header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Поводом упокојења аналитичара Звонимира Трајковића понављамо његов текст "Кад монструми планирају"
Поводом упокојења аналитичара Звонимира Трајковића понављамо његов текст "Кад монструми планирају" Штампај Е-пошта
среда, 16 септембар 2020

  Поштовано Уредништво,

Ево једног изванредног текста из 2009. године, чији је аутор познати аналитичар Звонимир Трајковић.  Са њим је повезан скоро објављени чланак на „Борби за веру“Коронапревара: Тестови или жетва података? , који одлично допуњује овај први. У њему (овом другом) је описано узимање ДНК података путем тестова на вирус и путем анализе гена ради утврђивања порекла које је популарно у целом свету последњих неколико година. Мени се чини да је то узимање генетских података почело још раније - пре десетак (не знам тачно колико ) година када су почеле анализе крви по приватним лабораторијама ради здравља - на пример:

интолеранција на храну итд. Доста су то радили људи који нису толико болесни већ су превентивно бринули о здрављу, затим они који се баве спортом итд. Значи, мало здравији део популације. Ако се направи ДНК профил таквих људи у једној популацији и за њих циљано ДНК оружје (вирус) још лакше ће бити погођен остали део људи који су са више нарушеним здрављем. По градовима у унутрашњости, узета крв ради анализе здравља (што је почело пре десетак или више година) је слата за Београд  у веће лабораторије. Опрема за то је вероватно веома скупа, не исплати се да ради са малим бројем узорака (по мањим градовима) па је зато "центрлаизована" у великим градовима. Међутим, не сумњам да истовремено и веома савремена и да све обрађене податке шаље негде у западну централу (сервер) а да то ни они који раде на опреми и не знају.  

Владимир Јанковић,

Београд

+ + +

Аналитичар Звонимир Трајковић за Српску политику о могућим црним перспективама за човечанство

Кад монструми „планирају“

На годишњем редовном заседању Билдерберг клуб атмосфера је била прилично мрачна јер за решавање светске кризе нису пронађена добра решења. Међу члановима клуба паничан страх уносе и све бројније прогнозе да ће у 2010 нови талас кризе још јаче ударити по њиховим милијардама, а чланови Билдерберг клуб нису научили да губе. Стога су у оквиру ове „светске елите“ почеле и активности које је тешко и замислити, а које вам под овим оштрим насловом представљам.

У мозаик који се назире треба уградити још четири пет коцкица како би се сасвим лепо видело шта нам то такозвана светска елита припрема. Па да покушам да вам то у што краћој форми представим. У питању је крајње монструозна идеја да се становништво планетр мора преполовити, како би се могла решити економска криза, глобално отопљавање, и како би „светска елита“ задржала своју водећу улогу. Реализација ових планова су нагло убрзани после економске кризе у САД а последње коцкице мозаика постављене су на тајним договорима милијардера на Менхетну у кући нобеловца Пола Нерса. Зашто баш на том месту, лако је закључити ако се зна да је Сир Паул Маxиме Нурсе председник Рокфелеровог универзитета, и координатора затворених пројеката у сфери генетског инжењеринга. Наиме генетичари из групе Др. Нерса имају задатак да пронађу мутирани вирус или неко лабораторијски створено обољење које ће нападати генетско чвориште, али само одређене групе људи.

Генетичари су доспели до нивоа научних сазнања да помоћу ДНК анализа могу одредити из које групе људи, расе, народа, нације, поднебља… потиче неки човек. То се ради на бази различитих чворишта у генетској решетки и тако је могуће према типу генетског чворишта знати којој групацији људи прибада неко људско биће. Пошто се сва научна сазнања могу користити за добробит човечанства, могу се користити и за његово уништавање. То је и најсавременији вид биолошког рата где се непријатељ напада вирусима или обољењима али од кога ваши војници не могу оболети. То је уједно и најчистији облик неутралисања противника у коме се ништа не руши, не користи нуклеарно оружје са тешким загађењем простора…

С тога се председник Обама све више залаже за потпуно укидање нуклеарног оружја, јер нуклеарно оружје поседује, много земаља а где САД немају никакву технолошку предност. Америци би сада одговарало да се потпуно уклони нуклеарно оружје, јер оне имају припремљено чистије а убитачније биолошко оружје и на том пољу знатну технолошку предност над осталим земљама. То је и једини начин да САД задрже своју војну доминацију и лидерску позицију у Свету.

