header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Право лице лажног монаха и лажног епископа Штампај Е-пошта
недеља, 06 септембар 2020
          Последњих неколико дана српску јавност су шокирала сведочења (или боље речено исповести) - како жртве, тако и њених отмичара, а која се тичу свирепог злочина над студентом Академије СПЦ за уметност и конзервацију, који се одиграо под директним "благословом" "епископа" Стефана (Шарића).

Овај врли "теолог" и велики духовник естраде, напокон је открио своје право лице лажног монаха, притајеног уцењивача и црквеног лопова (о последњем постоји позамашна документација у епархији бањалучкој, због чега је и отеран са места настојатеља манастира Липље у поменутој епархији СПЦ).

Скрасивши се у манастиру Рајиновац код Београда, он је заиста спознао све рајске чари и богатство овога света (Рајиновац: рај и новац). Како му је и то било мало, за врло кратко време је стигао до епископског чина, али и старешине храма Светог Саве на Врачару.

Будући "поткован" новцем, а не знањем (послушати било који покушај "беседе" поменутог оратора), и дружећи се са естрадним „уметницима“ (на последњем видео снимку на инстаграм профилу једне од њих, управо се чује позната владикина терца, само послушајте пажљиво - https://www.instagram.com/p/CDdlBawpoBW/?igshid=1809ffsgam1f5), он убрзо поприма све манире једне просечне естрадне "звезде". Како би био у "тренду", он заводи младе студенткиње (гле чуда, па то чини и његов врли пријатељ прота Вукашиновић!), поштено плаћајући противуслуге (наравно преко касе храма Светог Саве).

Можда би све ово и прошло незапажено да се на путу није нашао дечко једне од тих девојака (читај жртава) којих, верујемо, има много! У жељи да заустави халапљивог владику, студент на коцку ставља оно што му је највредније: свој живот! Прошавши голготу и покушај убиства, он се не повлачи нити бежи главом без обзира, већ одлучно циља у мету, откривајући велико зло које се укоренило у СПЦ.

Одбројаваћи дане до отварања (како владика на свом инстаграм профилу најaвљује освећење храма Светог Саве - као да је у питању тржни центар, а не највећи спомен храм српског рода подигнут у част свог оца и првог српског архиепископа!), владика заправо одбројава дане када ће га напокон стићи црквена, али и правна казна.

У нади да га овај пут неће сакрити (тј. склонити даље од јавности), као што обично чине у врху Београдске патријаршије, очекујемо суђење са правичним исходом.

 

Александар Адановић, Београд

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.