header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Нова.рс": Срамно: Полиција киднапује људе – Стефановић и Ребић ћуте Штампај Е-пошта
петак, 04 септембар 2020

 Вест да је владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешина Храма Светог Саве, умешан у отмицу студента Академије СПЦ Марка Жаркова, за коју се сумњиче три особе, од којих су двојица полицијски службеници, у најмању руку би била повод за јавну осуду министра и директора полиције, а најприродније би било да лично наложе спровођење унутрашње истраге. Међутим, Стефановић и Ребић већ данима ћуте о овом скандалу Министарства унутрашњих послова.

Подсетимо, владика Стефан Шарић, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Interventne jedinice MUP-a Srbije, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

Упркос наведеним информацијама, министар полиције Небојша Стефановић и директор МУП-а Владимир Ребић нису нашли за сходно да објасне јавности што су то радили njihovi policajci и да ли су суспендовани због отмице у којој су учествовали. Да ли су М.Т. и Б.З, припадници Интервентне јединице, који су у истрази јавном тужиоцу признали да су учествовали у овом гнусном чину, где је један момак насилно убачен у ауто и малтретиран у Батајници, склоњени са радног места док траје истрага?

Стефановић и Ребић су дужни јавности да објасне ко је то толико моћан да може да нареди полицајцима да отму једног студента? Ко је особа која је давала инструкције преко телефона починиоцима овог кривичног дела, а о чему је говорио у истрази и сам полицајац Б.З.

Министар и директор полиције, морају и да објасне на који начин полиција гарантује безбедност грађанима, ако њени припадници исте те грађане, због љубавне афере црквеног великодостојника могу неовлашћено да лише слободе.

Кад би Стефановић и Ребић држали до своје одговорности, сама информација да су се нека лица приликом отмице представљала као полицајци, била би довољна да лично нареде спровођење унутрашње истраге. Уместо тога, они су одлучили да ћуте о овом случају, вероватно надајући се да ће ова информација убрзо испарити из колективног сећања људи.

Ћутање није решење. Тепих под који Министарство унутрашњих послова гура овакве скандале(seća li se ko Jovanjice?) одавно је постао мали за проблеме који недоговорни и корумпирани полицијски службеници праве српској полицији, а која би ипак морала да буде институција од највећег поверења грађана. Уколико им је стало да буде таква, Стефановић и Ребић морају да дају одговор на питања: Ко је наредио полицајцима да отму студента Марка Жаркова и да ли ће они због тога бити кажњени? Уколико наставе да ћуте, ризикују додатно урушавање поверења у МУП Србије.

Наш портал је поводом ових информација упутио питања бироу за медије Министарства унутрашњих послова са молбом да нам одговоре да ли су поменути полицијски службеници још увек обухваћени истрагом и да ли се због тога налазе под сунспензијом.

Међутим, одговор из МУП-а нисмо добили.

Поред Министарства унутрашњих послова, Нова.рс се обратио и Вишем јавном тужилаштву у Београду, где се води поменути поступак, како би нам одговорили у којој се фази тренутно налази истрага, ко је испитан, које све доказе поседује Тужилаштво у овом случају, као и да ли је позван епископ Стефан Шарић на саслушање.

Портпаролка Вишег јавног тужилаштва Ирена Бјелош је на наша питања поручила да се налази на годишњем одмору, те да питања упутимо на мејл Управе Вишег јавног тужилаштва, што смо и учинили.

Ни на једно од поменутих питања нисмо добили одговор, а из Тужилаштва нису желели ни да потврде да ли су прочитали један од наша три мејла која смо им послали.

 

Извор: "Нова.рс"

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.