header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лукашенко главнину Оружаних снага Белорусије ставио у стање пуне приправности Штампај Е-пошта
субота, 22 август 2020

 Александар Лукашенко је објавио да је Оружане снаге Белорусије ставио у стање пуне борбене приправности.

Председник Белорусије је објаснио  да је први пут у четврт века, колико је на власти, морао да донесе „најозбиљнију могућу одлуку“, односно – да „главнину оружаних снага преведе у стање пуне приправности због активности НАТО снага у близини граница земље“.

„Суочени смо са озбиљним покретима трупа НАТО на територији Пољске и Литваније - у непосредној близини наших граница“.

У том контексту је указао: „Уместо да се бавим економијом и виталним пословима земље, приморан сам да обратим пажњу на питања стабилизације стања. Највише ме брине што је спољни фактор придодат унутрашњој ситуацији“.

Лукашенко је претходно изјавио да белоруска опозиција има и војну подршку Запада“. Чак је истакао да противници желе да одврате белоруске војне и полицијске од унутрашње ситуације и да их нападну „на спољној граници“.

Лукашенко је додатно оптужио Запад за директно уплитање у ситуацију у Белорусији.

„Имам у виду финансирање из иностранства. Сада нас још навлаче на преговоре са ОЕБС-ом. Јасно је зашто они то раде. Опозиција позива западне земље и НАТО да заштите становништво“.

„Намера им је да уведу НАТО  трупе у нашу земљу, а већ су активирали сценарио за обојену револуцију. То би био крај Белорусије. То нећемо дозволити“ – закључио је.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.