header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Стефан Каргановић: Видовитост режисера
Стефан Каргановић: Видовитост режисера Штампај Е-пошта
среда, 09 септембар 2020

 Пре кратког времена, на видело је испливала информација да су логистичке припреме за извођење корона представе биле у пуном јеку још 2018. године, најмање годину дана пре него што је, крајем 2019, забележен први случај. Одакле повод за предузимање тако необичне мере као што је куповина опреме знатно пре него што је званично лансирана „пландемија“ чије се озбиљне политичке, економске, друштвене и донекле – на нивоу мало тежег сезонског грипа – здравствене последице још увек осећају?

Ради се о документу који представља извештај једног од огранака Међународног монетарног фонда, WITS или World Integrated Trade Solutions, а који се односи на куповину тестова за вирус Ковид-19 2018. године. Ово је исечак са интернет презентације WITS:

https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/

На основу овог документа могуће је извући неколико важних закључака. На првом месту, да је опрема за тестирање заражености вирусом Ковид-19 била на располагању и да је била достављана великом броју земаља у свету, укључујући и Србију, најмање годину дана пре службеног настанка „епидемије“ и пре него што се за тај вирус чуло, па самим тим пре него што се ико од њега разболео. На врху табеле пише да се ради о опреми која је „по класификацији Светске царинске организације критична за сузбијање КОВИД-19,“ а на дну стоји да је наведена дијагностичка опрема, која се води под шифром 902780, класификована на основу „списка медицинске опреме за Ковид-19, друго издање, коју су припремили Светска царинска организација и Светска здравствена организација.“

Друга важна чињеница која упада у очи је дугачак списак земаља на свим континентима које су још 2018. синхронизовано, на нечију сугестију, купиле дијагностичку опрему за вирус Ковид-19 када никоме није било познато да такав вирус постоји нити какве би здравствене последице могао да произведе. За сваку од тих земаља педантно се наводи износ који је платила за купљену опрему. За Србију стоји да је 2018. године купила Ковид тестове у вредности од $1,903.000.47. Неко би могао да изврши услугу јавности и да у подацима за јавне набавке за ту годину провери ову информацију и сравни са извештајем са сајта WITS.

Треће, када се чудесно „предзнање“ о епидемији 2018. године влада  97 земаља доведе у везу са међународним скупом одржаним на јесен 2019 под покровитељством Фондације Била Гејтса и истомишљеника, на само неколико месеци пред избијање масовне  заразе, стиче се снажан утисак да је у утицајним круговима пандемија била све друго осим изненађење. Видовити Гејтс је, заправо, још 2015. године најавио да ће се ускоро појавити „вирус сличан Шпанској грозници који ће се врло брзо распространити по свету.“ Мада није ни лекар ни научник и нема ништа више од гимназијског образовања, прогноза пророка Гејтса очигледно се обистинила. Када се томе дода тврдња италијанског истраживачког новинара Николе Биција да је ММФ покушао да Белоруског председника Лукашенка подмити вишемилионском свотом да у својој земљи уведе сурове рестриктивне мере које су биле успешно наметнуте преосталом свету – наводно ради сузбијања ове унапред предвиђене и у опортуном тренутку изазване пошасти –  стиче се утисак да је у вези са овом ванредном здравственом ситуацијом остављено врло мало простора за случајност и природну спонтаност.

Волшебна глобална куповина 2018. године дијагностичке опреме за тада непознату заразу, од стране влада најмање половине држава у свету, још је једна индиција, поред низа других, да је ванредно здравствено стање у свету инсценирано са предумишљајем и да служи циљевима који немају много везе са заштитом здравља. 

Последњи пут ажурирано ( петак, 11 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.