header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Захарова: Помпеова изјава – покушај забијања клина између Русије и Кине Штампај Е-пошта
петак, 24 јул 2020

 Москва сматра да је изјава америчког државног секретара Мајка Помпеа о могућности укључивања Русије у америчку антикинеску кампању покушај компликовања руско-кинеског партнерства и забијање клина између Русије и Кине, наводи се у саопштењу портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове.

„Сматрамо изјаву Мајка Помпеа о могућности увлачења Москве у антикинеску кампању Сједињених Америчких Држава као још један наиван покушај компликовања руско-кинеског партнерства и ‘забијање клина’ у пријатељске везе између Русије и Кине“, наводи се у коментару Захарове.

Она је нагласила да Русија намерава додатно да јача сарадњу са Кином, што сматра најважнијим фактором стабилизације ситуације у свету.

Портпаролка је изразила изненађење због дрског тона Помпеових изјава, које садрже „непристојност која је већ постала уобичајена за спољнополитички речник САД на рачун Кине, њеног друштвено-политичког система и руководства земље“.

„Напетост коју је Вашингтон провоцирао у односима са Пекингом не само што штети Сједињеним Америчким Државама и Кини, већ озбиљно отежава међународну ситуацију у целини. Ове две државе су сталне чланице Савета безбедности УН и играју важну улогу у светским пословима. Заједно са осталим чланицама петорке, они имају посебну одговорност за одржавање глобалне стабилности“, закључује се у саопштењу.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео предложио да се створи алијанса против Кине.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.