header image
Скандал у Патријаршији: "Владика Стефан је због љубавне афере наручио моју отмицу” Штампај Е-пошта
субота, 29 август 2020

 Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешина Храма Светог Саве, умешан је у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, којег су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен.

Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке! Тужилаштво интезивно ради на овом случају, за сада су саслушани батинаши и жртва, а питање је дана кад ће своју верзију догађаја морати да саопшти и овај високи црквени великодостојник.

Ово за наш портал тврди сама жртва, наводећи да се отмица догодила након расправе између њега и владике Стефана. Свађа је, како тврди овај младић, настала због тога што су и он и владика у исто време били у емотивној и интимној вези са истом партнерком.

Младић тврди да се Шарићем састао два дана након што је сазнао за љубавну преписку овог епископа са својом девојком.

“У конфликт са Стефаном Шарићем сам ушао 10. новембра 2019. године. Обавестио сам га СМС поруком да желим да се састанем са њим, а он је знао из ког разлога. Знао је да сам претходно пронашао љубавну преписку између њега и моје тадашње девојке. Позвао ме је да у 20 сати (10. новембра) дођем у његову канцеларију у парохијском дому Храма Светог Саве, што сам и учинио”, истиче он.

Како каже, Шарић му је током разговора признао да је био са његовом девојком, уз претњу да ће “морати да га убије” због тога што је то сазнао.

“Рекао ми је – Види, братац, због овог што си сазнао, појешће те мрак, ја морам да те убијем. Рекао ми је да нико не зна за његову везу са мојом тадашњом девојком, нити да ће знати – што је био наставак његове претње. На крају ми је отворио врата и рекао да није духовник само познатој естрадној личности, већ и неким много гадним људима и поновио оно ‘због овог ћете појести мрак’ Такође, дрско ми је рекао – Да је ја нисам ј…. она би се замонашила”, описује Жарков сусрет са епископом Српске православне цркве.

Отмица и претње Батајници: “Није Шарић тиква без корена”

Релативно миран живот Жарков је водио све до јутра 08. фебруара, кад се догодила отмица. У киднаповању су, судећи по истражној документацији, учествовале три особе (имена позната редакцији), од којих су двојица полицајци, односно припадници Интервентне јединице Министарства унутрашњих послова.

Њих тројица се у истражном поступку сумњиче да су у 7.15 ујутру, тог 08. фебруара приморали Жаркова да уђе у аутомобил марке Ауди “А6”, након чега су га одвели на непознату локацију у Батајници.

Вече пре отмице, један од полицајаца, који се сумњиче за ово кривично дело, узео је из једне београдске банке поменуто возило. Како се наводи у истрази, он је аутомобил тражио од радника обезбеђења, а они су му га уступили јер га познају од раније као једног од возача директора те банке.

Како се наводи, њих тројица су се са аутомобилом довезли до места где је живео Марко Жарков, којег су сачекали да се појави на улазним вратима, након чега су му пришли представљајући се као полицајци. Један од припадника Интервентне јединице је том приликом показао своју службену легитимацију, наводи се у истрази, тражећи од младића да му да своју личну карту.

Након тога, осумњичени за отмицу су претресли Жаркова, наредивши му да крене са њима наводно до полицијске станице како би им дао изјаву. Пошто су га обавестили да мора у полицијску станицу, један од њих му је чак ставио и лисице на руке, а потом га убацили у возило са којим су га одвезли до Батајнице.

Кад су стигли на испланирану локацију, осумњичени су натерали жртву да клекне, након чега је један од њих тројице ставио вунену рукавицу на своју руку и затим ударио несрећног момка отвореном шаком преко лица, упитавши га да ли зна због чега је дошао у такву ситуацију.

С обзиром да Жарков није знао о чему се ради, овај га је поново ударио и изговорио реченицу: “Кога ти уцењујеш, п…. ти материна, није Драган (световно име викара патријарха Иринеја) Шарић тиква без корена”.

Након тога, осумњичени за отмицу је упитао жртву како зна за везу епископа и девојке (са којом је жртва била у вези), запретивши му да ће га убити, као и његову породицу, ако уради било шта против владике Стефана Шарића.

У истражној документацији пише да је осумњичени том приликом навео тачне адресе на којима живе родитељи и баба оштећеног Марка Жаркова.

Приликом отмице и батинања, како се наводи у истрази, младићу је одузет мобилни телефон, те му је затражено да уступи осумњиченима за отмицу све шифре друшвених мрежа, као и наводну љубавну преписку епископа Стефана Шарића са поменутом девојком.

Читаво време, Жарков је имао ранац на својим леђима, који му је одузет у Батајници, заједно са лаптоп рачунаром који се налазио у њему.

Напослетку су, како пише у документима, са несрећног младића скинули и јакну, а на врат су му ставили личну карту како би га фотографисали.

“Фотографисали су ме као неку ловину, као свој плен”, навео је Жарков.

Потом га је један од осумњичених оборио на земљу, ухватио за косу и показао му на Дунав, те му је запретио да ће га задавити ако се сретну следећи пут. Након упућене претње, осумњичени му је скинуо лисице, узео јакну коју је ставио у ранац жртве и рекао му да сачека неколико минута пре него што крене назад ка својој кући.

После овог догађаја, несрећни момак се упутио таксијем у полицијску станицу Врачар, где је, како се наводи у тужилачкој истрази, цео догађај пријавио полицији.

Тужилаштво и полиција без одговора на питања Нова.рс

Због свега наведеног, портал Нова.рс је упутио питања Вишем јавном тужилаштву у Београду, где се води поменути поступак, како би нам одговорили у којој се фази тренутно налази истрага, ко је испитан, које све доказе поседује Тужилаштво у овом случају, као и да ли је позван епископ Стефан Шарић на саслушање.

Портпаролка Вишег јавног тужилаштва Ирена Бјелош је на наша питања поручила да се налази на годишњем одмору, те да питања упутимо на мејл Управе Вишег јавног тужилаштва, што смо и учинили.

Ни на једно од поменутих питања нисмо добили одговор, а из Тужилаштва нису желели ни да потврде да ли су прочитали један од наша три мејла која смо им послали.

Поред Вишег јавног тужилаштва, портал Нова.рс је упутио питања и бироу за медије Министарства унутрашњих послова са молбом да нам одговоре на питања да ли су поменути полицијски службеници обухваћени истрагом, и да ли се због тога налазе под сунспензијом.

Одговор из МУП-а нисмо добили.

Портал Нова.рс наставиће у наредним данима да извештава о овом случају.

 

Извор: "Нова"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.