header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Екуменизам се у Словенији претвара у унијатизам Штампај Е-пошта
четвртак, 13 август 2020
         Живимо у Словенији, у средини гдје се  већински народ на грчевит начин бори за свој етнички простор, језик, културу, вјеру.

 Дуго времена смо били други народ, сада национална групација у Словенији, имали смо и неколико српских села у Белој Крајини попут Милића, Мариндола, Бојанаца и Пауновића, који су свој језик, вјеру и културу успјели сачувати до данашњих дана, надали смо се да ће најновије економске миграције ојачати наш етницитет на овим просторима али како каже наш народ, ђаво не оре и не копа него зло смишља.

На Гуглу напишите Pravoslavje Slovenija и отворити ће вам се најновија унијатска страница на латиничном писму и словеначком језику која представља Православље овако:

"pripadamo eni, sveti, katoliški in apostolski cerkvi".

И све би то било "нормално" у овим ненормалним и за наш српски народ и нашу Србију тешким временима да иза тога не стоје наши духовни оци које је Патријарх послао да нас подрже у нашој Светој, апостолској и саборној Цркви, Православној и Светосавској. Да нас подрже да очувамо свој идентитет, свој језик, културу, писмо.

За мене лично, бојим се да не дижем непотребну панику Свети Сава је и трећи пут на удару модерних Синан паша. И да ствар буде још болнија, све говори да наш митрополит Порфирије чврсто стоји иза ове групе секташа и отпадника. То је једна група  која није свој језик, писмо и вјеру успијела пренијети ни на своју дјецу а камоли унуке и због свог неуспјеха на сваки начин желе убити Светог Саву и трећи пут у нашем народу.

Унијатизам најгоре врсте, луциднији од оног којег је чинила католичка црква у Хрватској. Луциднији зато што није насилан и што га отворено не спроводи католичка црква него унијати Србе са Србима.

А активност, "провидност", мудрост и пасторални рад  католичких словеначких бискупа  у Београду и издајничко понашање неких наших српски духовних отаца и њихових присталица у Словенији даје добре плодове у губљењу идентитета и асимилацији нашег народа.

Нешто идентично што ради и бискуп Гргур у Њемачкој.

Да нам Бог буде на помоћи.

Миро Рајлић,Ново Место

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 73 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.