header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лукашенко у стиску коронашке анаконде Штампај Е-пошта
уторак, 25 август 2020

 БЕЛОРУСИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ТРЕЋОЈ ФАЗИ ИСПИТИВАЊА РУСКЕ ВАКЦИНЕ ОД КОРОНА ВИРУСА

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко сложили су се да ће Белорусија постати прва земља која је добити руску вакцину против коронавируса, а Белоруси ће добровољно учествовати у трећој фази њеног испитивања. Председници Русије и Белорусије разговарали су о ситуацији унутар Републике и према спољним факторима, посебно у западном правцу, преноси БелТА.

Поред тога, шефови држава разговарали су о борби против коронавируса. У том смислу, председници су се сложили да ће грађани Белорусије добровољно учествовати у трећој фази испитивања руске вакцине против коронавируса. Такође, Белорусија ће постати прва земља у коју ће се вакцина дистробуирати.

Кремљ је потврдио телефонски разговор додајући да се током њега наставила дискусија о ситуацији у Белорусији. Министарство индустрије и трговине обећава да ће започети извоз руске вакцине против COVID-а.

Лукашенко је информисао о предузетим мерама за нормализацију стања у земљи.

Тема билатералне сарадње у борби против коронавирусне инфекције такође је додакнута, наводи Кремљ.

Председник Владимир Путин 11. августа најавио је регистрацију прве вакцине против коронавируса у Русији, названу «Спутник V» по по аналогији са лансирањем првог вештачког сателита Земље 1957.

Из података државног регистра лекова Министарства здравља Русије, руска вакцина ће ући у цивилни промет 1. јануара 2021. године. Како је РФПИ касније саопштио, пријаве за куповину 1 милијарде доза коронавирусне вакцине пристигле су из више од 20 земаља.

 

Извор: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.