским и другим губицима. И направили су експеримент: поставили су релејну радио сферну станицу, усмерили је на тај заклон, укључили на максимум, и непријатељи, који су се тамо налазили су се у ужасу разбежали, или су умирали у страшним мукама, од инфаркта, можданог удара и других техногених дејстава.

Такви експерименти су још онда провођени, то је све познато. Данас је опасност у томе, што су исте такве антене, истог таквог милиметарског спектра радио таласа, распоређене по свим нашим градовима, насељима, селима итд. Ми се, заиста, како је рекао Гајдар, налазимо у једној великој микроталасној пећи. Која делује и као само техногено дејство, зато што зрачи таласе, који негетивно делују на здравље човека, снижавају имунитет, делују на метаболизам живог организма итд. Осим тога, другостепено дејство тога је и психотроно дејство и слична дејства. Тако да је то врло комплексан систем оружја за масовно уништење, које се поставља на нашој територији под видом неке безопасне мреже мобилне телефоније и интернета.

Још једном хоћу да подвучем да лица, која су дужна да се баве питањем безбедности, између осталог и државне безбедности, на територији наше земље, а то је управо питање државне безбедности, на жалост се не баве тим питањима.

Новинар: Зашто? Зашто они ћуте, ако је све то познато чак и војном везисти, да су то штетне технологије? Ако је доказано да то има велики утицај на становништво? Зашто те технологије нису забрањене, већ се и развијају, штавише после 3Г смо добили 4Г, а после тога 5Г? Зашто држава ћути, зашто се то гура даље уместо да се заустави?

В.Х. Ајдар, ми смо писмени људи, који могу реално да анализирају ту ситуацију, која се одиграва у целом свету, како се она пресликава и развија на нашу територију. Ми прекрасно схватамо да су то прецизно искординирана дејства одређених група, које се називају глобалним архитектама Новог светског поретка. Штавише, иза тога постоје конкретне транснационалне корпорације, које су мотивисане добијањем профита и супер-профита. И зато оне пљују на све те позиве научника, војних лица, који реално схватају ту ситуацију, и који покушавају да донесу информацију и до њих и до становништва. Они све то игноришу. И ево, те три хиљаде научника, Фрајбуршког апела, који су доставили проверене информације о томе, они их просто игноришу.

Штавише, та мерење, која сам ја проводио у Ростову на Дону, Ростовске области, то је милионски град, она показују да је већ сада зрачење у Ростову на Дону, десетине и стотине пута веће него што је дозвољено прописима Санмина, који нормирају електромагнетна зрачења. Реално, у центру града, ја сам се ужасавао количином зрачења. То се догађа сваки дан, сваки дан се налазимо под његовим дејством. Разумете? Опет, кад сам припремао те изјаве и захтеве, за 16 органа Ростовске области, ми смо, са старијим саборцима, сакупљали информацију о положају антена за мобилну мрежу и интернет на територији Ростова на Дону и Ростовској области. Тако да смо у јуну 2019.год. на територији Ростова на Дону, ми избројали, а то нису били потпуни подаци, нисмо успели све да изборјимо, било око 392 објекта мобилне мреже и интернета. По анализи, коју сам извршио на крају 2019.год. кад сам отворио сајт Роспотребнадзора, тамо има део где они објављују званични регистар санитарно епидемилошких одлука, позитивних или негативних, на различите објекте, антене мобилне мреже, бензинске станице, и друге опасне објекте, и ја сам избројао објекте мобилне мреже и интернета, који су добили дозволу Роспотребнадзора, и по мојој рачуници, на крају 2019.год. на територији Ростова на Дону, њих је већ било око 900!

То је та скромна рачуница. Таква количина објеката мобилне мреже и интернета за циљ обезбеђења рада мобилне мреже и интернета, просто није потребно!

Новинар: А колико је потребно?

В.Н. Колико је потребно? Као што сам већ говорио, развој мобилне мреже у Ростову на Дону, а тако је било и други регионима у земљи у то време, ја сам био сведок како се то развијало у Ростову на Дону. Први мобилни оператер је била компанија Дуо телеком, и они су почели да развијају своју мрежу мобилне телефоније. Прво су поставили 4 базне станице мобилне телефоније и интернета, прве генерације, и фактички су те четири базне станице покривале цеу територију Ростова на Дону и само су на крајевима града, у неким низинама и рупама били проблеми са везом. Затим је ситуација пребројана и раширена до 8 базних станица. И веза у Ростову на Дону, и то није само моје мишљење, већ и других специјалиста, била је просто идеална, по квалитету, по безбедности и по свим параметрима. Опет, желим да вам кажем како је ишло увођење сваке од тих базних станица у то време, док су се још поштовале норме.