Али да се вратимо господину Нерсу и његовим угледним гостима, милијардеруима. Британски недељник Тхе Сундаy Тимес је писао да су 05. маја и неки дан раније на Менхетну, у кући Пола Нерса, одржана два врло важна састанка. Било их је у ствари четири, и сви су одржани у релативно кратком временском размаку. На састанцима су присуствовали најбогатији људи Америке. Лично Дејвид Рокфелер, Бил Гејтс, Ворен Бафет, Мајкл Блумберг (градоначелник Њујорка), медијски магнат Тед Тарнер, најбогатија жена шоу бизниса Америке Опра Винфри, експерт за прљаве послове Џорџ Сорош и још неколицина личности. Од свих тема које су разматране на сусрету главна и у суштини једина, била је управо проблем „пренасељености Земље“. Дискусија је вођена иза добро затворених врата јер „нико није желео да се учесници сусрета представе медијима, као некаква алтернативна влада света“. А наравно још мање да сазна како „елита“ разматра питање пренасељености планете и како то „регулисати“. Међутим, погледи тих људи добро су познати. Карактеристичне су и раније изјаве Теда Тарнера о томе, да су разлози за глобално отопљавање, заправо, у превеликом броју становништва планете (6,7 милијарди становника). „Премного има материјала“, који је неопходно смањити бар за трећину и довести га на максимум 4 милијарде људи. То је једини начин да се изађе из економске кризе и осигура висок животни стандард за преостале на планети. Мени лично је чудно да Тарнер и на овим тајним састанцима није заступао своју већ познату тезу о „златној милијарди“. Изгледа да је ревидирао своје ставове, да треба да „испари“ око 5,7 милијарди становника, да би се дошло на ту „златну милијарду“ људи. Овога пута је био знатно умеренији јер је ствар ушла у практичну реализацију.

Прва коцкица монструмског мозаика је постављене. Амерички милијардери ће бацити на сто озбиљне паре како би Нерсова група из сфере генетског инжењеринга направила „генетски кључ“ за елиминисање, муслимана, Кинеза, Индијаца, Словена или афричких народа…, већ према потребама наручилаца. Пошто ове монструмске идеје од великом „смањењу материјала“ на планети нису од јуче, већ датирају у последњих двадесетак година, на том плану су извршени и бројни „експерименти“. Тако појаву птичијег грипа, па сада и свињског, треба посматрати само кроз ту експерименталну призму која је требала да покаже могућност контроле мутираних вируса, и колико брзо ће велике земље моћи да реше енигму новог вируса стварајући ефикасан лек противу њега. Осим тога ови „експерименти“ ће водећим светским фармацеутским компанијама, кроз лекове и вакцине донети стотине милијарди долара, како би присутни на Менхетну имали да Нерсу за стварање „генетског кључа“ обезбеде солидан буџет. Сви гости код Нерса имају велики капитал у фармацеутској индустрији, па кроз експерименте треба узети паре да би се Нерсу бациле на сто. Уједно свима њима се жури, и ствари треба убрзати јер финансијско-привредна криза прети да све сруши те да водећи играчи Билдерберг клуба остану без једине и главне полуге а то је новац. Без новца нема моћи, а ни позиције са које се могу креирати планетарни токови – који повратно доносе још већи новац.

Другу коцкицу треба да одради председник Обама и да са позиције политике и војне силе ометаче програма „убеди“ да је програм за „њихово добро“, а да оне који у то не верују склони са пута Билдерберг клуба. Обамина улога је врло деликатна. Треба купити време и у условима економске кризе покушати да се привреда бар донекле стабилизује. Са Русијом играти улогу миротворца, а Кину некако придобити за савезника како не би ударила по танким америчким финансијама и нестабилној привреди. У исто време тврдоглаве треба утерати у јарам, санкцијама, претњама али ако је могуће без нових војних интервенција. Ако до војне интервенције ипак дође њу треба обавезно искористити и за експерименталну употребу нових биолошки оружја, као живи полигон, са кога је могуће добити најпрецизније експерименталне податке.

Нуклеарно оружје данас за САД представља велики проблем, јер га поседује много земаља чиме Америку чини веома рањивом. Земље које би биле нападнуте новим генетски усмереним биолошким оружјем, ако нису у стању да на ударце САД узврате биолошким средствима, могли би употребити нуклеарним оружјем. С тога сваки даљи опстанак нуклеарног оружја у Свету за САД је неодржив. Искључиво кроз ту призму треба посматрати и све миротворачке предлоге и активности Обаме, на смањењу нуклеарног потенцијала па све до предлога о његовом потпуном уклањању. Сад у нуклеарној технологији немају неку технолошку предност али у биолошко генетско итекако.

