header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ком Богу се моли отац Исаија из манастира Илиње у Шабачкој епархији
Ком Богу се моли отац Исаија из манастира Илиње у Шабачкој епархији Штампај Е-пошта
субота, 15 август 2020

 Помаже Бог,

Обраћам се Вашем уредништву са молбом да пренесете моје писмо и утиске неверице и запањености које сам доживео као верник боравећи у манастиру Илињу у Шабачкој епархији.

Већ дуги низ година слушам разноразне приче о манастиру Илињу и оцу Исаији као духовнику који лечи  и чисти несрећне душа од напада демонских..

После низа посета које сам учинио овом манастиру благо је рећи да сам остао шокиран да је владика шабачки Лаврентије дозволио овакав духовни криминал у својој епархији? Да ли је могуће да је владика Лаврентије дао благослов за врачање и вештичарење у манастиру Илињу и лечењу несрећних људских душа литијумом,,,

Прича почиње много година у назад кад је ту боравила или још борави нека фамозна надри лекарка Владислава Семервал која се лажно представља да је доктор неуропсихијатрије... Много година уназад се прича да откако је та женска особа дошла у манастир да отац Исаија не управља тим манастиром већ да главну реч има дотична надри лекарка Владислава...

Дуги низ година смо се и уверавали да кад она уђе у цркву да отац Исаија аминује свему шта она каже. Пошто нас је занимало у каквом радном ангажману је дотична Владислава погледали смо и списак лекара лекарске коморе Србије и нисмо је нашли. Отац Исаија се правдао да она има медицинску праксу у Немачкој. Замолио сам једног мог пријатеља лекара да погледа и у именику лекарске коморе Немачке и ни ту је нема. Фасцинантно је да и печат којим се служила дотична надри лекарка је фалш.

Оно што је још горе када смо погледали којим лековима лечи та жена запазили смо да су ти неуролептици били на црној листи лекова.

 Да ствар буде још гора отац Исаија да би заштитио своју колегиницу отвара амбуланту где дотичну докторку сакрива иза имена еминентног доктора  Томислава Томића али тако да се доктор и дотична никад  не сретну већ једне суботе да ради доктор а друге суботе дотична. Чак је пре неку годину направила хаос лечећи неког дечака из Новог Сада неке породице Вемић где су родитељи претили тужбом против епархије.

Фасцинантно је то да против оца Исаије постоје докази и  досије и у Интерполу и у полицији а и у Епархији Шабачкој и да се све то вешто прикрива.

Па ето питања за оца Мирка за кога смо чули да је архијерејски заменик зашто се ти злочини из тог манастира прикривају??

Питање за оца Мирка Вилотића зашто дозвољава да отац Исаија продаје течни и чврсти литијум и тиме лечи демонизам  наводни код тих  несрећних људи. Да ли отац Мирко зна да литијум могу да преписују искључиво доктори медицине а не отац Исаија који има неки курс хомеопатије.

Пошто је Београд мали град чуло се и да отац Исаија је тако посећивао неке беле магове и учио од њих вештине хипнозе, јер како на пример образложити да он када чита молитву не ставља епитрахиљ на главу верника већ тражи да га верници гледају у очи док он чита њима молитву. Какве су то молебне погаче и ђевреци у које се утисну фотографије па он то посматра у олтару?! Да ли је он продужена рука покојног оца Гаврила?!

О богослужењима и да не причамо на шта то личи.

Дотични отац Исаија је годинама  у назад прикупљао тако разне униформисане људе не би ли га штитили. Својевремено је ту била плејада неких генерала војне безбедносне службе те ови те они. Сад су ту  неки момци из  покрета Левијатан за заштиту животиња. Лепо је то што отац Исаија показује бригу за напуштеним животињама  али кад мало боље загледах ни те животиње нешто не изгледају адекватно збринуте у том манастиру или су и те јадне животиње само параван да се пред народом прикаже као фин човек.

Да не дужим даље постављам питање оцу Мирку да ли то несретни владика Лаврентије зна, да ли је упућен шта му се дешава у манастиру Илињу. Ако зна а ћути онда се то у правној пракси  може окарактерисати као удружени злочиначки подухват има тамо називи  за све те здружене работе криминалне. Да ли то значи да треба кривична пријава да се подигне и против епархије Шабачке обзиром да су против оца Исаије све пријаве неким чудом сторниране?

Надам се да ће управа епархије Шабачке имати разумевања за сва ова питања и дилеме шта се догађа у манастиру Илињу и да ће благовремено упозорити оца Исаију да је мало претерао ако мисли да је Српски народ толико глуп и да нико не зна шта он ради у манастиру.

 Још ће жалосније бити да је све то дозвољено уз благослов владике Лаврентија па се поставља питање ком Богу се служи у епархији Шабачкој.

 

 с поштовањем разочарани верник Драгомир из Београда

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 16 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.