Да би установили објекат мобилне мреже и интернета, прво је рађено пројектовање тог објекта тј. на основи постојећих норми се пројектовао објекат. Прво је бирано окружење објекта да би обезбедило максималну покривеност територије, и да не би имало негативно дејство на окружење, становништво итд. Прављена је рачуница, на основу рачунице и пројекта, монтирали су тај објекат и пола године је стајао на тзв. природно испитивање. И ако су се све теоретске рачунице потврђивале мерењима, специјалним апаратима, катализаторима спектра и другом опремом. Ако су се сви теоретски рачуни, који су били у фази пројектовања, потврђивали, онда је та базна станица још пола година стајала у фази тзв. опитне експлоатације и са одређеним бројем корисника су се продужавала та мерења. Ако је све било у складу са нормама и пројектним захтевима, та базна станица је увођена већ у експлоатацију. И коришћена је за потребе мобилне мреже и интернета. И првих 8 базних станица, о којима сам вам говорио су пролазиле тај алгоритам израде.

Али, кад су почели да долазе и други мобилни оператери – Мегафон, Билајн, Јота и други, ситуација се већ изменила. До тог периода о коме сам вам говорио, са свим функцијама за контролу ситуације, била је организација Госсвјазнадзор, која је прописивала назначење фреквенција за рад тих базних станица и контролисала све параметре рада тих станица, контролисала итд. Затим су функције Госсвјазнадзора биле подељене између неколико органа, конкретно контрола безбедности зрачења на становништво је дата Роспотребнадзору, део контролних функција је дата новосазданој организацији Роскомнадзору, а Госсвјазнадзор, који су преобразовали у Државни Комитет за Радио Фреквенције, остао је само за издавање назначења фреквенција. Нормативне функције тих органа су остале толико размрљане да је остало толико белих флека и сивих зона, да је то дозволило те ствари, које се сада догађају. Разумете о чему се ради? И сада, ја и моги други, схватамо да се сада те дозволе издају од Роспотребнадзора за базне станице и мобилни интернет. Сада већ многи знају да то иде на одређени начин. Неки оператер доноси одлуку да треба поставити неку станицу, нека организација по имену Рогај капита доо пројектује тај објекат, а раније су пројектовање таквих озбиљних објеката везе обављали само водећи институти у РФ, као Свјаз Москва, Санкт Петербург и цели ред других водећих института, који су имали и квалификоване кадрове, и технологију, и опрему, да би квалитетно пројектовали такве објекте. Сад, као што сам рекао, ја сам крајем 2019.год. проанализирао регистар позитивних одлука по питању структуре мобилне везе и интернета и видео сам да је пројектовање радио неки Поселок расвета доо, Совјетског рејона Ростовске области. Шта може тамо неки доо са несхватљивим статусом, квалификацијама и специјалистима и другим захтевима, да испројектује? Све се ради по готовом обрасцу, по шаблону. И зато говорити да то пројектовање може одговарати неким реалним потребама и нормама, нормативима, највероватније, са великим натезањем. Затим тај објекат мобилне мреже, који је пројектовала та компанија Рогај капита, он се монтира. Затим, како су ми говорили специјалисти, који су учествовали у предаји таквих објеката, да би формално испунили захтеве Роспотребнадзора, та базна станица мобилне мреже се укључује на четвртину снаге, на половину снаге и на одређеним контролним тачкама се мери ниво зрачења, на 100м, 50м, 1,5км итд. Ниво зрачења се пише формално, станица је укључена на мању снагу, нису активни нерегистровани корисници, и те мере могу да одговарају нивоу једних или других параметара. Како се добије позитивна одлука Роспотребнадзора, та станица мобилне мреже се уводи у коришћење, и ту оператер мобилне мреже може, фактички, по свом нахођењу да ради шта хоће. Може да укључи пренос на пуну снагу, самим тим ће ниво електромагнетног зрачења бити значајно измењен. Могу да мењају конфигурацију и састав антена, које се налазе на базној станици, што ће повући за собом значајну промену спектра електромагнетног зрачења, као и ниво његовог деловања на становништво. Разумете? И то ће се све догађати до следеће атестације те базне станице кроз одређени период, када ће поново добити дозволу Роспотребнадзора за модернизацију те базне станице. То је реална слика.