Глобална „елита“ и капиталне одлуке

Трећу и остале коцкице монструмског мозаика поставља Билдерберг клуб, али тако да све остало буде успостављено кроз неке законске форме или кроз функције Светских организација при УН. Светска здравствена организација (WХО - Wорлд Хеалтх Организатион), Светске трговинске организације (WТО - Wорлд Траде Организатион), ММФ (Међународног монетарног фонда). Стога је од 14. до 17. маја 2009. у Грчкој, на периферији Атине односно малом полуострву Вулиагмени у хотелу „Астир Палас“ одржано редовно заседање Билдерберг клуба за 2009 годину, а које се као и увек одржава у повећаној тајности. Место сусрета обезбеђивали су бродови обалске страже, специјална група ронилаца, авиони Ф-16 и полицијски хеликоптери… Према писању грчког листа То Вима на заседању су учествовали Дејвид Рокфелер, Х. Кисинџер, краљица Холандије Беатрис, шпанска краљица Софија, белгијски наследни принц Филип, министар финансија САД Тимоти Гајтнер, председник Светске банке Роберт Зелик, генерални директор Светске трговинске организације (WТО) Паскал Лами, специјални представник САД у Авганистану и Пакистану Ричард Холбрук, председник Европске централне банке Жан-Клод Трише, председник Европске комисије Жозе Мануел Борозо, шеф ММФ Доминик Строс-Кан, бивши председник Савета за политику одбране САД Ричард Перл, бивши шеф Светске Банке Пол Вулфовиц, командант Централне команде САД, генерал Дејвид Петреус, шеф бриселског аналитичког центра „Брејгел“ Жан Пизани–Фери, представник ОУН за заједничке операције у одржавању мира у Африци Романо Проди, председник савета директора „Бритиш Петролеум“ и финансијски саветник Ватикана Питер Сутерланд, председник савета директора „Ројал Датч Шел“ Џ. Ван дер Вејер, бивши директор енглеске службе МИ-6 Ричард Дерлов, и многи други!

 

Заседање чланова Билдерберг клуб овог пута протицало је у мрачној атмосфери, пошто се геополитичка ситуација не одвија на најбољи начин за њих, а и програми наилазе на озбиљне отпоре и тешкоће у реализацији. У складу са информацијама чланови клуба су озбиљно забринут због тога што се ситуација може толико погоршати да они могу изгубити контролу над догађајима, поготову у сфери финансијско-привредних токова. Последњих година Билдерберг клуб је води политику „урушавања тражње“, која је требала да доведе до успоравања светске производње у Азијском региону и довођења Кине и осталих јефтиних азијских произвођача у економике тешкоће. Тада би се те многољудне земље поново појавиле као изврсно тржиште за пласмане новца у облику скупих кредита. Међутим то „урушавања тражње“ довело је до драстичног пада цена некретнина у САД а касније и правог финансијског слома уз ланчано банкротирање многих, па чак и највећих банака. Пукла је карика у ланцу за коју су многи у Билдерберг клубу сматрали да је најјача. Уздрмана је цела светска привреда, и комплетан ток кризе је измакао контроли. Садашња економска криза може трајати годинама уз повећање незапослених и довести до таквих непредвидивих последица, опасних и за саме елите западних држава. Таква перспектива изазива панична расположења међу самим учесницима Билдерберг клуба, и владарима светског поретка. Стога је ова тема на сусрету у Грчкој разматрана веома дуго и подробно.

Структурна економска криза

Као утицајним и добро информисаним, члановима Билдерберг клубу је више него јасно да је ово економска криза за коју САД и развијене земље ЕУ немају добро решење. Привреде тих развијених западних земаља производе исувише мали асортиман роба да би се могле запослити масе радника и бити конкурентан у трци са јефтином производњом из Азије. Наиме данас у развијеним земљама запада у услугама (трговина, банкарство, туризам….) ради од 70-75% запослених, али који не стварају нову вредност, већ су нека врста привредних паразита. Само 25% производних радника у индустрији и пољопривреди премали је проценат да би на леђима могли изнети насталу економску кризу. Јурећи велике профите управо те развијене земље запада преселиле су производњу у Азијске многољудне земље са јефтином радном снагом. Развијени запад је готово потпуно угасио многе привредне гране у производњи роба широке потрошње, које запошљавају велики број радника, и ослонио се на увоз из азијских земаља. Ако на све ове структуралне привредне промене додамо и смањење природних ресурса, нарочито енергената, који постају све скупљи - укупна слика за опоравак је још суморнија. Овакви показатељи уз све видљивије глобално загревање са климатским променама неминовно су натерали „Светску владу“ на убрзано размишљање. Како решити ове проблеме али да се тиме не угрози данашњи висок стандард западних земаља, и њихово светско лидерство. Таквих, а добрих решења нема. Стога се све више вртела опција о неопходности смањења светске популације. Званичне дискусије на ту тему није било али су у Билдерберг клубу и кулоарске констатације истог значаја. Тако се искристалисао закључак да једино решење које би за њих било повољно, води у убрзаном смањењу становништва планете, са 6,7 милијарди на око 4 милијарде људи. Пошто на финансијско-привредном плану очигледно нема по њих добрих решења многи су незванично разматрали опције када и како треба почети са уништавањем „прекобројног“ човечанства да би они сачували своја богатства и лидерство на планети.

