header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Холандија не препоручује ношење маски
Холандија не препоручује ношење маски Штампај Е-пошта
среда, 29 јул 2020
          Холандска влада саопштила је да неће препоручити грађанима да носе заштитне маске како би се успорило ширење корона вируса сматрајући да њихова ефикасност није доказана.

Уместо тога, влада ће тражити од грађана да боље поштују мере социјалне дистанце, пошто је број оболелих у порасту ове недеље, рекла је министарка здравља Тамара ван Арк.

„Зато што из медицинске перспективе није доказана ефикасност маски, кабинет је одлучио да неће постојати обавеза ношења немедицинских маски”, рекла је она после анализе извештаја Института за јавно здравље, преноси Танјуг.

Ова одлука у супротности је са другим европским земљама које су увеле обавезу ношења маски у затвореном, па и у отвореном простору, преноси Ројтерс.

Шеф холандског Националног института за здравље рекао је да неке студије показују да маске помажу успоравању ширења вируса, али да та установа није убеђена да ће помоћи током актуелне епидемије у Холандији.

Он је рекао да би неправилно ношење маски уз непоштовање мера социјалне дистанце повећало ризик од преношења вируса.

 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.