Зато ми видимо, кад понемо да меримо, да су нивои зрачења десетине и стотине пута већи него што је дозвољено. Ми видимо ту слику, о којој многи говоре, да ако су раније објекти мобилне мреже били на висини, на високим здањима, нису се налазили у зони људи, објеката итд. А сада ти су се ти објекти мобилне мреже спустили доле. Сада видимо да тек што је монтирана базна станица, тзв. торањ, њене антене гледају право у зграде где живе људи, образовне установе, вртиће, школе. И они просто не могу а да не врше негативан утицај зато што је предајник, дијаграм рада те антене, управљен право на то живо здање. Ето о чему се ради. Нажалост, нико неће да се бави тим питањима и да схвати те просте ствари. Да се сви, без изузетка, чак и ти чиновници, који на такав начин издају дозволе Роспотребнадзора, налазе под дејством тог зрачења, као и њихови рођени и блиски, њихова деца иду у школу, у којој пролазе и кроз рамове метало-детектора, чиме добијају конкретно негативно дејство. Ето шта је важно.

Новинар: Постоји овакво мишљење везано за корона вирус – да ће људе просто вакцинисати, при чему ће бити извршено чиповање под видом вакцинације. И да су ови чипови на неки начин повезани са системом 5Г. Можете ли нешто поводом овога да нам кажете?

В.Н: Наравно да је све то међусобно повезано. Почетком 90-их година јавно се у англојезичној и рускојезичној штампи појавила информација да компаније ИБМ и Интел, који су произвођачи микроелектронских уређаја, стварају технологију СМАРТДАСТ. Смарт је паметан, а даст је прашина. Паметна прашина. У тим објављеним материјалима се радило о томе да су ове две компаније направиле микро уређаје размера 0,006 нанометара то је 10 на -6 милиметара, микроструктуре, који представљају микропроцесоре. Осим микропроцесора, садрже и предајнике, неколико десетина предајника, који сакупљају информацију различите врсте из средине у којој се налазе. Ти микропроцесори обрађују ту информацију, и обрадивши ту информацију, ти предајници могу да утичу на средину у којој се налазе. Осим тога, ове микроструктуре могу да се организују у мреже, тј. да се повезују једни са другима, који имају исте микроструктуре, да шаљу информацију и да примају управљање из спољашње средине.

Преносник те информације је електромагнетни талас. Управо је ова технологија 5Г и предвиђена да би те микроелектронске структуре прорадиле, тзв. смартдаст или тзв. интернет ствари, о којима се нашироко говори. Кад та микроструктура доспе унутар неког предмета, организма, потребан је и спољашњи утицај. А тај спољашњи утицај мора бити управо мрежа 5Г. И због тога се те антене стављају на удаљености 100-150м једне од друге, да би обезбедиле такву јачину електромагнетног поља, које ће активирати унутрашње микроструктуре и установити везу ради размене информација.

Опет, те микроелектронске структуре имају величину која им омогућава да продиру кроз мембрану живе ћелије и да доспеју у течност унутар ћелија, која се налази унутар ћелије, да се тамо скупљају и чекају да добију команду, сигнал од спољњег дејства, када ће се активирати, покренуће се процес стварања унутар назовимо живог организма целе мреже ради предаје информација из сакупљених информација и спољашњег утицаја. Уз помоћ спољашњег утицаја, уз помоћ мреже 5Г, може се преносити командни утицај на те уређаје. И они ће их преносити преко неуронског система човека, преко периферног нервног система и фактички ће управљати функцијама организма, контролисаће их и управљаће њима. Опет, ово нису моје измишљотине, ово нису ничије фантазије, ово је оно што је испрва било реално најављено, а затим је све сакривено. Зашто? Очигледно су просто схватили да су прво дали информацију а онда је све прешло у војну област, и друге затворене области развоја.

Опет, што се тиче вакцинације и чиповања , то су потпуно повезане ствари. Те микроелектронске структуре - како их можемо унети у организам човека? Помоћу инјекције, воде, хране, ваздуха који удишемо, опет информација коју имамо и која се назива кемтрејлси, која је такође добила веома широки публицитет, што потврђују и људи који су радили у тим структурама и војно-ваздушним силама САД, и у грађанској авиацији, која се такође користи за то, такође су потврдили да се уз помоћ кемтрејлса такође могу ширити те микроелектронске структуре, које ће при дисању доспети у организам човека. Шта више, на једном од наступа, буквално пре недељу ипо-две, госпође Скворцове, министра владе Руске Федерације, која је конкретно изјавила да већ постоје пронађене вакцине које у себи садрже микрочипове који су способни да контролишу стање наводно болесног човекa. То јесте, све је отворено речено: ако значи контролишу стање, онда и управљају њиме.