Ако погледамо дневни ред заседања, као централна питања разматрани су даљи ток „развоја“ економске кризе и стварање међународног министарства здравствене заштите и међународног министарства финансија. У брошури, која је пре одржавања састанка упућена учесницима заседања, наведено је да се светска елита налази пред избором између дуге и кратке (али дубоке) депресије. По њима прва осуђује свет на деценије стагнације, назадовања и сиромаштва. Друга пак значи драстични економски пад који ће отворити пут у нови светски поредак, утемељен на афирмисању принципа ефикасности, на рачун значајног ограничења националног суверенитета. Већина присутних се определила за интензивну и кратку рецесију, пошто она дуга може снажно да погоди интересе финансијских фондова и индустријских групација чланица Билдерберг групе. О садашњој еуфорији скопчаној са економским оживљавањем, констатовано је да је то заправо берзански конструисана игра и представља тек увертиру за огромне губитке са којима ће се свет суочити већ у најскорије време.

Многи говорници су се здушно заложили за то да се прошире функције Светске организације здравствене заштите и Међународног монетарног фонда (ММФ), које би требало трансформисати у светска министарства у оквирима УН. Ти предлози о јачању улоге ММФ имају за циљ уцену многих земаља у правцу трансформисања својих привреда који би одговарале светској елити, а ММФ би имао и задатак да се део терета финансијске кризе пребаци на остале земље Света. У Билдерберг клубу не одустају од стварања „светске владе“ која је сад више него потребна да би се криза могла контролисати. Пуна контрола би се могла остварити кроз „Светско министарство финансија“, „Светско министарство здравља“ а под условом значајног ограничења националног суверенитета, који би био пренет на ЕУ или УН. Да би се сва власт централизовала они рачунају да помоћу одговарајућих средстава акцентирају значај проблема насталих због економске кризе, и опасности од разних наступајућих пандемија. Кључну улогу у координираној политици усијавања страха требало би да одиграју медији, који су овог пута били широко заступљени на сусрету. Овде су присуствовали представници најутицајнијих западних издања: америчких Wасхингтон Пост и Неwсwеек, енглеских Тхе Ецономист и Финанциал Тимес, француских Ле Поинт и Ноувел Обсерватеур, немачких Дер Стандарт и Дие Зеит, шпанских Ел Паис и Приса (издавачки холдинг), турског Миллиyет, грчког Катхимерини, финског Талоуселама, швајцарске медијске корпорације Рингиер. ЦНН, и његов власник Тед Тарнер у Грчку нису ни долазили, јер је Тарнер све што је требало обавио на Менхетну.

Проблем глобалног загревања

На сусрету Билдерберг клуба је разматран и проблем глобалног отопљавања климе али кроз призму увођења пореза на емисију угљендиоксида. То питање је било једно од важнијих тачку дневног реда Билдерберга и део програма за успостављање међународне еколошке контроле. Предложено је да се тај порез дозначава ОУН, али он треба да се уводи постепено, и у прикривеном облику. Овим питањем и законским одредбама за опорезивање на међународном нивоу одавно се бави амерички сенатор Џон Кери, кандидат за председника на изборима 2004. године, али на овом скупу лично није учествовао. Билдерберг клуб је на овом скупу усвојио предлоге који се ових дана разматрају у Копенхагену, на светском скупу о екологији и глобалном загревању, а који ће на крају изгледа завршити без договора и резултата јер су многе земље незадовољне покушајем наметања решења. Богати не желе да смање загађивање и да као највећи загађивачи поднесу и највећи терет, већ намеравају да наметну опцију којом би сви били подједнако одговорни. Крајни циљ је да све земље плаћају порез на емисију угљендиоксида, али и порез према броју становника јер и људи избацују угљендиоксид из плућа човека. Тако прикупљен новац уплаћивао би се на рачун министарству финансија УН, а чланови Билдерберг клуба односно развијене земље, би га користиле у еколошке програме и технологију. На скупу Билдерберговаца руководилац „Бритиш Петролеума“ и председник савета за глобално отопљавање Питер Сутерлан, је изјавио да он жели спровести кампању страха због глобалног отопљавања, како би се повећали порези и контролисао начин живота људи.

