header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Добро дело Милорада Додика: „Мигранти немају шта да траже у Српској“ Штампај Е-пошта
недеља, 06 септембар 2020

 Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да мигранти немају шта да траже у Републици Српској, без обзира са која стране долазе.

– Нисмо ми довели мигранте овдје, па ни тамо. Они ће се поново вратити тамо и неће бити у Српској. Можемо се играти тога кола колико год хоће – рекао је Додик у Угљевику.

Додик је напоменуо да је на данашњој сједници Предсједништва БиХ одлучено да треба предузети битне мјере у вези са мигрнатима, враћати их у земље одакле долазе.

Он је навео да је из Пакистана највећи број миграната, а рачуна се да их званично има 10.000, од којих 7.000 на простору Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

– Мислили смо да су мигранти из Сирије, из тих кризних подручја, а највећи број је из Пакистана, Авганистана, па и из Марока – навео је Додик.

Осврћући се на изјаву министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића да су мигранти добродошли у БиХ зато што троше, Додик је рекао да за Републику Српску нису добродошли зато што троше и да их због тога Српска благонаклоно предаје ФБиХ.

Додик је подсјетио да је прије шест мјесеци постојао озбиљан проблем када су мигранти нападали људе у Српској и пљачкали њихове куће.

– Донијели смо одлуку према којој свака евиденција мигранта на територији Српске значи ангажман полиције и његово пребацивање уколико жели у Сарајево или Унско-сански кантон – навео је Додик.

Он је поновио да на простору Републике Српске неће бити сабирних центара и да ће Српска наставити са том политиком.

– Ако они нама врате пет аутобуса, наравно могу доћи до ентитетске линије. Нек шетају, ми ћемо их спријечити и ствари говоре да ће се они окренути назад, тако да само џаба троше гориво за аутобусе – рекао је Додик.

 

Извор: РТРС

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 06 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.