header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење руског манастира "Умножитељка хлебова" и схиигумана Сергија Штампај Е-пошта
четвртак, 20 август 2020

 Драга браћо и сестре са сајта «Борба за веру»,

Замољени смо да пренесемо следеће саопштење из Екатеринбурга, манастира «Умножитељка хлеба», схиигумана Сергија (Романова):

Изјава јеромонаха, свештеника, монаха, духовних чеда и свих верујућих чада Средњеуралског манастира, подигнутог у част иконе Мајке Божје "Уможитељка хлеба":

«Православни хришћани ће о судбини манастира одлучивати на предстојећем помесном Сабору РПЦ, а не лжемитрополит Кирил и његови послушници.»

   Овим позивамо све Православне хришћане да јавно, путем социјалних мрежа и медија поставе следећа питања привременој администрацији Екатеринбургшке епарије:

- Да ли смо можда сви искључени из Цркве? На основу чега се не можемо исповедати и сахрањивати вршењем опела?

- На основу чега лжемитрополит Кирил протерује децу из Екатеринбуршког богословије и гимназије Светог Симеона, захтевајући да они постану "Павле Морозов" (млади бољшевик који је издао рођеног оца, верујућег хришћанина, кога су бољшевици зверски убили), а одраслима да постану Јуде, и да се одрекну свог духовног оца?

- Зашто је забрањено читати заклињујуће молитве за пацијенте оболеле од рака, за изгон демона поседнутих и људи који страдају и пате од разних болести?

- Зашто лжемитрополит Кирил захтева разбијање скитова?

- Због чега се лжемитрополит Кирил сретао у Риму са папом римским, ко га је упутио и са којим циљем?

- Због чега лжемитрополит Кирил тврди да су Екатеринбург и регион афрички гето, и зашто становнике Урала назива демонима?

- Због чега се не граде храмови?

Зато што укупно 15 скитова, који живе  у складу са Светогорским типиком, са укупно 120 монашких душа, непрекидно чита Исусове молитве од 01.00 до 05.00 ујутру са 500 до 1500 метанија (поклона) за спасење Русије.

У манастиру се непрекидно чита по 12 акатиста, чита се Псалтира без прекида, непрекидно се чита Јеванђеља. По целој Русији је укључено 8.800 верујућих молитвеника који непрекидно читају акатисте по благослову схиигумана Сергија. Због чега су ове молитве «кост у грлу» лжемитрополита Кирила?

Пре 4 године, он је покушао да разбије и подели скитова и манастир на 4 манастира. Схиархимандрит Илија из манастира Оптина пустиња му је тада рекао: «Ти ћеш уништити све и свакога!» Покушаји се и даље настављају.

Захтевамо да лжемитрополит Кирил поднесе извештај народу за 9 година свог деловања, на месту архијереја Екатеринбуршке митрополије! Ако није учинио ништа, зашто онда још увек жели да уништи Средњеуралски манастир?

Захтевамо да јеретик, екумениста и сатаниста Кирил (Наконечни) напусти Екатеринбуршку епархију!

Док се наши захтеви не испуне, позивамо све православне хришћане да се свакодневно окупљају на Крсном ходу у 12.00 часова у близини Екатеринбуршке епархије у улици Репина 6А. града Екатеринбурга. Позивамо да се прекине помињање јеретика, екумениста, сатаниста, кардинала Кирила (Наконечног) свим православним хришћанима широм света.

Позивамо све људе који живе у Русији да јавно затраже изгнање кардинала Кирила (Наконечног) из Руске православне цркве!

 

Екатеринбург, на Преображење 2020. године

Последњи пут ажурирано ( петак, 21 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.