Црне перспективе за човечанство

Да сада поређамо све ове детаље по времену одржавања, намерама и начину спровођења:

1.    Водећи део Билдерберг клуба или „светске владе“ како воле да сами себе називају одржавају четири састанка у Њујорку и обезбеђују новац да генетичари и остали стручњаци створе вирус или обољење које ће нападати карактеристично генетско чвориште одређене групе људи. Сви састанци и договори на ту тему обављени су до 05. маја 2009 год. Односно пре редовног годишњег заседања Билдерберг клуба.

2.    Од 14. до 17. маја 2009. у Грчкој, се одржава редовно заседање Билдерберг клуба за 2009 годину где се доносе остале смернице и закључци, како би се брзо изашло из постојеће светске кризе, а који би уједно били и крупан корак ка стварању „Светске Владе“. Доносе се следећи закључци:

-        Да се од Светске здравствене организације (WХО) при УН претвори у „Светско министарство здравља“ које ће контролисати здравље човечанства и управљати будућим масовним обољевањима и болестима која се у Свету појављују.

-        Да се због глобалног отопљавања успостави чврста међународна еколошке контроле и да се наплаћује порез на емисију угљендиоксида, чак из плућа људи.

-        Да се Међународни монетарни фонд (ММФ) претвори у „Светско министарство финансија“ у који ће се сливати новац прикупљен опорезивањем од емисију угљендиоксида и од такси на здравствену заштиту које би плаћале све државе.

-        Да се кроз ММФ, Светску трговинску организацију (WТО) и Организацију за Храну и Пољопривреду (ФАО) изврши довољно снажан притисак како би се остале земље одрекле дела свог суверенитета и пренеле га на УН односно на ова будућа светска министарства, која би у будуће бринула о светским финансијским токовима, општем здрављу људи, трговини, производњи хране и екологији планете Земље.

3.    Спровођење овог концепта активно ће у циљу решавања глобалне економске кризе подржати председник Обама, САД и ЕУ, јер то је наводно једини начин да се Свет спаси од дуготрајне рецесије, сиромаштва, несташице хране, глобалног отопљавања и проблема здравља људи.

Када сада сложимо све ове коцкице у мозаик слика је запрепашћујућа - неодољиво подсећа на модерну фреску Дантеовог пакла. Да би глобална „елита“ или (светски монструми) сачувала своје на пљачки Света створено богатство и водећу улогу у Свету, припремају се за највећи злочин у историји човечанства. Припремају се да кроз разне унапред најављене будуће пандемије и масовна обољења, побију скоро три милијарде људи. Сматрају да ће на тај начин „решити“ финансијско-привредну кризу, ослободити се армије незапослених, а у Кину, Индију и осталим многољудним Азијским јефтиним произвођачима десетковати становништво, а њихове економије као конкурентске разорити. Ова методологија по мишљењу „елите“ може решити и проблем агресивног муслиманског тероризма, а и смекшати Русију да са њима подели своја природна богатства. Ко зна шта би још „светка елита“ могло да „решава“ на овај начин, али се надам да су овакав мозаик склопиле и многе друге моћне земље. Бранећи првенствено себе одбраниће и остале мале земље које се са оваквим монструмима не могу борити.

Светски банкари су започели или подстакли многе ратове па и два велика светска. Каква су идеолошка или политичка превирања за то искоришћена за њих је потпуно неважно. Колико је људи у тим ратовима погинуло за њих су само статистике бројке. Једино је важно колико се на тим ратовима зарадило и каве су лидерске и геостратешке позиције заузете. Стога није ништа чудно да се и данас у страху од губитка огромних богатстава и у одбрани сопствених интереса, покрену ратови па и велики, али неким савременијим средствима и оружјима – без великог рушења и нуклеарног загађивања.

Пише: Звонимир Трајковић

http://www.srpskapolitika.com/starisajt/intervjui/2009/latinica/039.html

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 59 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.