header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Лукашенко у стиску коронашке анаконде
Лукашенко у стиску коронашке анаконде Штампај Е-пошта
уторак, 25 август 2020

 БЕЛОРУСИ ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ У ТРЕЋОЈ ФАЗИ ИСПИТИВАЊА РУСКЕ ВАКЦИНЕ ОД КОРОНА ВИРУСА

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко сложили су се да ће Белорусија постати прва земља која је добити руску вакцину против коронавируса, а Белоруси ће добровољно учествовати у трећој фази њеног испитивања. Председници Русије и Белорусије разговарали су о ситуацији унутар Републике и према спољним факторима, посебно у западном правцу, преноси БелТА.

Поред тога, шефови држава разговарали су о борби против коронавируса. У том смислу, председници су се сложили да ће грађани Белорусије добровољно учествовати у трећој фази испитивања руске вакцине против коронавируса. Такође, Белорусија ће постати прва земља у коју ће се вакцина дистробуирати.

Кремљ је потврдио телефонски разговор додајући да се током њега наставила дискусија о ситуацији у Белорусији. Министарство индустрије и трговине обећава да ће започети извоз руске вакцине против COVID-а.

Лукашенко је информисао о предузетим мерама за нормализацију стања у земљи.

Тема билатералне сарадње у борби против коронавирусне инфекције такође је додакнута, наводи Кремљ.

Председник Владимир Путин 11. августа најавио је регистрацију прве вакцине против коронавируса у Русији, названу «Спутник V» по по аналогији са лансирањем првог вештачког сателита Земље 1957.

Из података државног регистра лекова Министарства здравља Русије, руска вакцина ће ући у цивилни промет 1. јануара 2021. године. Како је РФПИ касније саопштио, пријаве за куповину 1 милијарде доза коронавирусне вакцине пристигле су из више од 20 земаља.

 

Извор: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.