Нико ништа већ одавно не крије, већ просто велика већина не обраћа пажњу на то, не чују и не желе да схвате најпростију ствар. Као што знамо, никада се ништа не ради просто тајно, и просто тако. Сва информација и сви планови који се реализују свих последњих година се претходно објављују, то јест дају се у отвореном виду информацијe. Али људи, нажалост, не разумеју њену суштину, ни садржај. Чим је таква информација дата, чим су је људи чули и ништа нису рекли, а ћутање је као што нам је познато, знак сагласности. А чим је сагласност добијена нашим општим ћутањем, значи да т планове можемо да реализујемо. И ово се стално догађа.

Ако пропратимо рецимо све одлуке које се доносе последње време, последњих година видећемо да се оне управо тако и реализују. Објављује се нека одлука, на пример, и опет нико није веровао да ће бити пензиона реформа, да ће бити повећан пензиони узраст, али годину ипо пре тога је сва информација објављена, и нико није хтео да поверује. Сви су, у већини, прећутали, и све је остварено. Исто то се дешава и са свим другим технологијама, одлукама итд. И ово треба да разумемо.

Све се ради помоћу наше прећутне сагласности велике већине нашег становништва. И када смо чак покушавали да разговарамо о питањима развоја мобилне мреже петог покољења, метал-детекторима итд, чиновници највишег нивоа са којима сам говорио директно, су рекли: „А кога то занима? Ви то знате, и вама је то интересантно. Колико још има таквих људи - десет, сто? Остале то не занима, остали су сагласни са тим, а чим се слажу значи да ће се све и остварити“. Ево о чему се ради и што морамо да схватимо.

Новинар: Владимире Николајевичу, опет, како може прост човек, који није војно лице, који не поседује специјална знања, да се заштити у обичним домаћим условима од тих радио таласа, негативних утицаја?

В.Х. Илија, рећи ћу вам овако – у овој ситуацији, у којој се ми сада налазимо, практично је немогуће то урадити. Зашто? Већ сам давао пример: може се у принципу створити нека контура, Фарадејев кавез, који ће нас у потпуности изоловати од спољашњих утицаја, у некој соби, стану, или целој кући. Али, та палица има два краја, како сам већ рекао. Због тога је то комплексaн проблем који смо дужни и који можемо да решимо само сви заједно, објединивши све своје потенцијале. Разумете? Опет систем мобилне мреже и мобилног интернета, при нормалној организацији и при нормалном раду, може се направити и он ће функционисати са минималном штетом по здравље становништва. Но, тај систем, насупрот томе, је створен на такав начин да максимално негативно утиче на здравље становништва. Ево где је највећи проблем. И зато било ком човеку или техничком професионалцу је немогуће да се изолује од свега тога, просто физички није могуће.

Новинар: Испада да се само може урадити грађанском активношћу, писати захтеве, требовати од власти поштовање мера..

В.Х. Потпуно тачно, Илија, при чему смо потврдили да чак и обраћања, довољно масовна обраћања малих, средњих и релативно великих група везаних за ова питања, она не доносе никакав резултат. За то је потребна активност основне масе нашег становништва, као и за све друге проблеме, тада ће нас чути и тада можемо утицати на ову веома озбиљну ситуацију. Ми смо покушавали и покушавамо сада да активизирамо управо тај заједнички посао обједињавања и структурирања нашег становништва, од самога дна. И не само по питањима електромагнетног зрачења, већ и за све друге проблеме и одлуке, којe управо и зависе од наше заједничке активности. Од активности апсолутне већине. Јер, опет, сва та одговорна лица, којима смо се обраћали поводом ових питања, они врло просто и, у принципу правилно говоре да, ако под један - већем делу становништва то одговара, значи да су сви са тим сагласни, значи тако ће и бити. Чак ако је то и dejureнелегитимно, онда defacto ако се сви са тим слажу, значи defacto ће и бити тако. Ево о чему се ради.

Новинар: Јасно, хвала вам велико, Владимире Николајевичу. Са вама разговарамо више од сат времена, драго nам је што сте били наш гост и захваљујемо вам се што сте нашли време да учествујете, да испричате сву ту дубину проблема који грађани треба да покрену. Драги гледаоци позивамо вас да гледате снимке «Разоблачено коронавирус» на каналу «А если честно?» Потписујте се на наш канал и позивамо вас да ширите овај видео да би људи схватили дубину тог проблема и како се борити са тиме. Подсећам да је са нама био Владимир Николајевич Харсејев, пуковник Унутрашње службе, правник, војни везиста, који је 90-тих година радио у јединици везе КГБ СССР, у пензију је отишао као руководилац јединице везе МУП Ростовске области. Хвала још једном Владимире Николајевичу за Ваше време.

В.Н. Хвала вама, Илија и Ајдар.

 

Превод: Душка Здравковић, "Православна породица", јул 2020.

Подвлачење наше, ПП.

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.